МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Най-добрите стрелци в МВР за 2021 г. са курсанти от Академията на МВР

Борислав Стоименов и Цветослава Маринова   направиха истински фурор, след като спечелиха заключителния етап от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР.

От 21 до 24.06.2021г. в стрелбищните комплекси на ЦСПП-Варна при Академията на МВР и 01 РУ- ОДМВР Варна се проведе Републикански преглед по стрелба, в който взеха участие 25 отбора от цялата страна.

В индивидуалното класиране Борислав Стоименов и Цветослава Маринова  станаха републикански шампиони, Лора Иванова се класира на четвърто място.

Отборът на жените в състав: Лора Иванова и Цветослава Маринова спечели второ място.

Усилената работа на ст. преп. Владислав Хаджиев и курсантите Борислав Стоименов (III курс), Янислав Христов (IV курс), Лора Иванова (III курс), Цветослава Маринова (II курс) даде резултат и отборът зае четвърто място в комплексното класиране.

Заслуга за успехите на курсантите имат и техните преподаватели ст. преп. Людмила Кехайова, гл. ас. д-р Петко Петров и ст. преп. Владимир Хаджиев.

 


30 юни 2021

Републиканско първенство по плуване за служитeли на МВР 2021

От 16 до 18 юни 2021 г. в спортен комплекс „Aqua life“, к.к. Кранево се проведе Републиканското първенство по плуване за служители на МВР, в което участваха повече от 60 състезатели от 7 спортни клуба. В него взе участие и представителен отбор на Академията на МВР, съставен от курсанти от двата факултета - „Полиция“ и ПБЗН. Състезателите се представиха отлично, като завоюваха общо 30 медала (14 златни, 7 сребърни и 9 бронзови) в индивидуалните дисциплини. Щафетите 4 х 50 м микс (2 мъже и 2 жени), 4 х 50 м св. стил мъже и 4 х 50 м смесена мъже са на първо място. Щафетите 4 х 50 м св. стил жени и 4 х 50 м смесена жени са на второ място.

 

Национални полицейски шампиони в своите дисциплини станаха:

 

Любомир Борисов от IV курс, ф-т „Полиция“ е с 5 титли (50 м св. стил, 50 м гръб, 50 м бътерфлай, 100 м св. стил, 100 м бътерфлай) инд., и с 3 златни медала от щафети;

Златина Кирова от ІІІ курс, ф-т ПБЗН е с 5 титли (50 м св. стил, 50 м бруст, 50 м бътерфлай, 100 м бътерфлай) инд., със златен медал от щафета (4 х 50 м микс) и 2 сребърни от 4 х 50 м св. стил и 4 х 50 м смесена;

Любомир Агов от I курс, ф-т „Полиция“ е с 2 титли (50 и 100 м бруст), 2 сребърни медала (50 св. стил и 50 м бътерфлай) инд. и с 3 златни медала от щафети;

 Ванеса Хаджийска от IІ курс, ф-т ПБЗН е с титла (100 м бруст), сребърен медал (100 м св. стил), 2 бронзови медала (50 м св. стил и 50 м бруст), инд. и 1 златeн и 2 сребърни от щафети;

Ива Колибанова от IІ курс, ф-т ПБЗН е с титла (50 м гръб) и бронзов медал (100 м бруст) инд. и със сребърен от щафета 4 х 50 м смесена;

 

Медалисти са:

 

Красимир Драганов от ІІІ курс, ф-т ПБЗН е със сребърен медал (100 м бътерфлай), 4 бронзови (50 и 100 м бруст, 50 м гръб, 100 м св. стил) инд. и с 2 златни медала от щафети;

Ивайло Стоянов от IV курс, ф-т „Полиция“ е със сребърен медал (100 м св. стил) и с бронзов (50 м св. стил) инд., и с 2 златни медала от щафети;

Мария Савова от ІІІ курс, ф-т ПБЗН е със сребърен медал (100 м бруст) инд. и със сребърен от щафета 4 х 50 м смесена; 

Йоанна Георгиева от I курс, ф-т ПБЗН е със сребърен медал (50 м гръб) инд. и със сребърен от щафета 4 х 50 м смесена; 

Пламен Начков от I курс, ф-т „Полиция“ е с бронзов медал (100 м бътерфлай);

Сарина Кючукова от IІ курс, ф-т ПБЗН е със сребърен медал от щафета 4 х 50 м св. стил.

