МВР

Академия на МВР

 

Календар

В ЦСПП – Пазарджик се проведе среща с представители на агенция DTRA (Defense Threat Reduction Agency’s) и на Американското посолство в България

На 14.10.2021 г. в ЦСПП – Пазарджик се проведе работна среща с екип на агенция DTRA (Defense Threat Reduction Agency’s), работещ по Програмата за превенция на пролиферацията от Офиса за военно сътрудничество в посолството на САЩ в София.

Целта на тази втора визита беше гостите да получат актуална информация за възможността при първоначалното обучение на служители в МВР да бъде включено като самостоятелна дисциплина изучаването на основните моменти, застъпени в Програмата за превенция на разпространението на ОМУ.

В проведената беседа бе повдигнат въпроса, че освен теоретично обучение, е необходимо да бъде акцентирано и върху практическото такова, за което е необходимо съответното специализирано оборудване.

На срещата от страна на САЩ и посолството на САЩ в София присъстваха:

 • майор Джонатан Шоу – регионален програмен ръководител на офиса на DTRA (Defense Threat Reduction Agency’s), позициониран в Букурещ, Румъния;
 • г-жа Лиз Дюфрейн – ръководител на Програма за превенция за разпространението на ОМУ;
 • г-жа Мери Сасерман - международен ръководител на проекти към DTRA;
 • г-жа Теодора Котева – координатор на програми в Офиса за военно сътрудничество в посолството на САЩ в София;
 • г-н Джарет Гаст - аташе в посолството на САЩ в София - Митници и Гранична охрана /Custom and Border Protection/ (CBP);
 • г-н Владимир Димитров – съветник на аташе - Митници и Гранична охрана в посолството на САЩ в София (CBP).

От страна на ЦСПП – Пазарджик взеха участие:

 • комисар Станимир Калоферов – директор;
 • гл. инспектор Снежина Митова – зам.- директор;
 • проф. Златин Киряков – преподавател в катедра „Противодействие на тежката организирана и транснационална престъпност“ при АМВР,
 • ръководителите на секции в ЦСПП – Пазарджик и преподаватели.

14 окт 2021

Делегация на вътрешното министерство на Албания бе на посещение в Академията на МВР

На 14 октомври представители на вътрешното министерство на Албания посетиха Академията на МВР. По време на визитата ректорът старши комисар доц. д-р Руси Янев представи на гостите дейността на Академията и ги запозна с провежданото професионално образование и обучение на служителите от МВР. В  рамките на работните консултации бяха обсъдени възможностите за обмен на опит и за реализиране на съвместни програми за обучение и повишаване на квалификацията на служителите на реда от двете страни. Идеите за бъдещо сътрудничество бяха скрепени с Меморандум за разбирателство, подписан от ректорите на полицейските академии на България и Албания.

Визитата бе част от работно посещение на албанските колеги в различни структури на МВР. Заместник-министър Венцислав Катинов ръководи българската делегация, а гости на Академията бяха зам.-министърът на вътрешните работи на Албания г-н Юлиан Ходай, директорът на Академията за сигурност г-н Билбил Мема и ръководителят на Изследователския център на Академията г-н Джавид Шаля.

14 окт 2021

Награждаване на курсанти и служители от факутет ПБЗН

На 5 oктомври 2021 г. ректорът на Академия на МВР, старши комисар Руси Янев, награди курсанти и служители на факултет ПБЗН за постигнати високи и трайни резултати в дейността им и за изпълнение на конкретни задачи.

Младши експерт Веселин Георгиев Стефанов – младши инструктор в катедра „Тактика“ беше награден с „Почетен знак ІІІ степен“. През тази година той навърши 50 години и 30 години служба в МВР, от които 20 във факултет ПБЗН.

От ректора на Академията с „Писмена похвала“ бяха наградени 19 курсанти и петма служители на факултет ПБЗН за участие при ликвидирането на възникналите пожари в района на с. Югово, общ. Лъки, обл. Пловдив и на к.к. Боровец, общ. Самоков, обл. София. В периода 11-27 август 2021 г. те ежедневно участваха в пожарогасенето.

С почетен плакет беше удостоен професор Димитър Колев – водещ преподавател по дисциплините „Висша математика – I, II и III част“.

