МВР

ОД Велико Търново

 

Новини

Стартира операция “Европейски ден без загинали на пътя“ – 26 септември

За четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки и нейните партньори се осъществява проекта EDWARD. Той е подкрепен от Европейската комисия, като през 2019 г. е планирано да се проведе на 26 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.
Тази година в България операцията ще се проведе под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ Идеята е в дните преди операцията всички участници в движението да помислят, дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за рисковете, на които могат да изложат останалите участници в движението и за това, как самите те могат да допринесат за намаляване на рисковете по пътя.
В този ден пътните полицаи ще засилят контролната дейност в максимална степен. В цялата област на 26 септември ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата, предвижда се и в максимален размер респектиращо полицейско присъствие по магистрали, главни пътища, основни пътни артерии, водещи към по-големи населени места, както и в самите населени места. Засилено полицейско присъствие се предвижда и в малките населени места.
Всички налични технически средства и автоматизираните технически средства за контрол на скоростта ще се използват при пълна натовареност. Ще се прилага нулева толерантност към нарушителите на Закона за движение по пътищата- пешеходци, пътници, водачи, работници на пътното платно.
На 26 септември 2019 г. служебните автомобили на Областната дирекция с отличителни знаци и сигнални лампи ще се движат с включен светлинен сигнал. В 12,00 ч. ще бъде направено символично сигнално оповестяване на операцията, в рамките на една минута, чрез използване едновременно на светлинните и звукови сигнали на служебните автомобили, които ще бъдат позиционирани на публични места.
На 26 септември нека всички заедно да бъде отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата, за да постигнем общата цел - да няма загинали при пътни инциденти.   
 

19 сеп 2019

В ОДМВР – В. Търново са предприети необходимите мерки за нормалното протичане на Деня на Независимостта на България

С цел осигуряване на добър обществен ред , безопасно движение по пътищата на областта, недопускане на престъпления, посегателства и гарантиране сигурността на гражданите в областна дирекция на МВР са предприети следните действия:
Засилено полицейско присъствие. Планирани са специализирани полицейски операции, които ще се провеждат както по главните пътища, така и в малките населени места в празничния ден и съпътстващите го почивни дни. Ще се спазва заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ограничаване на движението на автомобили над 12 тона, както следва:
На 20.09.2019 г. от 16,00 до 20,00 ч. и на 23.09.2019 г. от 14,00 до 20,00 ч.
В тъмната част на денонощието през почивните дни ще бъдат проведени специализирани полицейски операции, с насоченост алкохол, наркотици и неправоспособност.

През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще бъдат насочени към подпомагане на трафика по главните пътища на територията на ОДМВР – В. Търново.

19 сеп 2019

Полицията и пожарната носители на приза в категория „Сигурност“ в кампанията „10 причини да остана в моето Велико Търново“

Директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във В. Търново комисар Красимир Кръстев получиха призове в категория „Сигурност“ на кампанията на в. „Стандарт“ и Община В. Търново „10 причини да остана в моето В. Търново“.
Церемонията по награждаването се проведе днес в парк „Майка България“ и започна с откриване на изложба, включваща 10 фотопана, показващи съвременното развитие на Старата столица – инвестициите в градска среда, инфраструктура, културни обекти, спортни площадки, обновяване на училища и детски градини.
Изложбата беше открита от главния редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова.
Наградите бяха разделени в категориите: икономика, култура и опазване на историческата памет, образование, спорт, сигурност и технологии.
В категорията „Сигурност“ наградите връчи ст. комисар Красимир Шотаров, директор Дирекция „Оперативни дейност“ при ГДПБЗН – МВР.
DSC_0014 DSC_0008    DSC_0011 DSC_0027    DSC_0031 DSC_0017     DSC_0001

16 сеп 2019

Започна специализирана полицейска операция за контрол на използването на мобилни телефони от водачите на МПС

От днес до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства.
Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По  време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

