МВР

ОД Велико Търново

 

Новини

Служители от ОДМВР – В. Търново проведоха теоретични и практични занимания с деца от 6 населени места в община В. Търново

В рамките на инициативата Лятна детска полицейска академия 2019 г.

Само за ден служители от различни структури на ОДМВР – В. Търново проведоха теоретични и практични занимания с деца от селата Арбанаси, Шереметя, Малки чифлик, Присово, Пчелище и гр. Дебелец.
Заниманията, в рамките на инициативата Лятна детска полицейска академия започнаха сутринта на специализираната площадка по пътна безопасност в с. Балван. Там малчугани от селата Малки чифлик, Арбанаси и Шереметя си припомниха основните правила по пътната безопасност, безопасните места за игра и правилното возене в превозно средство. След това те имаха възможност да демонстрират майсторско управление на велосипед. Водач на служебно куче им разказа в кои случаи се прибягва до помощта на четириногите полицаи, как се обучават и как да реагират при нападение от бездомно куче на улицата.  Накрая малчуганите разгледаха отблизо оборудването на патрулния автомобил.   
След това полицейските екипи посетиха децата в селата Присово, Пчелище и гр. Дебелец. Там бяха проведени лекции, касаещи вредата от наркотичните вещества и как да разпознават различните видове наркотици, действия при бедствия и аварии и си припомниха телефона за спешни повиквания, при какви случаи се използва и как трябва да се формулира съобщението, за да бъде максимално точно и ясно, припомнени бяха и правата и задълженията на подрастващите, като беше акцентирано върху управлението на превозни средства от непълнолетни и спазването на вечерния час. И там децата се запознаха с работата на служебното куче и оборудването на патрулния автомобил.  
DSC_0006 DSC_0007      DSC_0021 DSC_0029       DSC_0043 DSC_0047       DSC_0056 DSC_0001       DSC_0020 DSC_0026        DSC_0063

16 юли 2019

Малчугани от детски център „Роси“ гостуваха в Областната дирекция на МВР

Момичета и момчета на различна възраст от детски център „Роси“ във В. Търново гостуваха на експертите в местното полицейско управление. Те им разказаха как се извършват регистрации на извършители на престъпления, показаха им нагледно как се свалят отпечатъци и дори всеки от тях отнесе за спомен със себе си картонче с отпечатък на показалеца си. Особен интерес предизвика стаята за оформяне на документи на задържани граждани. Искрено любопитство малчуганите проявиха към белезниците и местата за задържане на закононарушители.
След това в парк „Марно поле“  се срещнаха с четириногите полицаи. Истинско възхищение у децата предизвика новото попълнение сред тях - двумесечния Гард.  Отблизо видяха и патрулния автомобил.
Щастливи от поредната среща с полицейските служители и техните четириноги помощници на изпроводяк си на правиха обща снимка за спомен.

DSC_0124 DSC_0128   DSC_0139 DSC_0143    DSC_0146 DSC_0154

10 юли 2019

Великотърновски криминалисти иззеха две инсталации за отглеждане на марихуана, над 40 кг. канабис и близо 300 саксии с растения.

Вчера при проведена специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, на територията на РУ – В. Търново и Г. Оряховица от служиjели на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – В. Търново и РУ – В. Търново са извършени претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене и два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от В. Търново, неизвестен до момента на полицията. В жилище в областния град полицейските служители се натъкнали на инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг. и 1300 грама изсушени глави тревиста маса. Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по документирането му продължава.
DSC02500 DSC02502

09 юли 2019

Директорът на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов и директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев с награди от министър Маринов

В навечерието на 140-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев бяха отличени за доказан висок професионализъм в служба на закона които с „Почетен знак“ на МВР  II степен .
На тържествената церемония министърът на вътрешните работи Младен Маринов благодари сърдечно на колегите си за готовността, постоянството и вярната служба и за отговорния избор да са част от МВР. По думите му, тази годишнина е събрала в себе си опита и труда на поколения наши колеги, а наша мисия е да съхраним и надградим постигнатото от тях в защита на сигурността на обществото. Не мога да Ви обещая, че ще става по-лесно, но Ви обещавам воля и подкрепа в трудностите и риска, които съпътстват безкомпромисното прилагане на закона, заяви още в приветственото си слово вътрешният министър.
Церемонията по награждаване на служители от МВР, състояла се в  тържествената зала на Централния военен клуб, уважиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри от кабинета, посланици, аташета по вътрешните работи на страните членки на ЕС и на други държави партньори, бивши ръководни служители на министерството.
Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев.

190704_nagradi_mvr-18 190704_nagradi_mvr-7    190704_nagradi_mvr-47 190704_nagradi_mvr-44   190704_nagradi_mvr-41

05 юли 2019

92 служители от ОДМВР – В. Търново са наградени за постигнати високи професионални резултати

По повод 140-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи

Директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев са наградени от министъра на вътрешните работи Младен Маринов с почетен знак II степен за постигнати трайни резултати и проявен професионализъм в работата. Наградите ще бъдат връчени тази вечер на тържествена церемония във Военен клуб - София.
С парична награда от по 100 лв. от Министъра на вътрешните работи са наградени трима служители, с „писмена похвала“ от директора на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов са наградени 43-ма служители, с „писмена похвала“от заместник-директора на ОДМВР- В. Търново комисар Христо Христов - 33-ма служители и 11служители имат „писмена похвала“ от началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов.
Награди получиха и участниците в традиционните турнири по футбол на малки врати и по стрелба с пистолет „Макаров“.
Първото място и купата на директора в турнира по футбол спечели отборът на РД „ПБЗН“ – В. Търново, на второ място се класира отборът на РУ – Свищов и третото място остана за РУ – В. Търново.
В състезанието по стрелба първо място в отборното класиране спечели оборът на звено „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – В. Търново, второто място зае РУ – В. Търново и третото място остана за РУ – Елена.
В индивидуалната класиране поведе Йордан Йорданов – РУ – Свищов, след него се наредиха Венелин Русев, „СПС“ и Тодор Пенев, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново.  Единствената дама, участвала в надпреварата и демонстрирала точен мерник е Зина Иванова от  Базова научно-техническа лаборатория.
Гостите и служители на ОДМВР – В. Търново разгледаха подредената във фоайето на Областната дирекция изложба на огнестрелни и хладни оръжия, които са били на въоръжение в българската полиция от Освобождението до 1944 г. и съвременни. Изложбата бе представена със съдействието на Регионален исторически музей – В. Търново.
Свещеноиконом Славчо Иванов отслужи водосвет за здравето на всички служители и освети новите автомобили на Областната дирекция. Комисар Христов раздаде ключовете за новите возила.
Демонстрации на полицейска техника и със служебно куче бяха направени пред малчугани от детски заведения в цялата област.
Празника уважиха заместник-кмета на община В. Търново проф. Георги Камарашев, изпълняващия длъжността ръководител на Окръжна прокуратура  -  В. Търново Христо Христов, председателят на Зоналния съвет на Български футболен съюз Бончо Генчев, началникът на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – В. Търново Йордан Иванов и председателят на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ Благовеста Факирова. 

DSC_0116 DSC_0008    DSC_0007 DSC_0006     DSC_0012 DSC_0011    DSC_0088 DSC_0077   DSC_0210j DSC_0235    DSC_0261 DSC_0286   IMG-cdf16f1cb1882def3b99694612062984-V IMG-77c53e35b4dae58ea52332a398379276-V

04 юли 2019