МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Зонално първенство по полицейска лична защита (ІІ зона)

На 15 и 16.07.2020 г. в гр. Кнежа се проведе Зоналното първенство по полицейска лична защита за ІІ зона. В състезанието участие взеха представители от спортните клубове при ОДМВР - Русе, ОДМВР - Плевен, ОДМВР - В. Търново и два отбора от АМВР (спортисти, провеждащи подготовката си в Централен полицейски карате и джу-джицу клуб – клон Кнежа). Първенството се състоя без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

На първо място се класира ОДМВР - Русе 1, на второ място е Русе 2, а на двете трети места са отборите на АМВР 1 и ОДМВР - В. Търново.

Отборът на АМВР 1, завоювал бронзовите отличия, бе в състав: Красимир Начев/Петър Дончев - курсанти от ІІІ курс на ф-т „Полиция“. Отборът на АМВР 2 в състав: Мартин Младжов от І курс на ф-т ПБЗН и Тони Наков от І курс на ф-т „Полиция“ се класира на пето място.

Водач на отборите беше Радослав Марков - ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ, ф-т„Полиция“.

15 юли 2020

Безапелационно първо място за отбора на Академия на МВР в републиканско първенство по плуване за служители на МВР

От 15 до 17 юни 2020 година в НСБ „Спортпалас“, гр. Варна, се проведе републиканско първенство по плуване за служители на МВР. Участваха 65 плувци от 9 спортни клуба.

На първо място в отборното класиране се класира отборът на АМВР – МБК “Слава“ в състав:

 • Магдалена Бончева – ф-т „Полиция“;
 • Ванеса Хаджийска – ф-т ПБЗН;
 • Мария Савова – ф-т ПБЗН;
 • Златина Кирова – ф-т ПБЗН;
 • Красимир Драганов – ф-т ПБЗН;
 • Калоян Топалов – ф-т ПБЗН;
 • Тихомир Абаджиев – ф-т ПБЗН;
 • Цветослав Диковски – ф-т ПБЗН;
 • Жеко Михалев – ф-т „Полиция“;
 • Любомир Борисов – ф-т „Полиция“;
 • Ивайло Стоянов – ф-т „Полиция“;
 • Валентин Александров - ф-т „Полиция“.

Мъжката щафета в състав Драганов, Михалев, Борисов и Стоянов взе златен медал в дисциплините 4х50 м св. стил и 4х50 м съчетано плуване. В същите дисциплини със златно отличие завърши и женската щафета в състав Бончева, Савова, Кирова и Хаджийска.

Смесената щафета на отбора също се нареди на призовото първо място.

При жените в дисциплината 100 м св. стил на първо и второ място се класираха състезателките Магдалена Бончева и Ванеса Хаджийска. На 100 м бруст първа стана Златина Кирова, а втора – Мария Савова. В надпреварата при 50 м. свободен стил среброто взе Магдалена Бончева, а бронзовият медал отиде при Ванеса Хаджийска.

При мъжете в дисциплините 50 и 100 м кроул, 50 м бътерфлай, 50 м гръб и 100 м съчетано плуване златните медали взе Любомир Борисов. Красимир Драганов завоюва сребро в дисциплините 50 м бътерфлай, 50 и 100 м бруст и 100 м съчетано плуване.

15 юни 2020

АМВР с призови места в турнир по стрелба

От 17.12 до 20.12.2019 г. в гр. Смолян се проведе турнир „КУПА БЪЛГАРИЯ“ по полицейска стрелба  за служители на МВР. Организатори са „Спортна асоциация“ - МВР и ОДМВР - Смолян. Турнирът e под патронажа на главния секретар на МВР. В надпреварата взеха участие 126 служители от 25 отбора от различни структури. Представителният отбор на АМВР, съставен от курсанти на факултет „Полиция“, специалности ППООР и „Гранична полиция“ се представиха отлично.

Отбор:

 • Валентин Александров - IV ВРК, ф-т “Полиция”;
 • Вилиана Божкова - IV ВРК, ф-т “Полиция”;
 • Бетина Блажева – IV ВРК, ф-т “Полиция”;
 • Тодор  Бахчеванов - IV ВРК, ф-т “Полиция
 • Иван Александров – III ВРК ф-т “Полиция”;
 • Янислав Христов - III ВРК, ф-т “Полиция” - индивидуално;
 • Елена Николова - III ВРК, ф-т “Полиция” – индивидуално.

 

В крайното класиране отборът на АМВР зае второ място в отборното класиране за мъже. В индивидуалната надпревара влязоха Вилиана Божкова, Бетина Блажева и Елена Николова.

Вилиана Божкова зае VII място в индивидуалното класиране за жени.

Ръководители на отбора са старши преподавател Людмила Кехайова и д-р Петко Петров от катедра СПТ на факултет „Полиция“ при АМВР.

 

 

17 дек 2019

Мини футбол за голяма кауза

    Студентският съвет към Академията на МВР стартира кампания за събиране на средства под наслов „Да помогнем на децата на загинали служители от системата на МВР“. Първото мероприятие от благородната кауза бе турнир по мини футбол, който се проведе на 29.11.2019 г. на стадион „Раковски”.
     В турнира се включиха 70 курсанти, които бяха разпределени в 12 отбора. След изтощителни мачове, груповата фаза бе преодоляна от I отбор на II курс, I и II отбор на III курс и отбора на факултет „Пожарна безопасност и защита на населението”.      Втори отбор на III курс отстрани тима на пожарникарите, а второкурсниците победиха I отбор на III курс. Двата полуфинала завършиха с еднакъв резултат - 3:1.
     На финала третокурсниците триумфираха с категорична победа с 4:1, а в битката за третото място тимът на огнеборците бе победен с резултат 0:1.
Индивидуални награди получиха: Иван Велков (IV курс) за „Най-добър вратар” и Златин Узунов (II курс), който бе обявен за голмайстор с цели 8 попадения.      Единственият отбор в турнира, който бе съставен от жени, получи приза за спортсменство.
    За каузата бяха събрани 356,10 лева, като това е едва първият елемент от кампанията. Предстоят: волейболен турнир (стартиращ на 10.12), благотворителен базар (16.12-17.12) и коледен концерт (18.12).

 Автор: Лора Иванова

29 ное 2019