МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Безапелационно първо място за отбора на Академия на МВР в републиканско първенство по плуване за служители на МВР

От 15 до 17 юни 2020 година в НСБ „Спортпалас“, гр. Варна, се проведе републиканско първенство по плуване за служители на МВР. Участваха 65 плувци от 9 спортни клуба.

На първо място в отборното класиране се класира отборът на АМВР – МБК “Слава“ в състав:

 • Магдалена Бончева – ф-т „Полиция“;
 • Ванеса Хаджийска – ф-т ПБЗН;
 • Мария Савова – ф-т ПБЗН;
 • Златина Кирова – ф-т ПБЗН;
 • Красимир Драганов – ф-т ПБЗН;
 • Калоян Топалов – ф-т ПБЗН;
 • Тихомир Абаджиев – ф-т ПБЗН;
 • Цветослав Диковски – ф-т ПБЗН;
 • Жеко Михалев – ф-т „Полиция“;
 • Любомир Борисов – ф-т „Полиция“;
 • Ивайло Стоянов – ф-т „Полиция“;
 • Валентин Александров - ф-т „Полиция“.

Мъжката щафета в състав Драганов, Михалев, Борисов и Стоянов взе златен медал в дисциплините 4х50 м св. стил и 4х50 м съчетано плуване. В същите дисциплини със златно отличие завърши и женската щафета в състав Бончева, Савова, Кирова и Хаджийска.

Смесената щафета на отбора също се нареди на призовото първо място.

При жените в дисциплината 100 м св. стил на първо и второ място се класираха състезателките Магдалена Бончева и Ванеса Хаджийска. На 100 м бруст първа стана Златина Кирова, а втора – Мария Савова. В надпреварата при 50 м. свободен стил среброто взе Магдалена Бончева, а бронзовият медал отиде при Ванеса Хаджийска.

При мъжете в дисциплините 50 и 100 м кроул, 50 м бътерфлай, 50 м гръб и 100 м съчетано плуване златните медали взе Любомир Борисов. Красимир Драганов завоюва сребро в дисциплините 50 м бътерфлай, 50 и 100 м бруст и 100 м съчетано плуване.

15 юни 2020

АМВР с призови места в турнир по стрелба

От 17.12 до 20.12.2019 г. в гр. Смолян се проведе турнир „КУПА БЪЛГАРИЯ“ по полицейска стрелба  за служители на МВР. Организатори са „Спортна асоциация“ - МВР и ОДМВР - Смолян. Турнирът e под патронажа на главния секретар на МВР. В надпреварата взеха участие 126 служители от 25 отбора от различни структури. Представителният отбор на АМВР, съставен от курсанти на факултет „Полиция“, специалности ППООР и „Гранична полиция“ се представиха отлично.

Отбор:

 • Валентин Александров - IV ВРК, ф-т “Полиция”;
 • Вилиана Божкова - IV ВРК, ф-т “Полиция”;
 • Бетина Блажева – IV ВРК, ф-т “Полиция”;
 • Тодор  Бахчеванов - IV ВРК, ф-т “Полиция
 • Иван Александров – III ВРК ф-т “Полиция”;
 • Янислав Христов - III ВРК, ф-т “Полиция” - индивидуално;
 • Елена Николова - III ВРК, ф-т “Полиция” – индивидуално.

 

В крайното класиране отборът на АМВР зае второ място в отборното класиране за мъже. В индивидуалната надпревара влязоха Вилиана Божкова, Бетина Блажева и Елена Николова.

Вилиана Божкова зае VII място в индивидуалното класиране за жени.

Ръководители на отбора са старши преподавател Людмила Кехайова и д-р Петко Петров от катедра СПТ на факултет „Полиция“ при АМВР.

