МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР

В изпълнение на утвърдения Спортен календар на Спортна асоциация - МВР за 2017 г. от 27.06.2017 г. до 30.06.2017 г. в гр. Варна се проведе Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР. Участие взеха служители от 23 дирекции.

Официални гости на турнира бяха: директорът на ЦСПП Варна комисар Драгомир Драгнев и началник на териториална структура БОП при ОДМВР Варна комисар Андрей Ангелов.

Организатори са Спортна асоциация – МВР, ЦБПС при АМВР и ОД на МВР – гр. Варна.

В него взе участие представителният отбор на АМВР, съставен от курсанти от факултет „Полиция“, които се представиха отлично:

1. курсант Апостол Тонев - IV ВРК на ф-т „Полиция“;

2. курсант Величко Витеков - II ВРК на ф-т „Полиция“;

3. курсант Илиян Цветков - III ВРК на ф-т „Полиция“;

4. курсант Изабела Панайотова - IV ВРК на ф-т „Полиция“;

5. курсант Мироцвета Лалева - IV ВРК на ф-т „Полиция“.

След проведената квалификация във финалната надпревара участваха курсанти Мироцвета Лалева, Изабела Панайотова и Апостол Тонев.

В крайното класиране представителният отбор на Академията на МВР е републикански шампион в комплексното и в отборното класиране за жени.

Треньори на отбора са ст. преподавател Людмила Кехайова и ст. преподавател д-р Петко Петров в катедра СПТ на факултет „Полиция“ при АМВР.

12 юли 2017

Зонално първенство по „Полицейска лична защита“

На 06.06.2017 г. в гр. Костенец се проведе Зоналното първенство по полицейска лична защита за VІ зона (АМВР, СДВР, ГДБОП, СДОТО, ГДОП, СОБТ и др). В състезанието взеха участие и курсанти от ф-т „Полиция“, които се представиха отлично.
Крайното класиране е следното: на първо място е сборен отбор в състав Изабела Панайотова – АМВР / Николай Недев – СДВР; на второ място е тандемът на СДВР Н. Чакова / Д. Игнатов;  на двете трети места са отборите на АМВР в състав Велизар Гаджев / Симеон Ценов от ІV курс и Виктор Георгиев /Христо Славков от ІІІ курс.
Главен съдия в първенството беше Марио Илиев – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Като членове на комисията за технически степени (кю-дан) с председател шихан Тони Петров VІІ дан бяха поканени Марио Илиев и Николай Недев – хоноруван преподавател по ЛЗФП в АМВР. Виктор Георгиев и Христо Славков защитиха 5 кю (жълт пояс), а Симеон Ценов – 4 кю (оранжев пояс).

13 юни 2017

Зонално състезание по пожароприложен спорт

На 18 и 19.05.2017 г. на стадион „Раковски”, гр. София се проведе традиционното за факултет ПБЗН зонално състезание по пожароприложен спорт между мъжките отбори от курсовете, редовна форма на обучение във факултета. Тази година за първи път участие взе и отбор от курса за първоначално професионално обучение. В състезателните индивидуални дисциплини и с демонстративен опит в отборните участваха и жените от факултет ПБЗН. Състезанието за поредна година беше много оспорвано.

Класиране:
„100-метрова пътека с препятствия” - мъже
1. к-т Марин Маринов – IV РБК;
2. к-т Ромео Младенов – IV РБК;
3. к-т Веселин Кашилски – IV РБК.

„Изкачване с щурмова стълба до 4 етаж на учебна кула” - мъже
1. к-т Марин Маринов – IV РБК;
2. к-т Християн Христов – II РБК;
3. к-т Веселин Кашилски – IV РБК.

„Двубой” – мъже
1. к-т Марин Маринов – IV РБК;
2. к-т Ромео Младенов – IV РБК;
3. к-т Веселин Кашилски – IV РБК.

„100-метрова пътека с препятствия” - жени
1. к-т Румяна Райчева - II РБК;
2. к-т Галя Иванова - II РБК;
3. к-т Ели Величкова - II РБК.
„Изкачване с щурмова стълба” - жени
1. к-т Ели Величкова - II РБК;
2. к-т Габриела Гигова - II РБК;
3. к-т Галя Иванова - II РБК.

