МВР

Пътна полиция

 

СТАРТИРА АКЦИЯ „ЗИМА“ – 2019 г.

На брифинг в Главна дирекция „Национална полиция“ официално беше даден стартът на акцията на Съюза на българските автомобилисти „Зима“, чиито традиционни партньори са „Пътна полиция“, Българският Червен кръст и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Тази година броят на институционалните партньори се увеличи с присъединяването към акцията на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Стартът беше даден от инж. Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти. Готовността за зимата според ангажиментите си представиха и заместник генералният директор на Българския Червен кръст доктор Надежда Тодоровска, директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ инж. Бойко Рановски и членът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иван Досев. Заключителните думи с пожелание семейните пътувания да бъдат щастливи бяха отправени от председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова.

Началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Звезделин Колев представи готовността на контролните органи от Министерството на вътрешните работи за предстоящия месец.

Как ще протече акция „Зима“ през ноември 2019 г. може да научите тук.

Информация за пътнотранспортния травматизъм през периода 01 ноември 2018 г. - 31 март 2019 г.  

Резултати от акция "Зима" - 2018 г.

"Пътна полиция" пожелава лек път на водачите и пътниците, а на пешеходците - безопасно движение по набелязаните маршрути!

                                                                                                                                                        2019 г.
                                                                                                                         Отдел "Пътна полиция"
                                                                                           Главна дирекция "Национална полиция"