 

 

17 дек 2019

Мини футбол за голяма кауза

    Студентският съвет към Академията на МВР стартира кампания за събиране на средства под наслов „Да помогнем на децата на загинали служители от системата на МВР“. Първото мероприятие от благородната кауза бе турнир по мини футбол, който се проведе на 29.11.2019 г. на стадион „Раковски”.
     В турнира се включиха 70 курсанти, които бяха разпределени в 12 отбора. След изтощителни мачове, груповата фаза бе преодоляна от I отбор на II курс, I и II отбор на III курс и отбора на факултет „Пожарна безопасност и защита на населението”.      Втори отбор на III курс отстрани тима на пожарникарите, а второкурсниците победиха I отбор на III курс. Двата полуфинала завършиха с еднакъв резултат - 3:1.
     На финала третокурсниците триумфираха с категорична победа с 4:1, а в битката за третото място тимът на огнеборците бе победен с резултат 0:1.
Индивидуални награди получиха: Иван Велков (IV курс) за „Най-добър вратар” и Златин Узунов (II курс), който бе обявен за голмайстор с цели 8 попадения.      Единственият отбор в турнира, който бе съставен от жени, получи приза за спортсменство.
    За каузата бяха събрани 356,10 лева, като това е едва първият елемент от кампанията. Предстоят: волейболен турнир (стартиращ на 10.12), благотворителен базар (16.12-17.12) и коледен концерт (18.12).

 Автор: Лора Иванова

29 ное 2019

Множество медали от Републиканското първенство по бокс за служители на МВР

Курсанти от Академията на МВР взеха участие в тазгодишното състезание по бокс за служители на МВР, което се проведе в периода от 20 до 22 ноември 2019 г. в Спортен център „Пулев“.
В категория до 69 кг участваха Янис Ламбов (II курс), Петър Златинов (II курс) и Атанас Стамболиев (II курс), които въпреки голямата конкуренция, заеха съответно трето, второ и първо място в състезанието.
В категория до 85 кг Слави Костов (II курс) отстрани единствения си съперник чрез технически нокаут и взе златния медал.
В категория до 91 кг курсантите Златин Симеонов (III курс), Георги Комсийски (III курс) и Крум Игнатов (II курс) внесоха настроение в залата чрез своите оспорвани двубои. Въпреки усилията си третокурсниците заеха почетното трето място. Второкурсникът завърши наравно в първия си мач, а на финала спря победната серия на съперника си, който досега не бе побеждаван в своята категория, и след решение на съдиите с 2 на 1 гласа грабна златото.
В категория 91+ кг Александър Средков (II курс) победи чрез технически нокаут в първия си двубой, но загуби достойно във втория и взе бронзов медал.
Страхотното представяне на курсантите бе благодарение на отличната им подготовка и напътствията на техния треньор Марио Илиев.
Събитието уважиха близки на участващите, преподаватели от Академията на МВР, ректорът на университета - старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, както и небезизвестните Кубрат и Тервел Пулеви. Ректорът връчи награда на Спортния център за принос в развитието на бокса в системата на МВР, а братята Пулеви върнаха жеста, като подариха чифт ръкавици за Академията.

22 ное 2019

Национална купа„България“ по карате и ПЛЗ за служители на МВР 2019

На 08.11.2019 г. в гр. Смолян се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани взеха участие най-добрите състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината зонални състезания, националния преглед по ПЛЗ и републиканското първенство по карате. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от АМВР завоюваха 3 медала (2 златни и 1 бронзов) в индивидуалните дисциплини и първо място в „кумите - отборно“.
В състезанието по карате при жените Габриела Димитрова от 3 курс ППООР стана шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“. При мъжете Мартин Младжов от 1 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е шампион в дисциплината „кумите“, кат. -84 кг. Отборът в състав Младжов, Марков и Дочовски завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите - отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР Русе, ІІІ място – ОДМВР Пловдив.
Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав Христо Стоянов и Димитър Димитров от 3 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи само с 0,5 т. на рутинирания отбор на ОДМВР Пловдив в репешаж за бронзовите медали и остана на пето място. Съдия в първенството беше Марио Илиев – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР.

08 ное 2019