МВР

ОД Шумен

 

Новини

Наградени служители от ОДМВР Шумен по случай професионалния празник на МВР

Със заповед на министъра на вътрешните работи директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим  е награден с отличие „Почетен знак на МВР“ II степен. Високото отличие е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

Тази награда се дава със заповед на министър Младен Маринов за постигнати успехи в дейността на дирекцията. Считам, че се справяме с поставените задачи и че това е комплексна оценка за работата и труда на всички служители в ОДМВР- Шумен“, посочи ст. комисар Расим

Във връзка с професионалния празник на Министерството на вътрешните работи- 5 юли със заповед на ст. комисар Ялчън Расим са наградени 40 служители на ОДМВР- Шумен. Сред наградените са служители на охранителна, криминална, пътна полиция, разследващи полицаи. С отличие „Колективна парична награда“  за постигнати високи резултати в работата си са наградени  ст. инсп. Владимир Кайджиев, н-к на група „Противодействие на престъпленията против собствеността“ , ст. инсп. Младен Борисов н-к група „Престъпления срещу личността“ към отдел Криминална полиция в ОДМВР- Шумен, инспектор Галин Веселинов разузнавач в криминална полиция към РУ- Шумен, мл. Експерт Галин Йорданов младши разузнавач в криминална полиция към РУ- Шумен и инспектор Доротея Тодорова, старши разследващ полицай в сектор „Разследване“ – РУ- Шумен.

05 юли 2020

Поздрав към служителите на ОДМВР Шумен

Уважаеми колеги,

 

     От името на ръководството на ОДМВР- Шумен и лично от мое име приемете най-искрени пожелания по случай професионалния  празник на  Министерството на вътрешните работи – 5 юли!

Поздравявам Ви за професионализма, отговорността и усилията които полагате, за да гарантиране добър обществен ред и сигурност на гражданите.  

Пожелавам Ви да работите с достойнство и себеотрицание, защото избраната от Вас професия е личностно призвание и дълг към обществото.

     Желая Ви от все сърце крепко здраве, лично и семейно щастие и сили, за да посрещате предизвикателствата, пред които сте изправени всеки ден и всеки час!

 

Честит празник!

                                                       Ст. комисар Ялчън Расим

                                                      Директор ОДМВР- Шумен

05 юли 2020

Турнир по стрелба по случай професионалния празник на служителите от МВР

Отборът на РУ Велики Преслав спечели първо място в турнира по стрелба, който се проведе във връзка с професионалния празник на Министерство на вътрешните работи 5 юли. С общ резултат от 238 точки полицаите от Велики Преслав взеха златния медал в турнира. Един от тях спечели второ място в индивидуалното класиране. На второ място с общ резултат от 221 точки се класира отборът на участък „Полиция“ - Каспичан. Третото място в турнира с резултат от 183 точки спечели тимът на РУ Шумен. С резултат от 93 точки призовото място в индивидуалната надпревара спечели старши инспектор Добромир Герчев - началник група 01 „Противодействие на криминалната престъпност - град  Шумен“ в сектор „Криминална полиция“ на РУ Шумен. На второ място се класира Даниел Иванов от РУ Велики Преслав, който постигна 90 точки. На трето място с резултат от 88 точки се нареди инспектор Мартин Трендафилов от група „Криминална полиция“ в РУ Нови пазар Наградите връчи директорът на ОДМВР - Шумен старши комисар Ялчън Расим.

03 юли 2020

Наградени служители от РДПБЗН Шумен по случай професионалния празник на МВР

Директорът на РДПБЗН- Шумен комисар Иван Иванов е награден с отличие „Писмена похвала“ по случай професионалния празник на МВР със заповед на министър Младен Маринов. Наградата е за постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

Тази награда я приемам като оценка за работата на РДПБЗН- Шумен. Благодарен  и горд съм затова, че зад мен стоят изключително отговорни и самоотвержени хора. Във времето са доказали, че няма ситуация, с която не могат да се справят.  В навечерието на професионалния празник на МВР искам да пожелая на всички колеги да бъдат здрави и да запазят професионализма и човешкото отношение, което проявяват в натовареното ежедневие, каза комисар Иван Иванов.

Със заповед на директора на РДПБЗН- Шумен с „Писмена похвала“ е награден младши експерт Кирил Киров- командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен. Наградата е за проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна задача – отремонтиране на МТЛБ. Повече от три месеца Киров „живял“ в двигателното отделение на верижната машина, като голяма част от ремонтно-възстановителните дейности извършвал докато бил спуснат през тесния отвор на отделението с главата надолу.