05 окт 2021

Тържествено начало на учебната година в Академията на МВР

На 1 октомври по традиция в Академията на МВР се поставя началото на новата учебна година и се отбелязва празника на университета. Този дългоочакван момент отново събра обучаеми, преподаватели, служители и много гости, споделящи ценностите и подкрепящи мисията на нашата Академия.

С тържествен марш главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров прие курсантския строй. Пред паметника на загиналите служители от Министерството на вътрешните работи, под звуците на българския химн, изпълнен от Представителния духов оркестър на Академията на МВР, бе издигнат родният трибагреник и отслужен водосвет.

Поздрав към присъстващите отправи ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Руси Янев. От позицията на своя дългогодишен преподавателски опит той изтъкна огромното значение на пълноценния учебен процес за добрата професионална подготовка на курсантите: „За нас обучението е отговорен и задълбочен процес, по време на който се полага здравата теоретична основа и се усвояват основните професионални и етични принципи, ръководещи работата на всеки бъдещ служител на реда.“ Ректорът отдаде заслужена благодарност към  академичния и административния състав за старанието и ежедневния труд за постигане на високото ниво на образованост и професионална компетентност у обучаемите. В своето обръщение към курсантите ст. комисар доц. д-р Руси Янев ги поздрави за избора им да се  обучават в Академията и ги призова да отстояват с чест и достойнство призванието, на което са се посветили.

Като отговор и обещание бе обръщението от името на първокурсниците. В него те бяха въплътили удовлетвореността си от постигнатия до момента успех и заявиха своята висока мотивация и готовност да работят и учат активно и с всички сили, за да бъдат полезни и служат достойно на обществото и гражданите на нашата страна.

От името на висшето ръководство на МВР приветствие поднесе главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Той отбеляза успехите на Академията, постигнати през годините – водещите позиции в Рейтинговата система на висшите училища у нас, разнообразната и ефективна международна дейност и отличните резултати от обучението на курсанти и служители. Всичко това се дължи на натрупания ценен професионален опит, на знанията и ерудицията на преподавателите, на които той благодари за всеотдайността и приноса им в професионалната подготовка на кадрите. Главният секретар благодари на академичното ръководство за стремежа към непрекъснато развитие и модернизиране на учебния процес и постигането на високи научни стандарти.

„Вашето обучение тук ще бъде един от най-интересните и ползотворни периоди от професионалното Ви развитие“ – с тези думи главен комисар Петър Тодоров се обърна към курсантите. Той ги поздрави за амбицията им да се включат в редиците на служителите на МВР и им пожела да са все така мотивирани и с ясно съзнание за високата отговорност, която са поели при избора на професия.

Атмосферата и настроението на присъстващите повишиха празничния си заряд благодарение и на тържествения концерт на Представителния духов оркестър на Академията на МВР под диригентството на Александър Иванов.

Гости на празника бяха също министърът на културата проф. Велислав Минеков, директори на дирекции в МВР, преподаватели, бивши и настоящи служители и други. Благодарим на всички, за съпричастността към вълнението и радостта от предстоящите срещи!

Пожелаваме на всички обучаеми, преподаватели и служители в Академията на МВР смелост в преодоляването на предизвикателствата и устрем в покоряването на високи научни хоризонти!

Успешна учебна година!

01 окт 2021

Ивет Горанова вече е служител на МВР

Златната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио Ивет Горанова вече е служител на Академията на МВР. Назначението ѝ е по идея и по покана на министъра на вътрешните работи г-н Бойко Рашков. На церемонията по връчването на трудовия ѝ договор, която се състоя в Академията на МВР, министърът сподели своята удовлетвореност, че младата спортистка е приела отправеното ѝ предложение и от днес заема длъжността „Инструктор“ в Центъра по бойна подготовка и спорт при Академията на МВР. Новата длъжност ще ѝ позволи наред с активната състезателна дейност да се включва и в обучението на бъдещите полицаи.

Ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Руси Янев също приветства новото попълнение и ѝ пожела успешна кариера и високи спортни резултати.

Ивет Горанова от своя страна благодари на министъра за предложението да стане служител на МВР. Тя изрази радост и от факта, че тук ще има възможност да работи заедно с другите наши шампиони.