16 сеп 2019

Мерки за осигуряване на безопасността през новата учебна година

В тази връзка е проведена работна среща с началник РУ по образование, на която са набелязани конкретни дейности, свързани с откриването на учебната година и за недопускане на нарушения на обществения ред. Проведени са работни срещи и с директорите на училища и детски заведения в областта, на които са обсъдени начините на охрана, пропускателния режим, начините за недопускане на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. Актуализирани са начините за бърза връзка между училищните ръководства и охранителните фирми и РУ. 
Извършени са охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини. Проведени са работни срещи с представители на частни охранителни фирми, които извършват охрана и пропускателен режим в детските градини и учебните заведения.
Планирани са специализирани полицейски операции в питейни и увеселителни заведения, с цел недопускане присъствието на малолетни  и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца. Планиран е контрол на търговските обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на забранени изделия. При необходимост ще се съставят предупредителни протоколи на нарушителите. 
Полицейските наряди ще имат за задача и да следят за продажбата на наркотични вещества в районите на училищата.
Полицейските служители, подпомагащи пътното движение ще регулират трафика на автомобили и пешеходци, с цел осигуряване на безопасното пресичане на децата и техните придружители.  
Продължават съвместните графици за посещение и изнасяне на беседи в часовете на класа, в рамките на Националната програма „Работата на полицията в училище“.
На първи септември стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. По повод на тази кампания седмицата 23 - 29 септември е определена за „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“, като 28 септември е обявен за „Ден на превенцията“. В тази връзка служители на сектор „Пътна полиция“, съвместно с представители на общините и кметствата, а при необходимост и областна управа в районите на всички учебни заведения ще се извърши оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради, обезопасеността на входовете им.
През периода на предстоящата учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект преди и в края на учебните часове.
И тази година ще продължат изнасянето на 10-минутни беседи по пътна безопасност от служители на Пътна полиция. С РУО и ръководствата на учебните заведения се съгласуват и участия в родителски срещи, с включена тема по пътна безопасност за ангажиране и активиране на настоятелствата за подобряване на детската пътна безопасност.
ОДМВР – В. Търново, съвместно със представители на медиите изготви видеоклип за детската безопасност, който беше представен в края на проведения днес в ОДМВР – В. Търново  брифинг.

Статистика: От началото на годината до 10 септември 2019 г. на територията на област В. Търново са регистрирани общо 155 тежки катастрофи, с 15 убити и 227 ранени граждани. За същия период на миналата година произшествията са били 156, с 12 убити и 189 ранени граждани.
От началото на годината до 31.08.19 г. в ТПТП настъпили на територията на ОДМВР В. Търново са пострадали 25 деца в различните видове възрастови групи,загинали няма.   За същия период на 2018 г. в ТПТП е загинало 1 дете, а 48 са с различна степен на наранявания.
Препоръки:
ЗА учениЦИ

научи се да се пазиш сам!

ДО УЧИЛИЩЕ ПЕША

 • Избери с родителите си най-безопасния и кратък маршрут до училище.
 • Припомни си правилата за пешеходци.
 • Винаги:
 • пресичай на зелено;
 • се движи по тротоара;
 • използвай подлезите и надлезите за пешеходци;
 • върви по банкета, отляво, срещу автомобилното движение.
 • Бъди видим! Убеди се, че шофьорите са те видели!
 • Използвай светлоотразителна жилетка или светлоотразителни елементи, закрепени за облеклото или раницата.
 • Дори да закъсняваш за училище, спазвай правилата за движение, за да не станеш жертва на катастрофа.
 • На опасно или натоварено кръстовище пресечи с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек.
 • JС родителите си набележи към кого може и трябва да се обърнеш за помощ. Запамети номера му в телефона си.
 • до училище с велосипед

 • Заедно с родителите си провери изправността на колелото.
 • Изберете заедно най-безопасния маршрут до училище.
 • Преговорете заедно основните правила за движение на велосипедистите.

