МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Отборът по стрелба на Академията на МВР с призови места в Турнира "Величко Величков"

На 09.04 и 10.04.2019 г. отборът на Академията на МВР за пореден път взе участие в провеждащите се турнири по полицейска стрелба в страната. Турнирът се проведе за 25 път в град Плевен, в памет на Величко Величков. Надпреварата се състоя в два дни като през първия ден се изпълни прецизна стрелба, а през втория- динамична. Отборът на АМВР завоюва челни позиции в различните класирания. Отборът на жените - в състав Юлиана Димитрова и Вилиана Божкова зае второто място, отборът на мъжете, в състав Величко Витеков, Валентин Чулевски и Янислав Христов зае петата позиция. В комплексното класиране отборът на АМВР се класира на 2място, а в индивидуалното класиране при жените Юлиана Димитрова стана четвърта. Следващият национален турнир по полицейска стрелба ще се проведе в стрелбищния комплекс на АМВР в началото на месец май в чест на загиналите служители- Бинев, Трошанов, Ангелов.

09 апр 2019

Курсанти грабнаха златото и среброто на Държавното първенство по бойно самбо

    На 07.04.2019 г. в зала „Асарел“, град Панагюрище, се проведе републиканско първенство по бойно самбо. Участие взеха общо 81 състезатели, разпределени в девет категории.

Първокурсниците от Академията на МВР - Лари и Крум Игнатови, се състезаваха в категория 90 килограма. Участниците в тази категория бяха дванадесет. При първото си излизане на тепиха Лари Игнатов извоюва категорична победа с 8:0, като отстрани съперника си и отиде на финал, а Крум го последва след феноменален обрат и краен резултат - 13:9.

Двамата близнаци се срещнаха на финал, където след братско споразумение помежду им Лари получи златния медал. Причината за това бе, че през 2018 г. Крум стана шампион в същата категория, а брат му не участва, поради контузия.

По материала работиха – Лора Иванова, Боян Трайков Крум Игнатов, Лари Игнатов, Иван Димитров, Мартин Милушев, Александър Иванов.

07 апр 2019

Зонално първенство по „Полицейска лична защита“ - 2019

 

На 22.03.2019 г. в спортната зала на стадион „Раковски“, София, се проведе Зоналното първенство по полицейска лична защита за VІ зона (АМВР, СДВР, ГДБОП, ГДНП, ГДОП, СОБТ и др.). В състезанието, което беше много оспорвано, участие взеха и курсанти от ф-т „Полиция“ на АМВР. Състезателите от Академията се представиха достойно, като не отстъпваха физически, технически и психически на противниците си. Единственото, с което съперниците им ги превъзхождаха, е рутината. Шампионите са бронзови медалисти от Световна полицейска купа, а вицешампионите завършиха АМВР миналата година. В. Георгиев от СДВР е шампион от Национална купа „България“ и медалист от Националния преглед 2018 г. Специални гости на първенството бяха шихан Милан Джокич VІІ дан от Сърбия и сенсей Зоран Пейов V дан от Македония.

Крайното класиране е следното: на първо място е микс отборът С. Рачева – ГДНП / Д. Петков – СДВР, на второ място е отборът на СДВР – В. Георгиев / Кр. Петков, а на двете трети са отборите на АМВР в състав: Димитър Димитров  /Калоян Йонов от ІV курс и Христо Стоянов / Димитър Димитров от ІІ курс.

Като членове на съдийския апарат бяха поканени старши преподавателите по ЛЗФП в АМВР Марио Илиев – гл. съдия и Радослав Марков – технически секретар.

 

25 мар 2019

Балкански семинар по карате

На 24.03.2019 г. в спортната зала на стадион „Раковски“ - София се проведе международен семинар по карате, като част от веригата „Great balkan karate seminar 2019“. Семинарът се провежда за втора поредна година в градовете Скопие (Р Сeверна Македония), Ниш и Лесковац (Р Сърбия), Будва (Р Черна гора) и София, с перспектива това да се случи във всички балкански страни. Целта е чрез бойните изкуства да се пропагандира мир на Балканите, да се обединят общностите на трениращите бойни изкуства и да се покаже път на личностно развитие и здравословен начин на живот. На няколко сектора едновременно се провежда обучение във всички аспекти на карате с различни групи хора: от професионалисти, майстори и начинаeщи до правоохранителни органи и жени, обучавани по специализирани методики.

Организатори на проявата в България бяха International Police Association и Централен полицейски карате и джу-джицу клуб. Водещи на семинара бяха: шихан Тони Петров VІІ дан – България, шихан Милан Джокич VІІ дан – Сърбия, и сенсей Зоран Пейов V дан – Македония. На три татамита се тренираха: кихон-ката, кумите и селф-дефенс. Участваха над 50 каратеки и полицаи от цялата страна: София, Враца, Монтана, Благоевград и др. От АМВР участие взеха: Марио Илиев и Радослав Марков – ст. преподаватели по ЛЗФП; Христо Стоянов, Димитър Димитров и Георги Терзиев – курсанти от ІІ курс на ф-т „Полиция“.

24 мар 2019