МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР

От 13 до 15.09.2018 г. в спортна зала „Юнашки салон “, гр. Варна се проведе Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В състезанието с поименни покани участие взеха най-добрите 53 състезатели и 15 отбора от цялата страна. Това са победителите от проведените през месец юни шест Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от АМВР се представиха отлично като завоюваха 5 медала (3 златни, 2 бронзови) и второ място в крайното комплексно класиране.

В първенството по карате при мъжете Радослав Марков – преподавател по ЛЗФП в АМВР е Републикански шампион в дисциплината „кумите“ (кат. до 75 кг), а отборът в състав: Радослав Марков, Георги Брайков от 1 курс ППООР и Христо Славков от ІV курс ППООР завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“ : І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР – Русе, ІІІ място – СДВР и ОДМВР – Пловдив. При жените Габриела Димитрова от 1 курс ППООР стана Републиканска шампионка в дисциплината „кумите“ (кат. „оупън“) и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“.

 Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав: Христо Славков и Виктор Георгиев от ІV курс на ф-т „Полиция“ е на трето място. Класирането в дисциплината ПЛЗ е следното: І място – ОДМВР – Русе 1, ІІ място – ОДМВР – Бургас 2, ІІІ място – АМВР и ОДМВР – Русе 2. Съдия в първенството и ръководител на отбора беше Марио Илиев – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР.

         В крайното комплексно класиране за 2018 година на първо място е ОДМВР – Русе с 146 т., АМВР е на второ с 83 т., а на трето е СДВР с 64 т.

15 сеп 2018

Международен семинар по самозащита

На 21 и 22.07.2018 г. в София се проведе Международен семинар по самозащита. Организатори на проявата бяха Синдикална федерация на служителите в МВР и Буджуцу Академия Себу, а домакин – АМВР. Участие взеха полицаи от България и гости от Италия и Хърватия. Водещ преподавател беше д-р Джанфранко Камерини от Италия – шихан VІІ дан карате, VІІ дан джу-джицу, гл. инструктор и международен координатор на израелската система за самозащита HASHITA (Israeli Special Close Quarter Combat C.Q.C System). Семинарът се проведе в три сесии извън спортна зала при максимално реални условия: на улицата, в парка, по стълби и стълбищни площадки. Работиха се много и различни техники за полицейска интервенция: защита срещу невъоръжен или въоръжен с нож или други опасни предмети нападател; задържане, контрол, поставяне на белезници, обиск и отвеждане; използване на палката като помощно средство.

В семинара участие взе Марио Илиев – ст. преп. по „Лична защита и физическа подготовка“ в катедра СПТ, факултет „Полиция“ – АМВР.

22 юли 2018

Начало на съвместните обучения по проект СВ007.1.31.126 „Съвместна тренировъчна програма за превенция и управление на горски пожари“

В периода 14-20 юни 2018 г. във факултета по безопасност на труда при Университета в гр. Ниш, Република Сърбия се проведоха първите съвместни обучения по проект СВ007.1.31.126 „Съвместна тренировъчна програма за превенция и управление на горски пожари“, одобрен за финансиране по програма Interreg IPA България-Сърбия. Целта на проекта е подобряване на общата готовност, по-тясно сътрудничество и обмен на знания и добри практики за превенция и управление на горски пожари от българските и сръбските специализирани национални и образователни институции посредством съвместно разработване и прилагане на специфични изисквания, картографски материали, процедури и обучения. За постигане на целта и като краен етап на изпълнението на проекта бяха проведени общо три обучения:

- Две съвместни двудневни обучения на курсанти от факултет ПБЗН при АМВР и студенти от факултета по безопасност на труда при Университета в гр. Ниш;

- Едно съвместно еднодневно обучение на представители на общини от трансграничния регион.

Общо 60 курсанти и студенти, както и 10 представители на общините преминаха обучение. Те имаха възможност да се запознаят с новодоставеното лабораторно борудване за извършване на изследвания, свързани със свойствата на веществата и материалите при пожар. Бяха извършени лабораторни изследвания и обработка на резултатите от тях. Обученията продължиха със запознаване с възможностите на специализиран софтуер за обучение за действия при горски пожари.

По време и на трите обучения имаше предвидено време за провеждане на дискусии и културен обмен между участниците.

14 юли 2018

Национална купа по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР

На 03.07.2018 г. в гр. Каварна се проведе Национална купа „България“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани участие взеха най-добрите отбори и състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през месец юни Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара отборът по ПЛЗ на АМВР в състав Виктор Георгиев и Христо Славков от ІV курс на ф-т „Полиция“ се представи отлично. като завоюва шампионската титла. На второ място е ОДМВР – Бургас 1, а на двете трети са ОДМВР – Пловдив и ОДМВР – Бургас 2.
В състезанието по карате Симеон Стойчев от І курс ППООР е шампион в дисциплината „Кумите“ кат. 84 кг. Габриела Димитрова от І курс ППООР е с 2 сребърни медала в дисциплините „Кумите“ кат. „оупън“ и „Ката“.
Крайното комплексно класиране е следното: на първо място е АМВР; на второ е ОДМВР – Пловдив; а на трето ОДМВР – Сливен.
Като съдии в първенството бяха поканени Марио Илиев и Румен Григоров – старши преподаватели по ЛЗФП в АМВР.

10 юли 2018