МВР

Пътна полиция

 

ПЪРВОМАЙ БЕШЕ ДОМАКИН НА ІV ШАМПИОНАТ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ ПО ПРАВИЛАТА НА FIA

Между 28 и 30 юни в гр. Първомай се проведе ІV кръг на републиканския шампионат по приложно колоездене по правилата на FIA, организиран от Националното движение по приложно колоездене  "Младежта за безопасност на движението" към Съюза на българските автомобилисти.


1 откриване       2 откриване

Отбори от всички краища на страната демонстрираха майсторско управление на велосипед на площада на южния град, а след това показаха уменията си и в нарочно изграденото за целта градче.

3 разучаване на полигона      4 на старта

Състезанието премина под зоркия поглед на селекционерите за национален отбор, който есента ще представи страната ни на европейския шампионат.

                                                                                  5 по трасето

По инициатива на кмета на Първомай Ангел Папазов се организира и пленер за деца, а малчугани от детска градина "Марица" поздравиха състезателите и гостите на града с концерт. 

7 с художника    8 от пленера


6 концерт от ДГ "Марица"

Програмата включи и посещение на Музея на авиацията.

9 из Музея на авиацията


Всички участници в детския празник по безопасност на движението по пътищата получиха поощрителни награди.

Официалното откриване и кулминацията на състезателната програма съвпаднаха с Деня за безопасност на движението по пътищата - 29 юни, който беше обявен тази година с Решение на Министерски съвет.

Отдел "Пътна полиция"
Главна дирекция "Национална полиция"
ХХІІ СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ ЗА ДЕЦА СТАРТИРА НА 20 АПРИЛ 2019 г. 

Състезателният календар за 2019 г. на Националното движение по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“ (НДПК) в системата на Съюза на българските автомобилисти (СБА) стартира с първия кръг на шампионата по правилата на ФИА за велосипедисти между 10- и 12-годишна възраст.

Приложно колоездене
На 20 април в зала „Триадица“ – София (жк „Гоце Делчев") ще се проведе ХХІІ състезание в зала, организирано от СБА и Автомобилен клуб „Север“ – София, подпомогнато и от Съвета за безопасност на движението на децата в София към Столична община.  
XXII състезание в зала

Главна дирекция „Национална полиция“ партнира на НДПК „Младежта за безопасност на движението“. Партньорството е дългогодишно и продължава през 2019 г.

Спортният календар на НДПК "Младежта за безопасност" може да разгледате тук.ВТОРА КАМПАНИЯ НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ АВТОМОБИЛИСТИ 

„НАЙ-ДОБЪР МЛАД ШОФЬОР НА БЪЛГАРИЯ“

Главна дирекция „Национална полиция” – МВР подкрепи и второто издание на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“. През 2019 г. то се провежда под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Целта на кампанията е чрез предизвикателство към младежите в състезателна форма те като млади водачи да се превърнат в посланици за пътна безопасност сред своите връстници, популяризирайки шофьорските си умения и отговорното си поведение на пътя.

Очакванията на организаторите и партньорите са конкурсът да спомогне и за повишаване културата на движение на водачи на възраст 18 – 26 години. Освен да са в посочената възраст, кандидатите трябва да са придобили правоспособност през последните 5 години и да нямат нарушения на Закона за движението по пътищата.

На 20 февруари кампанията за 2019 г. официално стартира с онлайн отварянето на тестовете за първия етап на състезанието и представянето й чрез нарочен видео репортаж видео репортаж  с участието на основните партньори.

Във финалната част на 18 май кандидатите за най-добър млад шофьор на България трябва да преодолеят няколко практически задачи, като победителят ще получи приза.

Повече информация за състезанието може да намерите ТУК. 
КАМПАНИЯТА
НАЙ-ДОБЪР МЛАД ШОФЬОР `2019