20 сеп 2021

Комисар доц. д-р Милорад Йорданов встъпи в длъжност "заместник-ректор" на Академията на МВР

Доц. д-р Милорад Йорданов от днес е заместник-ректор на Академията на МВР. Предложението за неговия избор е на ректора - старши комисар доц. д-р Руси Янев, който изтъкна отличната му работа в преподавателското и научно поприще. „Той е адаптивен млад учен, има идеи, активно участва в международната дейност и ще допринесе за развитието на Академията“, заяви ректорът. От своя страна доц. д-р Милорад Йорданов благодари на ректора и ръководството на МВР за оказаната чест и направи заявка за сериозна и упорита работа, разбира се, с подкрепата на своите колеги от преподавателския и административния състав.

Комисар доц. д-р Милорад Йорданов е придобил ОКС „бакалавър“ по специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР, след което се обучава в ОКС „магистър“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ по специалността „Право“ и в Агенцията на Европейския съюз за обучение в областта на правоприлагането (CEPOL) по Обща европейска магистърска програма (EJMP) - „Полицейската дейност в Европа“. Бил е оперативен работник в структурите на МВР, а от 2012 г. е част от преподавателския състав на АМВР. Комисар доц. д-р Милорад Йорданов преминава последователно през различни академични и ръководни длъжности и трупа значим опит от участие в курсове, работни групи и специализации. Своите знания и интереси в областта на националната сигурност, и по-специално по темите от полицейското право и правата на човека, той материализира в множество научни публикации.

Пожелаваме успех на  доц. д-р Милорад Йорданов!

Ректорът старши комисар доц. д-р Руси Янев обяви и награди за преподавателите, участвали в организирането и провеждането на извънреден курс за ръководния състав на МВР, който наскоро се състоя в Академията. За своите изключителни заслуги и постигнати отлични резултати в учебната дейност с „Писмена похвала“ бяха отличени доц. д-р Иван Лолев, доц. д-р Стоян Стоянов и проф. д-р Ставри Фердов.

20 сеп 2021

Инж. Мартин Иванов получи диплома за ОНС "доктор"

На 20.09.2021 г. ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Руси Янев в тържествена обстановка връчи диплома за образователна и научна степен „ДОКТОР“ на инж. Мартин Любомиров Иванов. Темата на доктората е „Организационни модели за пожарна безопасност и защита на населението в условия на променящата се среда за сигурност”. Същата е реализирана в катедра „Сигурност и граничен контрол“ под академичното ръководство на проф. д-р Владко Иванов.

През периода на обучение инж. Мартин Иванов изпълни всички дейности по обучението и успешно положи изпитите, определени в Индивидуалния план. Едновременно с научното израстване докторантът успешно се справи със служебните си задачи като инспектор в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Седма РСПБЗН, получи отличието за Пожарникар на годината за 2020 г. и работи като доброволец в Клиниката по инфекциозни болести към ВМА във връзка с Covid кризата. Същият направи множество публикации на базата на шестмесечно обучение в Изследователския център по инженерни науки за пожарна безопасност към Хонконгския политехнически университет по договореност с Академията на МВР. Участието му в конференции, семинари и приложни обучения беше активно и допринесе за обогатяването на научния и дидактическия инструментариум по темата. Докторантът направи няколко публикации в световноизвестни журнали и се изяви като активен участник в преподаването в рамките на факултет „Полиция“ и факултет ПБЗН. Анкетните проучвания сред обучаемите показват отлични резултати и професионален авторитет. Представеният дисертационен труд съдържа научни и научноприложни резултати, които представляват оригинален принос в науката, плод на задълбочени теоретични знания и способности за самостоятелни научни изследвания.

На тържеството ректорът на Академията изтъкна, че наблюдава отличните резултати на инж. Мартин Иванов още като курсант във факултет ПБЗН, отбеляза представянето му в чужбина и авторитета му сред професионалната общност. Той изрази оптимизъм, че бъдещето на Академията на МВР ще бъде поверено на млади учени, израсли сред ежедневието и предизвикателствата за сигурността на Република България. Ректорът отправи приветствие към докторанта, неговото семейство и научния кръг, сред който се реализира поредната цел – издигане на теоретичното и професионалното ниво на служителите от МВР в условията на промени и авангардни решения.

