МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате

От 09 до 11.09.2019 г. в спортен комплекс „Aqua life“, к-с. Кранево, се проведе Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В състезанието с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината шест Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от МБК „Слава“ към АМВР се представиха отлично като завоюваха 7 медала (3 златни, 4 бронзови) и второ място в крайното комплексно класиране, отстъпвайки само с 1 точка на отбора от ОДМВР – Русе.

В първенството по карате при мъжете курсант Мартин Младжов от 2 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е републикански шампион в дисциплината „кумите“, кат. + 84 кг и с бронзов медал в дисциплината „ката“. Красимир Начев от 4 курс ППООР на ф-т „Полиция“ извоюва бронзов медал в дисциплината „кумите“, кат. - 84 кг. Отборът в състав: Мартин Младжов, Георги Брайков и Радослав Марков завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР  Ст. Загора, ІІІ място – ОДМВР - Пловдив и ОДМВР - Русе.

При жените Габриела Димитрова от 4 курс ППООР стана републиканска шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“.

В състезанието по полицейска лична защита Академията на МВР участва с три отбора. Отборът от ЦСПП - Варна, АМВР, в състав: Мариян Петров и Венелин Казаков - преподаватели по ЛЗФП, се класира на ІІІ място. Вторият отбор в състав: Христо Стоянов и Димитър Димитров от 4 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи в репешажа за трето място и остана на пето място. Съдия в първенството и ръководител на отбора беше Марио Илиев - ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Класирането в дисциплината ПЛЗ е следното: І място – ОДМВР Русе 1, ІІ място – ОДМВР - Русе 2, ІІІ място – ЦСПП - Варна, АМВР и ОДМВР - Ст. Загора.

В крайното комплексно класиране за 2020 година на първо място е СК „Спартак“ към ОДМВР - Русе със 143 т., МБК „Слава“  – АМВР е на второ със 142 т., а на трето е СК „Верея 2006“ към ОДМВР - Ст. Загора с 95 т.

09 сеп 2020

Турнир по стрелба с пистолет ,,Макаров''

От 02.09.2020 г. до 04.09.2020 г. за трета поредна година се проведе турнирът „8 март“ за жени – служители и военнослужещи от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност. Традиционно той се провежда през м. март, но тази година бе отложен за по-късен период, предвид създалата се извънредна епидемична обстановка. Турнирът се проведе в стрелкови комплекс „360 градуса“ в с. Войводиново и премина под патронажа на министъра на отбраната.

В турнира се включиха 26 състезателки от 13 отбора. Участие взеха представителните отбори на Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, дирекция „Жандармерия“ – МВР, служба „Военна полиция“ – МО, Военновъздушните сили, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Националната служба за охрана и Съвместното командване на специалните операции на Българската армия.

Отборите на Академията на МВР се представиха отлично, като в крайното класиране завоюваха следните призови места:

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК, и курсант  Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – четвърто място в отборното класиране;

• курсант Симона Иванова Славейкова – II ВРК, и курсант  Лора Александрова Иванова – II ВРК – седмо място в отборното класиране;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – седмо място в индивидуалното „бонус упражнение“;

• курсант Елена Стефанова Николова – III ВРК – осмо място в индивидуалното класиране;

• курсант Вилиана Иванова Божкова – IV ВРК – девето място в индивидуалното класиране.

Победителките получиха грамоти, медали, купи и предметни награди.

Водач на отбора на АМВР беше старши преподавател Людмила Кехайова.

04 сеп 2020

Семинар по полицейска лична защита в АМВР

От 10 до 12.08.2020 г. в Академията на МВР се проведе семинар с главните инструктори по полицейска лична защита за актуализация на професионалната квалификация. В него участваха 32 главни инструктори от ОД на МВР в цялата страна: Бургас, Варна, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Сливен, Плевен; от ГДНП, СОБТ и др. Участие взеха и преподаватели от ЦСПП в Пазарджик, Варна и Казанлък. От АМВР в семинара беше включен Марио Илиев – ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ, ф-т „Полиция“. Водещ беше шихан Тони Петров - VІІ дан, от ЦБПС. Ректорът на АМВР – проф. дн Любомир Тимчев, откри официално мероприятието. Участниците бяха поздравени и от доц. д-р Руси Янев – зам. ректор на АМВР.

Семинарът е по заповед на главния секретар на МВР и протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Теоретичните занимания се провеждаха в аулата, която е с капацитет над 100 души, като участниците седяха през място, а практическите – в спорната зала, където за всеки участник бяха осигурени повече от задължителните 4 м2. Акцентът на семинара беше върху последните изменения в „Специализираната методика за подготовка по ПЛЗ на служителите в МВР“ от 2007 г., чиято последна актуализация е от 2014 г.

12 авг 2020

Зонално първенство по полицейска лична защита (ІІ зона)

На 15 и 16.07.2020 г. в гр. Кнежа се проведе Зоналното първенство по полицейска лична защита за ІІ зона. В състезанието участие взеха представители от спортните клубове при ОДМВР - Русе, ОДМВР - Плевен, ОДМВР - В. Търново и два отбора от АМВР (спортисти, провеждащи подготовката си в Централен полицейски карате и джу-джицу клуб – клон Кнежа). Първенството се състоя без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

На първо място се класира ОДМВР - Русе 1, на второ място е Русе 2, а на двете трети места са отборите на АМВР 1 и ОДМВР - В. Търново.

Отборът на АМВР 1, завоювал бронзовите отличия, бе в състав: Красимир Начев/Петър Дончев - курсанти от ІІІ курс на ф-т „Полиция“. Отборът на АМВР 2 в състав: Мартин Младжов от І курс на ф-т ПБЗН и Тони Наков от І курс на ф-т „Полиция“ се класира на пето място.

Водач на отборите беше Радослав Марков - ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ, ф-т„Полиция“.

15 юли 2020