МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Театрална школа „Юлий“ представи музикално-поетичен театрален спектакъл за обучаемите във факултет ПБЗН

На 15.03.2018 г. от 14:30 часа в кинозалата на факултет ПБЗН при Академията на МВР Театрална школа „Юлий“ представи музикално-поетичния театрален спектакъл „Памет“ – съчетание от най-ярките и емблематични възрожденско-освободителни стихове в историята на българската литература.
Събитието се състоя с любезното съдействие на Народно читалище „Г. С. Раковски – 1925”.
Автори на поезията са Христо Ботев, Иван Вазов, Дамян Дамянов, Пейо Яворов и др.
„Памет“ е съчетание на театрално поставена поезия, придружена от акапелни изпълнения на български народни песни, пластически етюди, атрактивна сценография и автентично фолклорно облекло.
В спектакъла участваха студенти от Нов Български университет – департаменти „Театър“ и „Кино и телевизия“, както и студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и СУ „Св. Климент Охридски“.
След спектакъла ИФЗ зам.-декан на факултет ПБЗН д-р Румен Григоров връчи грамоти за трайния принос в укрепване на партньорството между факултет ПБЗН и Народно читалище „Г. С. Раковски – 1925” на секретаря на читалището г-жа Ценцерушка Андреева и за приноса в културното развитие на служителите и обучаемите от факултет ПБЗН на отговорника на школата г-н Владимир Мастиков.

19 мар 2018

Републиканско първенство по ски алпийски дисциплини и биатлон за служители на МВР

От 12 до 15 март 2018 г. в гр. Банско се проведе републиканско първенство по ски алпийски дисциплини и биатлон за служители на МВР. В първенството взеха участие 98 състезатели от 21 спортни клуба.
Представителният отбор на АМВР постигна отлични резултати. Курсантите от факултет „Полиция“, които изведоха отбора на призово място, са: Нора Филипова от І курс ГП - златен медал в дисциплината „Гигантски слалом“ и сребърен в „Слалом“, Християн Пармаков от ІІІ курс ППООР - 9 място в „Гигантски слалом“ и 12 място в „Слалом“ , Лазар Варин от І курс ППООР - 15 място в „Слалом“ и 17 място в „Гигантски слалом“. В отборното класиране за „Алпийска комбинация“ отборът на АМВР е на 2 място.
Наградите на победителите бяха връчени от старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев - ректор на АМВР и заместник-председател на СА - МВР.

15 мар 2018