„Двубой” – жени
1. к-т Галя Иванова - II РБК;
2. к-т Ели Величкова - II РБК;
3. к-т Румяна Райчева - II РБК.

„Пожарна щафета 4х100 м с препятствия“
1. Щафета на IV РБК;
2. Щафета на I РБК;
3. Щафета на III РБК.

“Бойно разгръщане от мотопомпа”
1. Отборът на на II РБК;
2. Отборът на IV РБК;
3. Отборът на курс за ППО.

Комплексно класиране след четири проведени дисциплини:
1. Отборът на II РБК;
2. Отборът на IV РБК;
3. Отборът на I РБК.

07 юни 2017

Вътрешно първенство по „Полицейска лична защита“

На 31.05.2017 г. се проведе вътрешно първенство на АМВР по „Полицейска лична защита“. В него участие взеха курсанти от 3 и 4 курс на ф-т „Полиция“. Състезанието се явяваше квалификация за определяне на отборите, които да представят Академията на предстоящото Зонално първенство по ПЛЗ, което ще се проведе на 6-7 юни в гр. Костенец.
На първо място се класира отборът в състав: Симеон Ценов и Велизар Гаджев от 4 курс. На второ място е отборът Христо Славков/Виктор Георгиев от 3 курс. На двете трети места са отборите: Илиян Цветков/Димитър Миков и Кристиян Петков/Денислав Христов от 3 курс.
Съдийският апарат бе в състав: гл. съдия – Марио Илиев, гл. инстр. ПЛЗ, ст. преп. в АМВР; Радослав Терзиев – гл. инстр. по ПЛЗ на СДВР; Николай Недев – ст. разсл. полицай в СДВР, хон. преп. в АМВР; Изабела Панайотова от 4 курс – многократна шампионка в национални и международни състезания.

07 юни 2017

Международен семинар по самозащита

На 09.05.2017 г. Гранд мастер Лим Чанг (GM James Lim) - ІХ дан проведе в залата на АМВР семинар по „Security self-defense“ - самозащита и специални полицейски техники с курсанти от 3-ти и 4-ти курс на ф-т „Полиция“. Семинарът се проведе със специалното съдействие на ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев – ректор на АМВР. Мероприятието беше организирано по инициатива на Марио Илиев – ст. преп. по „Лична защита и физическа подготовка“ в катедра „Специална полицейска тактика“. В събитието участие взе и Людмила Кехайова – ст. преп. по „Стрелкова подготовка“ в кат. СПТ.
ГМ Лим е президент на Advanced Taekwondo International (ATI), световно признат експерт с повече от половинвековен опит в областта на бойните изкуства. Гранд майсторът показа специални полицейски техники за самозащита срещу невъоръжен и въоръжен с нож или пистолет противник, изучавани от полицаите и служителите на „Secret service“ в Канада и САЩ.

18 май 2017

Участие на обучаеми от факултет ПБЗН в ХVІ национален турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев”

На 13 и 14 май в град Велико Търново се проведе XVI национален турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев”. В турнира взе участие и отбор от обучаеми от факултет ПБЗН в състав: курсант Борислав Пенчев, курсант Преслав Николов, курсант Добромир Попов и стажант Павел Стоянов. Състезанието се проведе в пет дисциплини: „100 м. плуване под препятствия”, „Хвърляне на въже и извличане на пострадал”, „100 м. спасяване със спасителен буй и плавници”, „Супер спасител – комплексна дисциплина”, „50 м. извличане на манекен” и „Спасяване с гребна лодка”. Както и през миналата година най-доброто ни представяне беше в дисциплината „Хвърляне на въже и изваждане на давещ се” като курсант Борислав Пенчев спечели златен медал, а курсант Добромир Попов – бронзов. В дисциплината „Спасяване с гребна лодка с едно и две весла” курсант Добромир Попов се класира на V място.

17 май 2017