20 сеп 2021

Календар

В ЦСПП – Пазарджик се проведе среща с представители на агенция DTRA (Defense Threat Reduction Agency’s) и на Американското посолство в България

На 14.10.2021 г. в ЦСПП – Пазарджик се проведе работна среща с екип на агенция DTRA (Defense Threat Reduction Agency’s), работещ по Програмата за превенция на пролиферацията от Офиса за военно сътрудничество в посолството на САЩ в София.

Целта на тази втора визита беше гостите да получат актуална информация за възможността при първоначалното обучение на служители в МВР да бъде включено като самостоятелна дисциплина изучаването на основните моменти, застъпени в Програмата за превенция на разпространението на ОМУ.

В проведената беседа бе повдигнат въпроса, че освен теоретично обучение, е необходимо да бъде акцентирано и върху практическото такова, за което е необходимо съответното специализирано оборудване.

На срещата от страна на САЩ и посолството на САЩ в София присъстваха:

 • майор Джонатан Шоу – регионален програмен ръководител на офиса на DTRA (Defense Threat Reduction Agency’s), позициониран в Букурещ, Румъния;
 • г-жа Лиз Дюфрейн – ръководител на Програма за превенция за разпространението на ОМУ;
 • г-жа Мери Сасерман - международен ръководител на проекти към DTRA;
 • г-жа Теодора Котева – координатор на програми в Офиса за военно сътрудничество в посолството на САЩ в София;
 • г-н Джарет Гаст - аташе в посолството на САЩ в София - Митници и Гранична охрана /Custom and Border Protection/ (CBP);
 • г-н Владимир Димитров – съветник на аташе - Митници и Гранична охрана в посолството на САЩ в София (CBP).

От страна на ЦСПП – Пазарджик взеха участие:

 • комисар Станимир Калоферов – директор;
 • гл. инспектор Снежина Митова – зам.- директор;
 • проф. Златин Киряков – преподавател в катедра „Противодействие на тежката организирана и транснационална престъпност“ при АМВР,
 • ръководителите на секции в ЦСПП – Пазарджик и преподаватели.

14 окт 2021

Делегация на вътрешното министерство на Албания бе на посещение в Академията на МВР

На 14 октомври представители на вътрешното министерство на Албания посетиха Академията на МВР. По време на визитата ректорът старши комисар доц. д-р Руси Янев представи на гостите дейността на Академията и ги запозна с провежданото професионално образование и обучение на служителите от МВР. В  рамките на работните консултации бяха обсъдени възможностите за обмен на опит и за реализиране на съвместни програми за обучение и повишаване на квалификацията на служителите на реда от двете страни. Идеите за бъдещо сътрудничество бяха скрепени с Меморандум за разбирателство, подписан от ректорите на полицейските академии на България и Албания.

Визитата бе част от работно посещение на албанските колеги в различни структури на МВР. Заместник-министър Венцислав Катинов ръководи българската делегация, а гости на Академията бяха зам.-министърът на вътрешните работи на Албания г-н Юлиан Ходай, директорът на Академията за сигурност г-н Билбил Мема и ръководителят на Изследователския център на Академията г-н Джавид Шаля.

14 окт 2021

Награждаване на курсанти и служители от факутет ПБЗН

На 5 oктомври 2021 г. ректорът на Академия на МВР, старши комисар Руси Янев, награди курсанти и служители на факултет ПБЗН за постигнати високи и трайни резултати в дейността им и за изпълнение на конкретни задачи.

Младши експерт Веселин Георгиев Стефанов – младши инструктор в катедра „Тактика“ беше награден с „Почетен знак ІІІ степен“. През тази година той навърши 50 години и 30 години служба в МВР, от които 20 във факултет ПБЗН.

От ректора на Академията с „Писмена похвала“ бяха наградени 19 курсанти и петма служители на факултет ПБЗН за участие при ликвидирането на възникналите пожари в района на с. Югово, общ. Лъки, обл. Пловдив и на к.к. Боровец, общ. Самоков, обл. София. В периода 11-27 август 2021 г. те ежедневно участваха в пожарогасенето.

С почетен плакет беше удостоен професор Димитър Колев – водещ преподавател по дисциплините „Висша математика – I, II и III част“.

