МВР

Пътна полиция

 

СТУДЕНТСКИЯТ ПРАЗНИК В ПАЛИТРАТА ОТ ПРЕДКОЛЕДНИ ПРАЗНИЧНИ И ПОЧИВНИ ДНИ

През месец декември се провеждат множество тържества, свързани с различни календарни, социални и религиозни празници – студентски празник – 8 декември, именни дни, Коледни и новогодишни семейни и фирмени празненства, балове. Голяма част от хората планират тържествата да са в хижи, хотелски комплекси за почивка и възстановяване в страната и извън нея; предпочитания има и към семейни или фамилни събирания в домашна обстановка извън района на постоянното местоживеене. Личните, груповите и фирмените празнични идеи са свързани и със засилено движение в и между населените места, по републиканската пътна мрежа в посока към туристически и курортни селища и местности, към граничните контролно-пропускателни пунктове.
    За осигуряване на безопасността на движението по пътищата по време на дните около 8 декември "Пътна полиция" по традиция разпространява практически препоръки към настоящи, бивши и бъдещи студенти. Целта е празникът да остане незабравим с помощта и на полицейските служители.
   
      Ето някои от съветите на "Пътна полиция":

          Не ползвай личен транспорт за празника!

Намери си шофьор с кола за отиване и връщане и си гарантирай, че той няма да пие алкохол!

          Използвай при възможност обществен транспорт, като предварително си резервираш билет!

Ако сте група, ползвайте промоциите и пътувайте организирано с обществен превоз. Така няма да ограничите нито една от възможностите за забавление!

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ПРАЗНУВАЩИ

При необходимост сигнализирай на телефон 112.

Пътна полиция пожелава приятно и безопасно пътуване на всички!

Отдел „Пътна полиция“,

Главна дирекция Национална полиция”

2018 г.