МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Бронзов медал по джудо от Световните полицейски игри за курсант от факултет ПБЗН при АМВР


От 3 до 9 ноември 2017 година в Абу Даби, OAE се проведоха Световните полицейски игри. Състезания се състояха в четири вида спорт - стрелба, джу-джицу, плуване и джудо. Участие взеха състезатели от 41 държави, като Република България беше преставена от петима състезатели - четирима джудисти и един плувец. Двете представителки в джудото са курсанти във факултет ПБЗН при Академията на МВР.
Курсант Галя Иванова участва в категория до 52 кг. Тя изигра 3 срещи, като в първата победи представителката на Таджикистан с ипон. Във втората среща и полуфинала се срещна с представителката на Румъния, от която загуби в партер с ключ на ръката. За трето място тя излзе срещу представителката на Бразилия и победи с ипон. 
Курсант Габриела Гигова участва в категория до 63 кг. Но за жалост тя нямаше късмет при жребия и в първата си среща се изправи с представителката на Румъния, която е олимпийска медалистка и загуби, но изигра цялото време.
Със спечелените два медала от джудото (един при жените и един при мъжете) Република България се класира комплексно на деветото място от всички спортове и на трето място в джудото.

15 ное 2017

Вицешампионска титла от световно първенство по Казах Кураш за курсант от факултет ПБЗН при АМВР

От 5 до 8 октомври 2017 година в град Минск, Република Беларус се проведе Седмо световно първенство по Казах Кураш за мъже и жени. Участие взеха представители от 32 държави. Български състезатели имаше само в категориите при жените. До 70 кг. Република България беше представена от курсант Габриела Гигова, която завоюва вицешампионста титла.

Казах Кураш е вид борба, разновидност на традиционното джудо. В този стил бойците използват техники от джудото за победа над своя противник, целта им е да го хвърлят по гръб, което е чиста победа в схватката. Те обаче нямат право на партер, което го прави различно от традиционното джудо за това и екипировката има такъв облик. Борбата е в две категории при жените и четири при мъжете.

11 окт 2017

Участие на представителните отбори на Факултет ПБЗН при АМВР в „Купа Одесос 2017“

От 17 до 21 септември 2017 година в град Варна се проведе 4-ти международен клубен турнир по пожаро-приложен спорт „Купа Одесос 2017“. В състезанието освен отбори от България взеха участие и отбори от Молдова и Чехия. Участие взеха както мъжкият, така и женският отбор на Факултет ПБЗН при АМВР. При жените най-добре представилата се състезателка от нашия отбор е курсант Галя Иванова, която спечели бронзов медал в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба". При мъжете „играещият треньор" на отбора инсп. Мирослав Ефтимов завоюва сребърното отличие в дисциплината "100-метрова пътека с препятствия". Женският ни отбор се нареди на 3-то място в дисциплината "Пожарна щафета 4х100м с препятствия" и на второ в „Бойното разгръщане от мотопомпа", като по този начин момичетата заеха 2-ро място в крайното комплексно отборно класиране. Мъжкият ни отбор се нареди на 5-то място в комплексното отборно класиране.

27 сеп 2017