МВР

Академия на МВР

 

Култура и спорт

Републиканско първенство по ски – алпийски дисциплини и биатлон за служители на МВР - 2021 г.

    От 15.03.2021 г. до 19.03.2021 г. в гр. Банско и гр. Добринище се проведе Републиканско първенство по ски – алпийски дисциплини и биатлон за служители на МВР.

    Участие взеха 92 служители от различни структури, включително и представителният отбор на АМВР, съставен от курсанти на факултет „Полиция“ и факултет ПБЗН, които се представиха отлично.

    В крайното класиране след приключване на първенството представителният отбор на Академията на МВР зае:

Ски алпийски дисциплини:

- „слалом“ - Нора Стефанова Филипова – IV РБК, факултет „Полиция“ - първо място;

- „гигантски слалом“ - Нора Стефанова Филипова – IV РБК, факултет „Полиция“ - първо място;

- „гигантски слалом“ - Лазар Николаев Варин –  IV РБК, факултет „Полиция“  - второ място (до 35 години);

- „гигантски слалом“ - Методи Георгиев Русков –  III РБК, факултет ПБЗН– трето място (до 35 години);

- „гигантски слалом“ - Никол Крумова Николова – IV РБК, „Полиция“ –трето място (до 35 години);

- „слалом“ - Богомила Кирилова Голева – IV РБК, „Полиция“ – пето място (до 35 години);

- „слалом“ - Сарина Тодорова Кючукова – II РБК, факултет ПБЗН“ –трето място (до 35 години);

- отборно класиране „алпийски комбинации - мъже и жени“ - Лазар Николаев Варин –  IV РБК, факултет „Полиция“ , Любомир Росенов Стойчев – III РБК, факултет „Полиция“,  Методи Георгиев Русков –  III РБК, факултет ПБЗН, и Нора Стефанова Филипова – IV РБК, факултет „Полиция“  – трето място.

Биатлон:

- „биатлон“ - Цветослава Георгиева Маринова – II РБК, факултет „Полиция“  - второ място (до 35 години);

- „биатлон“ - Моника-Лъки Иванова Радойкова – III РБК, факултет „Полиция“  - трето място (до 35 години);

- „биатлон“ - „смесена щафета“ - Цветослава Георгиева Маринова – II РБК, Лазар Николаев Варин –  IV РБК и Любомир Росенов Стойчев – III РБК, факултет „Полиция“  - четвърто място;

- „комбинация гигантски слалом и биатлон“ - Моника-Лъки Иванова Радойкова – III РБК, факултет „Полиция“ - четвърто място;

- „комбинация гигантски слалом и биатлон“ - Лазар Николаев Варин –  IV РБК, факултет „Полиция“ - пето място;

- отборно класиране биатлон - четвърто място.

    Водач на отбора  ст. преподавател Людмила Веселинова Кехайова в катедра СПТ на факултет „Полиция“ при АМВР.

 

15 мар 2021

Борис Георгиев спечели сребърен медал на Големия шлем по джудо в Ташкент

Борис Георгиев спечели първия си медал от Голям шлем по джудо. Той заслужи сребърното отличие в категория до 100 килограма на турнира в Ташкент, Узбекистан, който се проведе от 05 до 07.03.2021 г. Петият от Европейското първенство в Прага през миналата година се представи достойно във финала, но допусна поражение от Тома Никифоров (Белгия).

По пътя към финала Георгиев победи с ипон Каспер Шчуровски (Полша), с вадзари Рамадан Дарвиш (Египет), отново с ипон Уткирбек Туробойев (Узбекистан) и с вадзари Аклмуродбек Худойбердиев (Узбекистан).

Въпреки поражението представянето на Георгиев е впечатляващо. Той постигна 4 победи, а с класирането си на финал вече е 47-ми в олимпийската ранглиста, като шансовете за олимпийска квота за Токио се увеличават значително.

Борис Георгиев е световен и европейски полицейски шампион от първенствата през 2019 г., както и спортист на МВР за 2019 г.

Той е старши инструктор в Центъра за бойна подготовка и спорт към Академия на МВР.         

09 мар 2021

Годишни награди на МБК „Слава“ 2020

    На 18.12.2020 г. в заседателната зала на АМВР, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, се проведе официалната церемония по връчване на Годишните награди на МБК „Слава“ за 2020 г. Бяха отличени най-изявените „Топ 10“ курсанти, завоювали призови места в състезания от календарите на СА-МВР и АУС „Академик“:

    1.Любомир Борисов – шампион с 5 златни медала индивидуално и 3 златни медала от щафети на Републиканско полицейско първенство по плуване.

    2.Дияна Котева – шампионка индивидуално, шампионка на двойки жени и І място отборно-жени от Републиканско полицейско първенство по тенис на маса.

    3.Габриела Димитрова – шампионка от Републиканско полицейско първенство по карате, шампионка от Национална полицейска купа „България“ по карате, бронзов медал от РП по карате, бронзов медал от НК по карате.

    4.Кристиян Анев – шампион от Национален университетски шампионат по джудо.

    5.Красимир Начев – шампион по карате отборно и сребърен медал индивидуално от Национална полицейска купа „България“, бронзов медал индивидуално от Републиканско полицейско първенство по карате, бронзов медал от НК по ПЛЗ, бронзов медал от Зонално първенство по ПЛЗ.

