МВР

Академия на МВР

 

Публикации

БЛАГОТВОРИТЕЛНО КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В АМВР

На 12 декември 2017 г., за четиринайсети пореден път в Академията на МВР се състоя традиционното коледно тържество, организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

С кратко слово към присъстващите се обърна министърът на вътрешните работи г-н Валентин Радев. Той подчерта значението на тази кампания не само от гледна точка на дарителската инициатива - било чрез SMS или по други начини, но и заради благородството на хората и почитта към смелостта на достойните полицаи и пожарникари, към благородната им професия. Затова е важно да се вижда солидарността на обществото към техните деца. Благодарение на хилядите хора, които подкрепят кампанията на МВР, тази година всяко едно от 97-те деца получи за Коледа сумата от 700 лв. Министър Радев пожела на децата светли празници, топли спомени и усмивки и да бъдат достойни последователи на своите родители.

Като верен приятел и поддръжник на благотворителната кампания и децата, г-н Тодор Белчев - председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“, съобщи, че по традиция и тази година в навечерието на Коледа 97 деца ще получат от ТЕХНОПОЛИС и ПРАКТИКЕР ваучери на стойност 500 лв. и много подаръци и изненади, като към тази кампания са се включили и техни партньори от страната.

Представителят на „БИЛА - България“ г-жа Анета Миленова зарадва малките, като им даряват 9700 лв. под формата на ваучери и им пожела здраве, късмет и сили.

В желанието си да помогне духът на добротата да превърне в реалност мечтите и надеждите на децата, тази година Фондация „Емил Шарков“ е посветила дейността си чрез организирането на Национална среща „Деца на герои“, която ще събере заедно семейства на загубили живота си полицаи и пожарникари от цялата страна.

По време на официалната церемония се излъчваше клипа на Коледната кампания за 2017 г., изработен от Пресцентъра на МВР, а децата получиха своите подаръци от министъра на вътрешните работи г-н Валентин Радев и председателя на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ г-н Тодор Белчев.

На празника присъстваха също: зам.-министрите на вътрешните работи г-н Красимир Ципов, г-н Милко Бернер и г-н Стефан Балабанов, зам. гл. секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, директорът на ГДГП гл. комисар Светлин Кичиков, директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов, директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, началник кабинета на министъра на вътрешните работи г-жа Анжелика Тотева, парламентарният секретар Светослав Белемезов, директори на дирекции, ректорът на АМВР ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, преподаватели и курсанти от АМВР и други гости.

12 дек 2017

НОВ ПОЧЕТЕН ДОКТОР В АКАДЕМИЯТА НА МВР

На 12.12.2017 г. в Академията на МВР се проведе церемония по удостояването на г-н Тодор Иванов Белчев - председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“, с почетното звание „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА“.

Заместник-ректорът на АМВР доц. д-р Валентин Чочев откри церемонията и накратко запозна присъстващите с биографията на госта и с мотивите за предложението на Академическия съвет за присъждане на почетното звание, а именно - за развитието на бизнеса и икономиката на България, за приноса му към укрепването на капацитета на академията и за дългогодишната му подкрепа за децата и семействата на пострадали и загинали служители на Министерството на вътрешните работи по време на изпълнение на служебния им дълг.

Ректорът на АМВР прочете протокола от решението на Академи­ческия съвет за удостояването с почетното звание и поднесе на г-н Белчев дипломата и почетния знак на АМВР.

В своето приветствие новият почетен доктор наблегна на два основни момента - дарителството и житейския опит. Според него дарителството трябва да бъде публично, защото по този начин може да се покаже добродетелта и да се даде пример на другите. Дарителството става спонтанно и от сърце. Развълнуван от събитието, г-н Тодор Белчев благодари за високото отличие.

Официален гост на церемонията бе зам.-министърът на вътрешните работи г-н Красимир Ципов. Присъстваха много преподаватели, служители, курсанти и гости.

 

12 дек 2017

Тържествена церемония на стажанти в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик

С тържествена церемония, проведена на 17.11.2017 г. в ЦСПП - Пазарджик, 110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР.

На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев. Сред гостите бяха още директорът и заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ при ГДНП старши комисар Красимир Добрев и комисар Михаил Златанов, заместник-директорът на ОДМВР Пазарджик комисар Ивайло Тимчев, ръководни служители от ЗЖУ - Пловдив, Плевен и Кърджали, заместник-областните управители на област Пазарджик.

Отличниците бяха наградени от ректора на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев и директора на Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик - комисар Стоян Зайков.

С клетвата приключва първоначалната професионална подготовка на стажантите от Дирекция „Жандармерия“, които ще се върнат като пълноправни полицаи в зоналните жандармерийски управления. След кратък период на въвеждане в работата те ще изпълняват на терен в пълен обем функциите, вменени им от закона.

Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков - втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.