05 окт 2021

Тържествено начало на учебната година в Академията на МВР

На 1 октомври по традиция в Академията на МВР се поставя началото на новата учебна година и се отбелязва празника на университета. Този дългоочакван момент отново събра обучаеми, преподаватели, служители и много гости, споделящи ценностите и подкрепящи мисията на нашата Академия.

С тържествен марш главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров прие курсантския строй. Пред паметника на загиналите служители от Министерството на вътрешните работи, под звуците на българския химн, изпълнен от Представителния духов оркестър на Академията на МВР, бе издигнат родният трибагреник и отслужен водосвет.

Поздрав към присъстващите отправи ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Руси Янев. От позицията на своя дългогодишен преподавателски опит той изтъкна огромното значение на пълноценния учебен процес за добрата професионална подготовка на курсантите: „За нас обучението е отговорен и задълбочен процес, по време на който се полага здравата теоретична основа и се усвояват основните професионални и етични принципи, ръководещи работата на всеки бъдещ служител на реда.“ Ректорът отдаде заслужена благодарност към  академичния и административния състав за старанието и ежедневния труд за постигане на високото ниво на образованост и професионална компетентност у обучаемите. В своето обръщение към курсантите ст. комисар доц. д-р Руси Янев ги поздрави за избора им да се  обучават в Академията и ги призова да отстояват с чест и достойнство призванието, на което са се посветили.

Като отговор и обещание бе обръщението от името на първокурсниците. В него те бяха въплътили удовлетвореността си от постигнатия до момента успех и заявиха своята висока мотивация и готовност да работят и учат активно и с всички сили, за да бъдат полезни и служат достойно на обществото и гражданите на нашата страна.

От името на висшето ръководство на МВР приветствие поднесе главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Той отбеляза успехите на Академията, постигнати през годините – водещите позиции в Рейтинговата система на висшите училища у нас, разнообразната и ефективна международна дейност и отличните резултати от обучението на курсанти и служители. Всичко това се дължи на натрупания ценен професионален опит, на знанията и ерудицията на преподавателите, на които той благодари за всеотдайността и приноса им в професионалната подготовка на кадрите. Главният секретар благодари на академичното ръководство за стремежа към непрекъснато развитие и модернизиране на учебния процес и постигането на високи научни стандарти.

„Вашето обучение тук ще бъде един от най-интересните и ползотворни периоди от професионалното Ви развитие“ – с тези думи главен комисар Петър Тодоров се обърна към курсантите. Той ги поздрави за амбицията им да се включат в редиците на служителите на МВР и им пожела да са все така мотивирани и с ясно съзнание за високата отговорност, която са поели при избора на професия.

Атмосферата и настроението на присъстващите повишиха празничния си заряд благодарение и на тържествения концерт на Представителния духов оркестър на Академията на МВР под диригентството на Александър Иванов.

Гости на празника бяха също министърът на културата проф. Велислав Минеков, директори на дирекции в МВР, преподаватели, бивши и настоящи служители и други. Благодарим на всички, за съпричастността към вълнението и радостта от предстоящите срещи!

Пожелаваме на всички обучаеми, преподаватели и служители в Академията на МВР смелост в преодоляването на предизвикателствата и устрем в покоряването на високи научни хоризонти!

Успешна учебна година!

01 окт 2021

Ивет Горанова вече е служител на МВР

Златната ни медалистка от Олимпийските игри в Токио Ивет Горанова вече е служител на Академията на МВР. Назначението ѝ е по идея и по покана на министъра на вътрешните работи г-н Бойко Рашков. На церемонията по връчването на трудовия ѝ договор, която се състоя в Академията на МВР, министърът сподели своята удовлетвореност, че младата спортистка е приела отправеното ѝ предложение и от днес заема длъжността „Инструктор“ в Центъра по бойна подготовка и спорт при Академията на МВР. Новата длъжност ще ѝ позволи наред с активната състезателна дейност да се включва и в обучението на бъдещите полицаи.

Ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Руси Янев също приветства новото попълнение и ѝ пожела успешна кариера и високи спортни резултати.

Ивет Горанова от своя страна благодари на министъра за предложението да стане служител на МВР. Тя изрази радост и от факта, че тук ще има възможност да работи заедно с другите наши шампиони.

