МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Годишни награди на Спортна асоциация – МВР за 2018 година

   На 31.01.2019 г. от 10,00 ч във фоайето на Министерството на вътрешните работи се състоя връчването на традиционните годишни награди на СА - МВР за 2018 година. Официални гости на събитието бяха: г-н Младен Маринов - министър на вътрешните работи; гл. комисар Ивайло Иванов - гл. секретар на МВР; доц. д-р Стоян Антонов - зам.-министър на младежта и спорта; зам.-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Стефан Балабанов; ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев – ректор на АМВР и зам.-председател на СА - МВР; г-н Чавдар Атанасов – директор на ЦБПС и гл. секретар на СА – МВР, гл. комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗП; ст. комисар Николай Николов - директор на Дирекция „Миграция“, които връчиха наградите на отличените.
   В раздел „Индивидуални спортове“ бяха наградени и курсантите от факултет „Полиция“ на АМВР Александра Соколова от ІV курс ППООР – Републиканска шампионка по плуване на МВР в пет индивидуални дисциплини, и Любомир Борисов от ІІ курс ППООР – Републикански шампион по плуване на МВР в четири индивидуални дисциплини.

31 яну 2019

Награди за курсанти от факултет ПБЗН, постигнали високи спортни резултати

          На 04 ноември 2018 г. се проведе традиционното за факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ награждаване на курсантите, постигнали високи спортни резултати през изминалата учебна година.

            Курсант Красимира Кръстева от II ВРБК беше наградена за подобряване на рекордите на факултет ПБЗН в двете индивидуални дисциплини при жените в пожароприложния спорт – 9.40 сек в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ и 20.77 сек в дисциплината „100 м пътека с препятствия“. Тя получи плакет и за подобрен рекорд на факултет ПБЗН в двубоя - 30.17 сек. И трите постижения са постигнати на проведения през юни 2018 в град Варна Пети международен клубен турнир за купа „Одесос“.

            За подобряване на рекорда на факултет ПБЗН в колективната дисциплина "Пожарна щафета 4х100 м с препятствия" при жените бяха наградени курсант Галя Иванова IV ВРБК, курсант Габриела Гигова IV ВРБК, курсант Ели Величкова IV ВРБК и курсант Красимира Кръстева II ВРБК.

            За спечелено първо място на Републиканското първенство по бокс за служители на МВР - 2018 г. в категория до 81 кг беше награден курсант Иван Балабанов I ВРБК.

            Наградени бяха и призьорите от традиционния турнир по волейбол „Осми декември“, организиран от СК „Файер Академи София“. Тази година преходната купа беше спечелена от отбора на II ВРБК.

06 дек 2018

Републиканско първенство по бокс за служители на МВР

На 28 и 29.11.2018 г. в спортен център „Пулев“ - София, се проведе Републиканското първенство по бокс за служители на МВР, в което участваха 35 състезатели. Официални гости на проявата бяха: ректорът на АМВР доц. д-р Неделчо Стойчев – зам.-председател на СА-МВР, който връчи почетен плакет на любезните домакини – братята Кубрат и Тервел Пулеви; ген. секретар на СА-МВР и директор на ЦБПС – Чавдар Атанасов; Георги Савов – началник сектор „Физическа подготовка, ведомствен и елитен спорт“ в ЦБПС, член на УС на СА-МВР.

В първенството взе участие и представителен отбор на Академията на МВР. Състезателите от АМВР се представиха отлично, като завоюваха 5 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови). Национален полицейски шампион за трета поредна година стана Слав Атанасов от IV курс ГП (-85 кг.). Шампион е и Иван Балабанов от I курс ПБЗН (-81 кг). Златин Симеонов от II курс ППООР отстъпи във финала на Слав и остана със сребърно отличие. Димитър Василев (-71 кг) и Илиан Колев (- 95 кг) от I курс ППООР са с бронзови медали. Треньор на отбора беше Марио Илиев – ст. преп. по ЛЗФП в катедра СПТ на факултет „Полиция“.

29 ное 2018

Републиканско първенство по тенис на маса за служители на МВР

От 23 до 26.10. 2018 г. в гр. Чепеларе се проведе Републиканско първенство по тенис на маса за служители на МВР. В състезанието участие взеха 80 състезатели от 15 клуба към СА – МВР.
В тази оспорвана надпревара състезателките от АМВР се представиха отлично. При „Жени – отборно“ нашият тим в състав: Илияна Боюкова от ІV курс, Дияна Котева от ІІ курс и Светослава Николова от І курс,  зае І място. При „Двойки – жени“ състезателките ни Дияна Котева и Светослава Николова са шампионки, а Илияна Боюкова в тандем с Е. Стратиева от ОД МВР – Варна е на ІІІ място. В състезанията „Жени – индивидуално“ Илияна Боюкова е на трето място, Дияна Котева е на пето, а Светослава Николова - на шесто.
Ръководител на отбора беше Румен Григоров – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР.

23 окт 2018

Първо събитие по проект СВ007.1.31.126 „Съвместна тренировъчна програма за превенция и управление на горски пожари“ на територията на Република България

На 17 и 18 октомври, група в състав от 15 курсанти от факултет ПБЗН при АМВР и 15 студенти от факултета по безопасност на труда при Университета в гр. Ниш, Република Сърбия осъществи съвместно посещение на терени, които са били обхващани от горски пожари на територията на Област Кюстендил.

По време на посещенията участниците имаха възможност да се запознаят в реална среда с някои особености на възникването и разпространението на горските пожари, както и с трудностите, които възникват в процеса на тяхното ликвидиране. Освен това участниците имаха възможност да се запознаят и с възможностите на Оперативния център на РДПБЗН-Кюстендил, както и с най-новата противопожарна техника за борба с горските пожари в областта.

17 окт 2018