МВР

Пътна полиция

 

КОЛЕДА - 2020 г., И НОВА ГОДИНА - 2021 г.
                                                                                           

Пътуванията за Коледа и Нова година най-често са семейни, пътуват и приятели и колеги, решили да са заедно за празниците. Трафикът е натоварен и интензивен почти непрекъснато, но пиковете си достига в дните непосредствено преди началото на почивните дни и в последния почивен ден. За движението по пътищата и участниците в него почивен ден няма.
Пътна полиция е в готовност да подпомогне безопасното движение по пътищата от републиканската пътна мрежа в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни, като осигурява максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика на вход-изходите на населените места и по основните пътни артерии за недопускане образуването на колони.
Дейността е насочена и към контрол на скоростните режими, недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Ще се проведат полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ и в малките населени места.

Пътна полиция пожелава щастлива Коледа и весело посрещане на Новата 2021 година!