    6.Цветослава Маринова – 2 сребърни медала от Републиканско полицейско първенство по ориентиране.

    7.Виктория Николова – бронзов медал от Републиканско полицейско първенство по крос, ІV м. от Републиканско полицейско първенство по приложно ориентиране.

    8.Димитър Димитров – сребърен медал от Национален университетски шампионат по джудо, бронзов медал от Зонално първенство по ПЛЗ, V м. от Национален преглед по ПЛЗ.

    9.Виктор Крумов – сребърен медал от Национален университетски шампионат по джудо.

    10.Петър Дончев – бронзов медал от Национална полицейска купа „България“ по ПЛЗ, бронзов медал от Зонално първенство по ПЛЗ.

    Специални гости на мероприятието бяха ст. комисар проф. дн Любомир Тимчев – ректор на АМВР, комисар доц. д-р Руси Янев – зам.-ректор, ст. комисар Димитър Брайков – зам.-директор на ГДБОП и Силвия Карабойчева – началник сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ в АМВР, които връчиха част от наградите.

    От ръководството на клуба присъстваха Румен Григоров – зам.-председател, Радослав Марков – секретар, Людмила Кехайова и Марио Илиев – членове на УС, които също наградиха призьорите.

18 дек 2020

Национален университетски шампионат по джудо 2020

На 28.11.2020 г. в НСБ „Дианабад“ при спазване на всички противоепидемични мерки се проведе Националният университетски шампионат по джудо.

В първенството участие взе и отборът на МБК „Слава“ при Академия на МВР, съставен от курсанти във всички курсове на факултет „Полиция“.

За поредна година АМВР се представи отлично в студентското първенство като остана на 2-ро място след Национална спортна академия в комплексното класиране със спечелени 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Призьори от АМВР:

 • Кристиян Анев от 1 курс ППООР - 1 място в кат. 90 кг;

 • Димитър Димитров от 4 курс ППООР - 2 място в кат. 73 кг;

 • Виктор Крумов от 2 курс ППООР - 2 място в кат. 100 кг;

 • Антоан Георгиев от 4 курс ППООР - 3 място в кат. 100 кг

 • Лари Игнатов от 3 курс ГП - 5 място в кат. 90 кг

  Комплексно класиране:

  1. НСA

  2. АМВР

  3. УНСС

  3. Тракийски университет

  Треньор на отбора беше Радослав Марков – ст. преп. по ЛЗФП в кат. СПТ.

   

28 ное 2020

Национална купа „България“ по карате и ПЛЗ за служители на МВР 2020

На 21.10.2020 г. в гр. Банско се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели и клубове от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината зонални състезания, националния преглед по ПЛЗ и републиканското първенство по карате. Състезателите от МБК „Слава“ – АМВР се представиха отлично, като завоюваха общо 6 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови) в индивидуалните дисциплини и първо място в „кумите – отборно“ в първенството по карате, и трето място в надпреварата по ПЛЗ.

В състезанието по карате при жените Габриела Димитрова от ІV курс ППООР стана шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“. При мъжете Мартин Младжов от ІІ курс ПАБ на ф-т ПБЗН е шампион в дисциплината „кумите“, кат. +84 кг и бронзов медалист в „ката“. Красимир Начев от ІV курс ППООР стана вицешампион в „кумите“, кат. -84 кг. 

Отборът в състав: Мартин Младжов, Радослав Марков и Красимир Начев завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР Русе, ІІІ място – ОДМВР Пловдив и ОДМВР Бургас.

Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав Красимир Начев и Петър Дончев от ІV курс на ф-т „Полиция“ извоюва бронзовите медали. Класиране ПЛЗ: І място – Русе 2, ІІ място – ОДМВР Смолян, ІІІ място – АМВР и Русе 1.

Съдии в първенството бяха Марио Илиев и Николай Николов – ст. преподаватели по ЛЗФП в АМВР. Силвия Карабойчева – началник-сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ беше технически секретар.

12 окт 2020

Участие на представителния отбор на факултет ПБЗН на 48 Републикански преглед по пожаро-приложен спорт

От 29 септември до 02 октомври 2020 г. в град Пловдив се проведе 48-мият Републикански преглед по пожаро-приложен спорт. Участие в него взеха представителните отбори на 28 регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ от цялата страна, както и отборът на Факултет ПБЗН при Академията на МВР в състав:

Курсант Тихомир Абаджиев – IV ВРБК;

Курсант Калоян Топалов – IV ВРБК;

Курсант Щерьо Щерев – IV ВРБК;

Курсант Асен Асенов – III ВРБК;

Курсант Методи Русков – III ВРБК;

Курсант Иван Балабанов – III ВРБК;

Курсант Ивайло Караджов – II ВРБК;

Курсант Даниел Пипонков – II ВРБК;

Курсант Симеон Спасов – II ВРБК;

Курсант Атанас Миков – II ВРБК.

Най-доброто класиране за отбора от АМВР бе постигнатo в колективната дисциплина "Пожарна щафета 4х100м с препятствия", където квартетът в състав: к-т Методи Русков, к-т Асен Асенов, к-т Калоян Топалов и к-т Щерьо Щерев постигна 68.08 сек и заслужи 6-то място.

В крайното комплексно класиране отборът на факултет ПБЗН при АМВР завърши на 9-то място от 29 отбора, с което се класира за предстоящото в края на месец октомври състезание за Купата на БФППС.

02 окт 2020