17 ное 2017

Среща на екипа за управление на проект CB007.1.31.126 “Съвместна тренировъчна програма за превенция и управление на горски пожари

На 09 ноември 2017 година в сградата на Факултета по безопасност на труда при Университета на гр. Ниш, Република Сърбия, се проведе среща на екипа за управление на проект CB007.1.31.126 “Съвместна тренировъчна програма за превенция и управление на горски пожари” (“Joint Training Programme for Forest Fire Prevention and Management”).

По време на срещата са обсъдени редица въпроси, свързани със:

- Текущото състояние на проекта и напредъка на всеки партньор;

- Състоянието на стартираните тръжните процедури;

- Очакваните срокове за доставката на оборудване за партньорите;

- Възможностите за ускоряване реализирането на дейностите по проекта;

- Необходимостта от обмяна на информация, свързана с предстоящите дейности по проекта, и др.

Проведената среща на екипа за управление и обсъдените по време на нея въпроси ще улеснят изпълнението на предстоящите дейности по проекта и постигането на основната цел, а именно - подобряване на общата готовност, по-тясно сътрудничество и обмен на знания и добри практики за превенция и управление на горски пожари от българските и сръбските специализирани национални и образователни служби посредством съвместно разработване и прилагане на специфични изисквания, картографски материали, процедури и обучения. Всичко това е насочено към подобряване на координацията на съвместните действия в извънредни ситуации, което, от своя страна, трябва да гарантира повишена защита на трансграничния регион и населението на Балканите.

 

09 ное 2017

ЧЕСТВАНЕ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ В АКАДЕМИЯТА НА МВР

На 31.10.2017 г. в Академията на МВР се проведе тържество по случай Деня на народните будители. По повод на този общобългарски празник бяха поканени писателят Захари Карабашлиев и главният редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов.

В приветственото си слово ректорът на академията - старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, обърна внимание на присъстващите за значението на празника, погледнат не само в исторически план, но и в настоящето - да събуди в самосъзнанието на всеки от нас българщината, да бъдем съвременните будители, да бъдем активни и уверени в бъдещето на България.

Със слово и кратка литературно-художествена програма ознаменуваха делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители и членове на Студентския съвет на Академията на МВР.

Честването на Деня на народните будители продължи с изказванията на гостите.

Писателят Захари Карабашлиев благодари от сърце за поканата да участва в тържеството. Той разказа една интересна история, която му се е случила преди време в Ню Йорк, в Харлем, вечерта преди да отпътува за България. Тази случка я свърза със състоянието на престъпността в града преди 30 години и сега, за причините и особено за появата през 1982 г. на една публикация - статията „Счупените прозорци“, която се е превърнала в „манифест в борбата срещу престъпността“, за времето, когато Ню Йорк се превръща от град на престъпността в град на безопасността. Но теорията на „счупените прозорци“ не се отнася само за Ню Йорк. Тя се отнася за всички страни. „Поддържането на престъпността в България е държавна измяна“, подчерта гостът. Борбата е между беззаконието, хаоса и държавата. Захари Карабашлиев се обърна към курсантите от академията и им пожела да се борят с безверието, неправдата и беззаконието, защото това са нашите „счупени прозорци“.

Българският публицист и главен редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов поздрави аудиторията с предстоящия празник. Като човек, който повече от 20 години се занимава с проблематиката на криминалните разследвания, той е сигурен, че за страната ни има надежда и тя е свързана преди всичко с младите хора - бъдещи полицаи, като им пожела винаги да бъдат на страната на доброто, колкото и да е трудно това, защото линията между доброто и злото е много тънка.

Честването на Деня на народните будители в Академията на Министерството на вътрешните работи завърши с изпълнения на духовия оркестър с диригент Александър Иванов.

31 окт 2017

Tържествено връчване на дипломите на курсантите от Випуск 2017

Днес, 27.01.2017 г в Академията на Министерството на вътрешните работи тържествено бяха връчени дипломите на курсантите от Випуск 2017.

Тържеството започна с преглед на почетния караул и издигане на националния флаг на Република България.

На церемонията присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи г-н Милко Бернер, г-н Красимир Ципов, г-н Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, директори на дирекции и служби в министерството.

Гостите прочетоха тържествени слова и пожелаха на випускниците здраве, успехи и сила да изпълняват достойно служебните си задължения.

От името на курсантите от Випуск 2017 благодарствено слово прочете курсантТанев.

Бяха прочетени заповеди  за награждаване на курсантите: Ивелина Михайлова, Диана Василева, Траяна Димитрова, Тодор Тошев, Изабела Панайотова, Симона Караманолова и Димитър Желев, завършили 4-годишния курс на обучение с отличен успех.

На първенеца на випуска курсант Александър Танев бе връчена и традиционната ежегодна награда на фондация „проф. Стефан Стойчев“ за постиженията му по време на обучението в Академията на МВР и постигнатия отличен успех.

Новоназначените държавни служители от системата на МВР положиха клетва по Етичния кодекс.

27 окт 2017