 

Щафетата 4 х 50 м микс беше в състав: Зл. Кирова, В. Хаджийска, Л. Агов, Л. Борисов; щафетата 4 х 50 м св. стил мъже беше в състав: Л. Агов, Кр. Драганов, Л. Борисов, И. Стоянов; щафетата 4 х 50 м смесена беше в състав: Кр. Драганов, Л. Агов, Л. Борисов, И. Стоянов.

 

В крайното комплексно класиране отборът на АМВР  е на първо място с 428 т., на второ е ОД МВР – Бургас с 411 т., а на трето – СДВР с 331 т.

23 юни 2021

Завоювани медали в турнир по пожароприложен спорт

От 9-ти до 11-ти юни в град Казанлък се проведе второто издание на турнира по пожароприложен спорт за Купа “СЕВТОПОЛИС”.

Представителният отбор на Факултет ПБЗН при Академията на МВР взе участие в състезанието, заедно с отборите от Стара Загора, Плевен, Враца, Варна и Кърджали .

Надпреварата бе в три състезателни дисциплини – индивидуалната “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на учебна кула”, както и двете колективни дисциплини “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и “Бойно разгръщане от мотопомпа”.

В изключително оспорваната надпревара в атрактивната дисциплина “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” квартетът от отбора на Факултет ПБЗН (в състав: к-т Методи Русков, к-т Асен Асенов, к-т Петър Петров, к-т Щерьо Щерев) се пребори за сребърните медали с резултат от 64.90 сек, отстъпвайки само на елитния отбор на домакините от Стара Загора (63.22 сек). Трети останаха състезателите от отбора на Варна (66.16 сек).

В изкачването с щурмова стълба доминираха състезателите от отбора на домакините. Най-бърз след редовните опити беше състезателят Деньо Денев (Стара Загора), който постигна резултат от 15.65 сек. Втори се класира Велин Иванов (Стара Загора) с 15.88 сек, а трети остана Росен Маринов – 15.91 сек.

В бойното разгръщане на първо място със силен резултат от 29.50 сек. се нареди отборът на Враца, следван от Кърджали (33.07 сек) и Варна (36.52 сек).

11 юни 2021

Учебно посещение на курсанти от факултет ПБЗН в 05 РСПБЗН при СДПБЗН - МВР

Обучението по дисциплината „Организация на управлението и труда в звената за ПБЗН“ във факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ предвижда и провеждането на упражнения в среда, пресъздаваща в най-голяма степен реалните условия на организацията на управлението и труда в звената за ПБЗН.

За тази цел на 08 юни 2021 г.  курсантите от четвърти висш курс, редовно обучение на факултета, посетиха с учебна цел 05 РСПБЗН при СДПБЗН-МВР, в качеството си на показателен пример на структура, обхващаща основните направления на дейност по ПБЗН. Запознаха се практически с организацията на тези дейности в службата.

С голяма всеотдайност и сърцатост началникът на службата комисар Димитър Гелов и началниците на сектори - гл. инспектор Венелин Блажев и гл. инспектор Венцислав Якимов, представиха практическата специфика на теми като „Роля на ръководителя и колектива в ПБЗН при вземане на управленско решение“, „Организационна структура на органите за ПБЗН“, „Прогнозиране и планиране на дейността на органите за ПБЗН“, „Организация на аналитичната дейност на органите за ПБЗН“, „Материално и морално стимулиране на служителите от  ПБЗН“, „Информационно осигуряване на управлението на  ПБЗН“ и др.

08 юни 2021