МВР

Пътна полиция

 

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА, ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ
ПРОВЕДЕ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА, ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

Със специално изработен клип Българският Червен кръст призова обществото да дари 1 лев в помощ при лечението и възстановяването на деца, които са станали жертва на пътнотранспортни инциденти.
Видеоклип "Дари 1 лев със СМС на кратък номер 1255" се завъртя през септември 2018 г. в повечето телевизионни канали и се излъчи в метрото в столичния град, за да привлече вниманието и да потърси състрадателността на българина към участта на тези деца.

Към кампанията

Дарителската кампания е част от инициативите, които целят набирането на средства по специално учредения преди повече от 13 години Фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия (по повод 1 юни - Деня на детето, през 2005 г.).

Това по всяко време може да направи всеки, съпричастен към страданията на децата, жертви на катастрофи. Помощта може да е еднократна, а може да е чрез доброволно заявяване на ежемесечно дарение чрез удържане на сума дори в минимален размер от трудовото възнаграждение .

Сметка на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП:
IBAN - BG 64 UNCR 7630 1077 1341 33
BIC - UNCRBGSF 

През годините от Фонда са провеждани различни инициативи за набиране на средства. Една от тях беше и откриването на изложба с готови картини и направата на рисунки от възрастни и деца. Картините, рисунките и картичките бяха продадени на търг, а с постъпилите във Фонда средства бяха подпомогнати пострадали при ПТП деца.

За Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП


Продадена на търг рисунка от възрастни за подпомагане лечението на пострадали при ПТП деца   Рисунка, участвала в търг за набиране на средства за деца, пострадали при ПТП    Едно от 665 деца, подкрепени от Фонда