Със заповед на началника на РСПБЗН- Нови пазар инж. Евгени Йорданов с писмена похвала за  проявен професионализъм при отводняване на цехово помещение в завод за керамични тухли в гр. Каспичан са наградени младши експертите Радослав Чанков и Христо Христов и младши инспекторите Севдалин Делчев и Петър Тодоров.

03 юли 2020

Резултати от проведена специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност под наблюдението на прокуратурата се проведе на територията на селата Тодор Икономово и Дойранци в четвъртък.

В дома на 29-годишен мъж от село Тодор Икономово са намерени около 2 кубически метра дърва без контролна марка и документи. Мъжът е задържан на основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа.

В дома на 71-годишен мъж от село Дойранци са намерени около 2 кубически метра дърва без контролна марка и документи. Мъжът е задържан на основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа.

В дома на 44-годишен мъж от село Дойранци са намерени дърва с обем около 1 кубически метър, които са  без контролна марка и документи.

По трите случаи са образувани бързи производства.  В хода на проведената операция са проверени 33 МПС и 39 лица. Съставени са 3 акта и наложени 26 глоби с фиш.

03 юли 2020

Внимание! Опасност от пожари при сухо и горещо време!

От началото на годината до момента на територията на Област Шумен са възникнали  749 произшествия, като пожарите с материални загуби са 88, 368 са пожарите в сухи треви и отпадъци. Извършени са 252 аварийно-спасителни дейности, оказана е помощ  при 21 ПТП, извършени са 6 дежурства с противопожарна техника, 8 пъти е оказана помощ с личен състав и техника на съседни РСПБЗН. Получени са 6 лъжливи сигнала за произшествия.

От 01.06.2020 до момента са възникнали 94 произшествия, като пожарите с материални загуби за 13, а тези в сухи треви и отпадъци 23.

В селското стопанство са възникнали 12 пожара, като в 4 от тях за изгорели 46 дка жито и ечемик. Спасени са 900 дка зърнени култури и 30 дка слънчоглед.

Имайки  предвид прогнозата за горещо и сухо време, рискът от възникване и бързо разпространение на пожар рязко се повишава. Паленето на огън в полските и горски масиви е недопустимо. Недопустимо е изхвърлянето на незагасени цигари от превозни средства и от преминаващи или извършващи дейност в полските и горски масиви хора.

От РДПБЗН- Шумен напомнят, че земеделската техника, участваща в жътвената кампания трябва да е изправна и съоръжена с необходимите противопожарни уреди за първоначално гасене на пожар. Стриктно трябва да се спазват мерките за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи!

Наличието на вятър способства бързото развитие на пожара и може да доведе до рязка смяна на посоката на разпространение.

При забелязване на дим в полски или горски територии, веднага трябва да се подава сигнал на тел.112, като максимално точно се посочи мястото, както и характерни за терена обекти.

В сезона за приготвяне на зимнина с открит огън, трябва да се подбира много добре времето и мястото за палене на огън. В близост до огнището не трябва  да има горими материали. Огнището трябва да е на разстояние от постройки и трябва да е обезопасено от изхвърляне на искри. Да има подръчни материали за гасене (кофа с вода). След използване, огънят да бъде надлежно изгасен.

01 юли 2020

Инициативи по пътна безопасност в Нови пазар и Каспичан

Инициативите по пътна безопасност в ОДМВР- Шумен продължават. Полицейски служители от РУ- Нови пазар проведоха специализирана полицейска операция по безопасност на движението в региона. Полицейските служители проведоха кратки беседи на водачите и ги призоваха за повече толерантност на пътя. Униформените призоваха за спазване на ограниченията на скоростта, призоваха да се ползва обезопасителен колан както на предните така и на задните седалки. Водачите получиха карти на област Шумен, в които са отбелязани опасните участъци с концентрация на пътни инциденти в региона. На картата, издаден с любезното съдействие на фирма от Шумен  са отбелязани и участъците от уличната мрежа с повишена опасност от възникване на тежки пътнотранспортни произшествия. От началото на годината на територията, обслужвана от РУ- Нови пазар са регистрирани 30 пътнотранспортни произшествия, осем от които са тежки. Ранени са шест участници в движението, загинали са трима. Установени са 1158 нарушения на скоростните режими.  21 от водачите са установени да шофират със скорост над 50 км/ час над максимално позволената в населено място. Освен картите водачите получават и тематични флаери, предоставени от Държавна агенция по безопасност на движението. Отново призоваваме водачите да пазят себе си и останалите участници в движението. Шофирайте разумно! Животът е с предимство!

29 юни 2020