  ПОМНИ, че:

 • велосипедът е пътно превозно средство, а
 • велосипедистът е водач и за него също важат правилата за движение;
 • до 12-годишна възраст велосипедистът трябва да се движи по троатара, а на платното за движение може да управлява колело само с придружител, навършил 16 години;
 • навършилият 12 години велосипедист трябва да се движи възможно най-вдясно на платното за движение;
 • велосипедистът трябва да укаже с ръка накъде ще завие или ако иска да спре, но задължително трябва да се убеди, че не го застрашава друго превозно средство.
 • Винаги носи светлоотразителна жилетка и други светлоотразителни елементи, закрепени за дрехите, ученическата раница или на подходящи места на колелото.
 • Дори да закъсняваш, не преминавай на червено на светофара, защото лесно може да причиниш катастрофа и да пострадаш в нея.
 • Помни, че при катастрофа трябва да позвъниш на родителите си, за да подадат те сигнал в полицията на телефон 112, или сам да направиш това.

   

  ЗА родителИ

  ПОМНИ!

  децата не са възрастни.

  Безопасността на твоето дете е най-важна.

  Детето е уязвимо, когато е само на пътя.

  АКО ИМАШ първокласник

 • Преди началото на учебната година уточнете заедно най-безопасния и кратък маршрут до училище.
 • Заедно преминете няколко пъти по маршрута.
 • Завършете прехода с тест дали пътят е запомнен.
 • В началото и в края на учебния ден се погрижи лично или чрез друг възрастен роднина или близък да изпратиш и посрещнеш дето си до/от училищния вход.
 • Винаги разговаряй с детето за правилата за безопасно поведение на пътя.
 • Винаги бъди за пример! Не прави компромиси на пешеходната пътека, когато светофарът свети червено.
 • При възможност купи светлоотразителна жилетка или светлоотразителни елементи и ги закрепи за облеклото или ученическата раница на детето.
 • JПредварително се разберете към кого може и трябва да се обърне за помощ детето, ако не си наблизо. Запаметете в телефона му номерàта на хората, на които може да се довери.
 • Ако возиш детето до училище

 • Провери изправността на използваната обезопасителна система за деца.
 • Използвай обезопасителната система за деца дори училището да е близо и да мислиш, че няма нужда от това. Инцидентите се случват за миг, който може да коства живота или здравето на собственото ти дете.
 • Докато пътувате, обсъждайте поведението на останалите участници в движението.
 • Бъди за пример! Не прави компромиси, нарушавайки правилата на пътя.

   

 • Ако детето ходи самò до училище
 • Припомнете си заедно най-безопасния и кратък маршрут до училище.
 • Припомнете си заедно правилата за движение на пешеходците:
 • Настоявай на светофара детето винаги да пресича на зелено.
 • Насърчавай го винаги да се движи по тротоара и да използва подлезите и надлезите за пешеходци.
 • Обърни внимание на детето, че при движение по банкета пешеходецът трябва да е отляво, срещу автомобилното движение.
 • Настоявай убедително, че дори да закъснява за училище, детето трябва да спазва правилата на пътя, за да не попадне в катастрофа.
 • Препоръчай на детето на натоварено кръстовище да пресича с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек.
 • Актуализирай списъка на хората, към които може и трябва детето да се обърне за помощ, ако настъпи пътен инцидент. Предложи му да запамети в телефона си номерàта на хората, на които може да се довери.

   

  Ако детето СЕ ДВИЖИ ДО училище с велосипед

  зАЕДНО

 • Проверете техническата изправност на колелото.
 • Изберете най-безопасния маршрут до училище.
 • Преговорете основните правила за движение на велосипедистите. Припомни, че:
 • велосипедът е пътно превозно средство, а
 • велосипедистът е водач и за него важат правилата за движение за превозните средства;
 • до 12-годишна възраст велосипедистите трябва да се движат по тротоара, а на платното за движение може да управляват колело само с придружител, навършил 16 години;
 • когато са навършили 12 години, децата трябва да карат колелото си възможно най-вдясно на платното за движение;
 • за да предприемат маневра или да спрат, трябва да укажат с ръка посоката и задължително да се убедят, че не ги застрашава друго превозно средство.
 • Обсъждай с детето си случки, свързани с пътни инциденти с велосипедисти и последиците от тях.
 • Настоявай детето винаги да носи светлоотразителна жилетка и други светлоотразителни елементи, закрепени за дрехите, ученическата раница или на подходящи места на колелото.
 • JНапомняй на детето, че при пътен инцидент трябва незабавно да ти позвъни, за да подадеш сигнал в полицията на телефон 112, или да направи това самò.

