МВР

ОД Сливен

 

Новини

Звената "Български документи за самоличност" ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

Служителите на звената „Български документи за самоличност“  в СДВР и ОДМВР в страната ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

     3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г. Документът се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

15 май 2019

ОДМВР-Сливен: Над 900 нарушения на ЗДвП за една седмица в сливенско

Петима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила

От 13  до 19 май  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  
Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2210 моторни превозни средства, и 2306 лица. Констатирани са 911  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.
За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 410 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 418 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка. 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 86 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.
За други нарушения са съставени 752 фиша. Актовете са 136. 
Установени са 3 неправоспособни водачи. 5 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като всички са с над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 
3 са управлявали МПС след употреба на наркотици.
Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 15, като три от тях за липса на застраховка Гражданска отговорност.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 138 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.  

Освен за скорост ще се следи за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. 
Тази седмица са предвидени специализирани операции във връзка с абитуриентските балове, по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, ще се следи са безопасното поведението в автомобилите на празнуващите. 

21 май 2019

Старши комисар Димитър Величков откри футболния турнир по случай празника на МВР-5 юли

Традиционният турнир по футбол на малки врати за купата и наградите на директора на ОДМВР-Сливен, по случай професионалния празник на МВР-5 юли, беше открит от старши комисар Димитър Величков. Днес на игрището на спортен комплекс „Тангра“ директорът на ОДМВР-Сливен даде старт на първата среща от група „А“ между отборите на „РСПБЗН-Сливен“ и „Участъци РУ-Сливен“. Следващия мач, предвиден за днес е между отборите на „Затвор-Сливен“ и „Отдел „Разследване“-ОДМВР-Сливен“.

В турнирът ще вземат участие 10 отбора в две групи.

Група „А“ - отборите на:

 „РСПБЗН-Сливен“

„Участъци РУ-Сливен“

„Отдел „Разследване“-ОДМВР-Сливен“

„Затвор-Сливен“

„Съдебна охрана-Сливен“

 

Група „В“ - отборите на:

„Икономическа полиция-Сливен“

„РУ-Твръдица“

„ПКП-ОДМВР-Сливен“

„ГООР РУ-Сливен“

„КП РУ-Сливен“

Турнирът ще продължи до началото на месец юни.

От 20 май до 3 юни ще се играят по два мача- от 15,00 и 16,00 часа на игрището на спортен комплекс „Тангра“ в град Сливен.

Полуфиналът е предвиден за 6 юни. Финалът е на 7 юни. 

20 май 2019

Старши комисар Димитър Величков взе участие в най-голямото по рода си учение на военнополицейски подразделения на полигона в Ново село

Учението е под наслов „Отвъд хоризонта 19” и се провежда по инициатива на Военна полиция с участието на шест държави, НСО и подразделение на МВР за борба с тероризма

Днес на полигона в Ново село Военна полиция проведе учение „Отвъд хоризонта 19” с участието на военнослужещи от България, САЩ, Румъния, Украйна, Северна Македония и Армения, чиято цел е повишаване на способността за планиране и водене на операции с мисии „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Противодействие на тероризма в международна среда”.
Многонационална рота Военна полиция в състав от 300 военни полицаи демонстрираха действия в ситуация на въоръжен конфликт, която изисква действия по възстановяване и поддържане на правовия ред и съдействие на местната власт. 
В демонстрацията са включени действия по охрана, контрол и работа на водолазна група от служба Военна полиция.
Изпълнявайки задачи на терен с партньори от системата за сигурност на Република България и в международна среда, служба Военна полиция работи  за подобряване на взаимодействието с тях и изработване на общи тактики и процедури за бъдещи съвместни действия.  
Международното учение „Отвъд хоризонта 19” се проведе в присъствието на зам. началника на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов, военният аташе на САЩ полковник Шанън Джонсън, началника на НСО ген.-майор Данчо Дяков, ген.-лейтенант Любчо Тодоров командващ Съвместното командване на силите към МО, представители на Президентството, ръководителите на военна прокуратура, военен съд, ТД ДАНС и МВР в Сливен. 

 

16 май 2019

Приключи учебната година по проекта Детско полицейско управление в Нова Загора

 „Патрулиране с полицейско кучете” е последното занятие на младите доброволци от Детското полицейско управление в град Нова Загора, проведено на 10 май. 
От 1 октомври, когато започна обучението по проекта, децата са провели общо 8 занятия по теми, свързани с полицейската работа и противопожарната дейност. 
В проекта участват 24 деца от начално училище „Любен Каравелов” в град  Нова Загора. Занятията се водят от служители в районното управление и регионалната служа ПБЗН в града. През първия и втория учебен срок доброволците са преминали курс на обучение по „Работа с полицейски кучета”, „Лична полицейска защита”, „Безопасност на движението” и практически занятия по евакуации при пожар и други бедствия. 
Координаторът  на проекта в Нова Загора старши инспектор Иван Георгиев благодари на доброволците за сериозното отношение, с което са се отнесли към поставените им задачи и на  директора на училището г-жа Пенка Калина за съдействието и добрата организация за постигане на основната цел на програмата-  ранна превенция на подрастващите в утвърждаването на ценностно отношение към законите в страната и създаване на навици за безопасно поведение.  
Проектът Детско полицейско управление се реализира в цялата страна със съдействието на МВР, МОН, Българския туристически съюз, Българския червен кръст и неправителствени организации. Идеята на авторите е децата, забавлявайки се, да опознаят полицейската професия, да получават знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; да се справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; своите права и отговорности пред обществото; работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях. 
В ОДМВР-Сливен обучение по  проекта се преминали  91 деца от четвъртите класове в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 

 

16 май 2019

Отборът на ОДМВР-Сливен спечели купата в турнира по футбол, организиран от ЦПС-Сливен по случай за 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия

Полковник Любомир Вачев, командир на „Центъра за подготовка на специалисти” връчи днес купата на шампиона и награди участниците в турнира по футбол, организиран по случай  празник на Българската армия-6 май.
Финалът на турнира се игра днес между отборите на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен. Полицаите се наложиха над пожарникарите с резултат 2 : 0 и взеха купата на шампиона. На трето място се класира отбора на щаба на  Центъра за подготовка на специалисти. 
Турнирът е час от мероприятията, организирани от командването на „Центъра за подготовка на специалисти”-Сливен, част от състава на сухопътните войски към Министерство на отбраната, по случай 6 май- Деня на храбростта и празник на Българската армия. В него участие взеха отбори на „Военна полиция”, ТД ДАНС, 61 танков батальон, 2 танков батальон и Център за подготовка на сержанти и войници.

 

03 май 2019