МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Вицешампионска титла от световно първенство по Казах Кураш за курсант от факултет ПБЗН при АМВР

От 5 до 8 октомври 2017 година в град Минск, Република Беларус се проведе Седмо световно първенство по Казах Кураш за мъже и жени. Участие взеха представители от 32 държави. Български състезатели имаше само в категориите при жените. До 70 кг. Република България беше представена от курсант Габриела Гигова, която завоюва вицешампионста титла.

Казах Кураш е вид борба, разновидност на традиционното джудо. В този стил бойците използват техники от джудото за победа над своя противник, целта им е да го хвърлят по гръб, което е чиста победа в схватката. Те обаче нямат право на партер, което го прави различно от традиционното джудо за това и екипировката има такъв облик. Борбата е в две категории при жените и четири при мъжете.

11 окт 2017

Участие на представителните отбори на Факултет ПБЗН при АМВР в „Купа Одесос 2017“

От 17 до 21 септември 2017 година в град Варна се проведе 4-ти международен клубен турнир по пожаро-приложен спорт „Купа Одесос 2017“. В състезанието освен отбори от България взеха участие и отбори от Молдова и Чехия. Участие взеха както мъжкият, така и женският отбор на Факултет ПБЗН при АМВР. При жените най-добре представилата се състезателка от нашия отбор е курсант Галя Иванова, която спечели бронзов медал в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба". При мъжете „играещият треньор" на отбора инсп. Мирослав Ефтимов завоюва сребърното отличие в дисциплината "100-метрова пътека с препятствия". Женският ни отбор се нареди на 3-то място в дисциплината "Пожарна щафета 4х100м с препятствия" и на второ в „Бойното разгръщане от мотопомпа", като по този начин момичетата заеха 2-ро място в крайното комплексно отборно класиране. Мъжкият ни отбор се нареди на 5-то място в комплексното отборно класиране.

27 сеп 2017

Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР

В изпълнение на утвърдения Спортен календар на Спортна асоциация - МВР за 2017 г. от 27.06.2017 г. до 30.06.2017 г. в гр. Варна се проведе Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР. Участие взеха служители от 23 дирекции.

Официални гости на турнира бяха: директорът на ЦСПП Варна комисар Драгомир Драгнев и началник на териториална структура БОП при ОДМВР Варна комисар Андрей Ангелов.

Организатори са Спортна асоциация – МВР, ЦБПС при АМВР и ОД на МВР – гр. Варна.

В него взе участие представителният отбор на АМВР, съставен от курсанти от факултет „Полиция“, които се представиха отлично:

1. курсант Апостол Тонев - IV ВРК на ф-т „Полиция“;

2. курсант Величко Витеков - II ВРК на ф-т „Полиция“;

3. курсант Илиян Цветков - III ВРК на ф-т „Полиция“;

4. курсант Изабела Панайотова - IV ВРК на ф-т „Полиция“;

5. курсант Мироцвета Лалева - IV ВРК на ф-т „Полиция“.

След проведената квалификация във финалната надпревара участваха курсанти Мироцвета Лалева, Изабела Панайотова и Апостол Тонев.

В крайното класиране представителният отбор на Академията на МВР е републикански шампион в комплексното и в отборното класиране за жени.

Треньори на отбора са ст. преподавател Людмила Кехайова и ст. преподавател д-р Петко Петров в катедра СПТ на факултет „Полиция“ при АМВР.

12 юли 2017

Зонално първенство по „Полицейска лична защита“

На 06.06.2017 г. в гр. Костенец се проведе Зоналното първенство по полицейска лична защита за VІ зона (АМВР, СДВР, ГДБОП, СДОТО, ГДОП, СОБТ и др). В състезанието взеха участие и курсанти от ф-т „Полиция“, които се представиха отлично.
Крайното класиране е следното: на първо място е сборен отбор в състав Изабела Панайотова – АМВР / Николай Недев – СДВР; на второ място е тандемът на СДВР Н. Чакова / Д. Игнатов;  на двете трети места са отборите на АМВР в състав Велизар Гаджев / Симеон Ценов от ІV курс и Виктор Георгиев /Христо Славков от ІІІ курс.
Главен съдия в първенството беше Марио Илиев – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Като членове на комисията за технически степени (кю-дан) с председател шихан Тони Петров VІІ дан бяха поканени Марио Илиев и Николай Недев – хоноруван преподавател по ЛЗФП в АМВР. Виктор Георгиев и Христо Славков защитиха 5 кю (жълт пояс), а Симеон Ценов – 4 кю (оранжев пояс).

13 юни 2017

Зонално състезание по пожароприложен спорт

На 18 и 19.05.2017 г. на стадион „Раковски”, гр. София се проведе традиционното за факултет ПБЗН зонално състезание по пожароприложен спорт между мъжките отбори от курсовете, редовна форма на обучение във факултета. Тази година за първи път участие взе и отбор от курса за първоначално професионално обучение. В състезателните индивидуални дисциплини и с демонстративен опит в отборните участваха и жените от факултет ПБЗН. Състезанието за поредна година беше много оспорвано.

Класиране:
„100-метрова пътека с препятствия” - мъже
1. к-т Марин Маринов – IV РБК;
2. к-т Ромео Младенов – IV РБК;
3. к-т Веселин Кашилски – IV РБК.

„Изкачване с щурмова стълба до 4 етаж на учебна кула” - мъже
1. к-т Марин Маринов – IV РБК;
2. к-т Християн Христов – II РБК;
3. к-т Веселин Кашилски – IV РБК.

„Двубой” – мъже
1. к-т Марин Маринов – IV РБК;
2. к-т Ромео Младенов – IV РБК;
3. к-т Веселин Кашилски – IV РБК.

„100-метрова пътека с препятствия” - жени
1. к-т Румяна Райчева - II РБК;
2. к-т Галя Иванова - II РБК;
3. к-т Ели Величкова - II РБК.
„Изкачване с щурмова стълба” - жени
1. к-т Ели Величкова - II РБК;
2. к-т Габриела Гигова - II РБК;
3. к-т Галя Иванова - II РБК.

„Двубой” – жени
1. к-т Галя Иванова - II РБК;
2. к-т Ели Величкова - II РБК;
3. к-т Румяна Райчева - II РБК.

„Пожарна щафета 4х100 м с препятствия“
1. Щафета на IV РБК;
2. Щафета на I РБК;
3. Щафета на III РБК.

“Бойно разгръщане от мотопомпа”
1. Отборът на на II РБК;
2. Отборът на IV РБК;
3. Отборът на курс за ППО.

Комплексно класиране след четири проведени дисциплини:
1. Отборът на II РБК;
2. Отборът на IV РБК;
3. Отборът на I РБК.

07 юни 2017