20 сеп 2021

Комисар доц. д-р Милорад Йорданов встъпи в длъжност "заместник-ректор" на Академията на МВР

Доц. д-р Милорад Йорданов от днес е заместник-ректор на Академията на МВР. Предложението за неговия избор е на ректора - старши комисар доц. д-р Руси Янев, който изтъкна отличната му работа в преподавателското и научно поприще. „Той е адаптивен млад учен, има идеи, активно участва в международната дейност и ще допринесе за развитието на Академията“, заяви ректорът. От своя страна доц. д-р Милорад Йорданов благодари на ректора и ръководството на МВР за оказаната чест и направи заявка за сериозна и упорита работа, разбира се, с подкрепата на своите колеги от преподавателския и административния състав.

Комисар доц. д-р Милорад Йорданов е придобил ОКС „бакалавър“ по специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР, след което се обучава в ОКС „магистър“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ по специалността „Право“ и в Агенцията на Европейския съюз за обучение в областта на правоприлагането (CEPOL) по Обща европейска магистърска програма (EJMP) - „Полицейската дейност в Европа“. Бил е оперативен работник в структурите на МВР, а от 2012 г. е част от преподавателския състав на АМВР. Комисар доц. д-р Милорад Йорданов преминава последователно през различни академични и ръководни длъжности и трупа значим опит от участие в курсове, работни групи и специализации. Своите знания и интереси в областта на националната сигурност, и по-специално по темите от полицейското право и правата на човека, той материализира в множество научни публикации.

Пожелаваме успех на  доц. д-р Милорад Йорданов!

Ректорът старши комисар доц. д-р Руси Янев обяви и награди за преподавателите, участвали в организирането и провеждането на извънреден курс за ръководния състав на МВР, който наскоро се състоя в Академията. За своите изключителни заслуги и постигнати отлични резултати в учебната дейност с „Писмена похвала“ бяха отличени доц. д-р Иван Лолев, доц. д-р Стоян Стоянов и проф. д-р Ставри Фердов.

20 сеп 2021

Инж. Мартин Иванов получи диплома за ОНС "доктор"

На 20.09.2021 г. ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Руси Янев в тържествена обстановка връчи диплома за образователна и научна степен „ДОКТОР“ на инж. Мартин Любомиров Иванов. Темата на доктората е „Организационни модели за пожарна безопасност и защита на населението в условия на променящата се среда за сигурност”. Същата е реализирана в катедра „Сигурност и граничен контрол“ под академичното ръководство на проф. д-р Владко Иванов.

През периода на обучение инж. Мартин Иванов изпълни всички дейности по обучението и успешно положи изпитите, определени в Индивидуалния план. Едновременно с научното израстване докторантът успешно се справи със служебните си задачи като инспектор в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Седма РСПБЗН, получи отличието за Пожарникар на годината за 2020 г. и работи като доброволец в Клиниката по инфекциозни болести към ВМА във връзка с Covid кризата. Същият направи множество публикации на базата на шестмесечно обучение в Изследователския център по инженерни науки за пожарна безопасност към Хонконгския политехнически университет по договореност с Академията на МВР. Участието му в конференции, семинари и приложни обучения беше активно и допринесе за обогатяването на научния и дидактическия инструментариум по темата. Докторантът направи няколко публикации в световноизвестни журнали и се изяви като активен участник в преподаването в рамките на факултет „Полиция“ и факултет ПБЗН. Анкетните проучвания сред обучаемите показват отлични резултати и професионален авторитет. Представеният дисертационен труд съдържа научни и научноприложни резултати, които представляват оригинален принос в науката, плод на задълбочени теоретични знания и способности за самостоятелни научни изследвания.

На тържеството ректорът на Академията изтъкна, че наблюдава отличните резултати на инж. Мартин Иванов още като курсант във факултет ПБЗН, отбеляза представянето му в чужбина и авторитета му сред професионалната общност. Той изрази оптимизъм, че бъдещето на Академията на МВР ще бъде поверено на млади учени, израсли сред ежедневието и предизвикателствата за сигурността на Република България. Ректорът отправи приветствие към докторанта, неговото семейство и научния кръг, сред който се реализира поредната цел – издигане на теоретичното и професионалното ниво на служителите от МВР в условията на промени и авангардни решения.

20 сеп 2021