МВР

Пътна полиция

 

                         НАЦИОНАЛНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ 
                                     "ЗАЕДНО СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА" 
                           ОРГАНИЗИРА БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ

Кампанията стартира на 17 март 2020 г. в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб и цели с набраните средства от дарения да се обезпечават нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаване разпространението и лечението на COVID-19.
Своята съпричастност към човешките страдания и към благородните усилия на хората, които се борят срещу разпространението на вируса и лекуват заболелите, може да споделите чрез дарение по един от следните начини:


- чрез sms на кратък номер 1466 на цена 1 лв. към всички мобилни оператори (дарителските sms за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС);

- чрез on-line дарения на сайта на БЧК www.redcross.bg (дарението се прави, като се избира картата за плащане, а след това "Дарявам за: ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАСТРОФИ");

- на банковата сметка на БЧК:
    Уникредит Булбанк
    IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
    BIC: UNCRBGSF

В подкрепа на Министерството на здравеопазването от БЧК е създадена организация за приемане на дарения в натура - лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Повече за Националната благотворителна кампания и начините, по които може да помогнете, може да научите тук.

   
                      ЕКИПИ ОТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ПОКАЗАХА ГОТОВНОСТ
                                          ЗА ПОМОЩ В РИСКОВИ СИТУАЦИИ


За пета година Българският Червен кръст организира в Националния учебно-логистичен център в с. Лозен, софийско, Национално състезание за екипи от възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психо-социална подкрепа и познания относно техните права. Доброволческите екипи от възрастни хора показаха изключителна активност, работа в екип и невероятен ентусиазъм в различните етапи. Обучението им преминава и през натрупване на знания за оказване на долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия и отново демонстрираха знанията и уменията си пред журито, оценяващо отборите на специалния пункт с инсценирано пътнотранспортно произшествие.
Повече по темата научи тук.

ПРЕД ПОГЛЕДА НА ЖУРИТО
Възрастни хора помагат на пострадали при ПТП  

        ПОМОЩ ПРИ ПТП 1                           ПОМОЩ ПРИ ПТП 3

                              ПОМОЩ ПРИ ПТП 2

Възрастни хора помагат на пострадали при домашен инцидент

ПОМОЩ ПРИ ДОМАШЕН ИНЦИДЕНТ

Възрастни хора помагат на пострадали при ухапване от куче

ПОМОЩ ПРИ УХАПВАНЕ ОТ КУЧЕ                             НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА,
                                ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ


На 01 юни 2019 г., в Южния парк в София, срещу входа откъм бул. „Гоце Делчев“, на детската площадка след голямата поляна около обяд ще бъдат подкрепени деца от столицата, пострадали при пътни инциденти.


Вижте повече.

Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, връчи финансова помощ за лечение и рехабилитация на деца, пострадали при пътни инциденти през 2018 г. 

На 12 декември 2018 г. в София Националният фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, подкрепи 9 от подпомогнатите общо 69 семейства от цялата страна. Средствата са разпределени според степента на нараняванията на децата, станали жертва на пътни инциденти в периода от април до септември тази година.
На специално организирана церемония в столичното езиково училище „Дорис Тенеди“ заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, председателят на Управителния съвет на Българския Червен кръст академик Христо Григоров, д-р х.к., заместник-генералният директор на хуманитарната организация д-р Надежда Тодоровска, началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Росен Рапчев, секретарят на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата Алекси Кесяков, управителят на училището-домакин Теодора Димитрова и ученици от гимназията връчиха финансови средства и подаръци и изразиха своята морална подкрепа към деветте деца от София на възраст от 4 до 15 години.

Всяко от пострадалите деца и някои от родителите споделиха преживяванията си, дадоха своите препоръки за безопасно поведение на пътя и пожелаха на всички весели празници без пътни инциденти. 

Официалното обръщение на „Пътна полиция“, поднесено от инспектор Мария Ботева, може да прочетете  тук.

Кратка статистика за пострадалите деца от 01 април до 30 септември 2018 г.

На 9 деца от София, които са тежко ранени в катастрофи на пътя, беше връчена финансова помощ от постъпилите през последните 6 месеца финансови средства във фонда, който се управлява от Българския Червен кръст и е учреден през 2005 г. от БЧК, Министерството на вътрешните работи – „Пътна полиция“, Съюза на българските автомобилисти“ и други организации, а днес се подкрепя от много нови членове, приятели, доброволци. 

Членовете на Консултативния съвет към Националния фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП, пожелават весела КОЛЕДА на всички участнци в движението по пътищата!БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ
ПРОВЕДЕ КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА, ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

Със специално изработен клип Българският Червен кръст призова обществото да дари 1 лев в помощ при лечението и възстановяването на деца, които са станали жертва на пътнотранспортни инциденти.
Видеоклип "Дари 1 лев със СМС на кратък номер 1255" се завъртя през септември 2018 г. в повечето телевизионни канали и се излъчи в метрото в столичния град, за да привлече вниманието и да потърси състрадателността на българина към участта на тези деца.

Към кампанията

Дарителската кампания е част от инициативите, които целят набирането на средства по специално учредения преди повече от 13 години Фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия (по повод 1 юни - Деня на детето, през 2005 г.).

Това по всяко време може да направи всеки, съпричастен към страданията на децата, жертви на катастрофи. Помощта може да е еднократна, а може да е чрез доброволно заявяване на ежемесечно дарение чрез удържане на сума дори в минимален размер от трудовото възнаграждение .

Сметка на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП:
IBAN - BG 64 UNCR 7630 1077 1341 33
BIC - UNCRBGSF 

През годините от Фонда са провеждани различни инициативи за набиране на средства. Една от тях беше и откриването на изложба с готови картини и направата на рисунки от възрастни и деца. Картините, рисунките и картичките бяха продадени на търг, а с постъпилите във Фонда средства бяха подпомогнати пострадали при ПТП деца.

За Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП


Продадена на търг рисунка от възрастни за подпомагане лечението на пострадали при ПТП деца   Рисунка, участвала в търг за набиране на средства за деца, пострадали при ПТП    Едно от 665 деца, подкрепени от Фонда
 

--------------------------------

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“

подпомага и деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия

Между 22 и 31 март 2019 г. се провежда национална благотворителна кампания "България дарява". Целта е популяризиране и насърчаване на дарителството в България, като се представят каузи на граждански организации от цялата страна.

Към „България дарява“ по инициатива на Българския Червен кръст  е включена и каузата „Подкрепи лечението и рехабилитацията на деца, пострадали при пътни инциденти“ с идеята да се наберат средства за подпомагане на колкото се може повече семейства на пострадали деца.

                                     Онлайн подкрепата е в размер на 1 лев - на кратък номер 1466.

Основната цел на всички ни е да опазим живота и здравето на българските деца. Подкрепете „България дарява“ и каузата на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, с каквото и както можете!

Сметка на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП:

IBAN - BG 64 UNCR 7630 1077 1341 33

BIC - UNCRBGSF 

Онлайн подкрепа в размер на 1 лев - на кратък номер 1466.

Подробна информация за каузата „Подкрепи лечението и рехабилитацията на деца, пострадали при пътни инциденти“ може да намерите тук.

Повече информация за националната благотворителна кампания може да намерите на адрес: тук.

...................................................