   

  ЗА водачи

  важно!

  Децата са част от движението на пътя и още се учат да се пазят сами.

  ПРИ ДВИЖЕНИЕ покрай детско или учебно заведение

 • Винаги спазвай ограниченията. Те са, за да предпазят всички пътен инцидент.
 • Винагибъди в готовност да спреш. Обикновено децата се движат на групи, но нерядко някое от тях изостава, а после бърза да настигне другите и забравя, че е на пътя и че там има други правила.
 • Винаги помни, че децата не са възрастни. Тяхното поведение не е логично и не е адекватно.
 • Никога не спирай върху пешеходната пътека. Това кара децата да търсят друго място за пресичане на пътното платно и се оказват в риск от катастрофа.

   

  ПРИ ДВИЖЕНИЕ покрай спирка на масовия градски транспорт в близост до УЧИЛИЩЕ

 • Винаги се движи с по-ниска скорост от разрешената. Децата се движат към или стоят на спирките на групи и разговарят, без да забелязват, че са слезли от тротоара и са опасно близо до автомобилния поток.
 • Винагиимай готовност да спреш. Децата рязко променят решенията си и изненадващо сменят посоката си на движение тичешком. В тези ситуации те не помнят правилата за безопасно поведение.
 • Винаги давай предимство на децата, които пресичат на пешеходна пътека. Ако зад теб има друг автомобил, подай разбираем за водача му знак, че също трябва да спре и да изчака преминаването на децата.
 • Винаги бъди толерантен към деца-велосипедисти. Никога не забравяй, че те нямат напълно изградени навици и може внезапно да предприемат маневра, без да подадат сигнал с ръка.
 • Ако забележиш неправилно или рисково поведение, спри и обясни на детето до какви последици може да се стигне.
 • При катастрофа на пътя подай сигнал на телефон 112.

 

Отдел „Пътна полиция“ –

Главна дирекция „Национална полиция“

Септември, 2019 г.

11 сеп 2019

Мероприятия, предвидени в Седмицата на пожарната безопасност

В периода от 9 до 13 септември 2019 г. предстои традиционното провеждане на „Седмицата на пожарната безопасност“ и честването на Професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември. В тази връзка от страна на РДПБЗН – Велико Търново и териториалните структури тази седмица са предвидени следните мероприятия.

 

 

 

Дата, час, период

 

 

 

РДПБЗН Велико Търново

 

 

 

Организиране на приемна за граждани и откриване на отворени телефонни линии.

 

РДПБЗН Гр. Велико Търново ул. „Никола Габровски“ № 27, тел.:

062/662 123 и 062/662 113

В работни дни

09.09.2019 г. - 13.09.2019 г.

От 08:30 до 17:30 ч.

 

Публикуване на информация за мероприятията, които ще се проведат в област В. Търново по повод Седмицата на пожарната безопасност, в периода 09-13 септември 2019 г., в информационния сайт на РДПБЗН В. Търново.

Информационен сайт на РДПБЗН В. Търново,

ел. адрес: www.pojarna-vt.eu

09.09.2019 г. – 13.09.2019 г.

 

Провеждане на дарителска кампания сред служителите на РДПБЗН В. Търново в помощ на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН-МВР.

РДПБЗН В. Търново

до 30.08.2019 г.

 

Участие на сектор СОД в демонстрационно занятие в предприятие за съхранение на технически газове на „Розахим“ АД гр. Горна Оряховица.

„Розахим“ АД гр. Г. Оряховица;

 

11.09.2019 г.

 

Провеждане на детски празник в „Център за превенция и спорт“с.Балван

ЦПС с.Балван

11.09.2019г.

 

Откриване на изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата”

 

Сграда на РСПБЗН – Г.Оряховица, ул. Стоил Войвода № 3,

10.09.2019 г. от 10:00 ч.

 

 

РСПБЗН Велико Търново

 

 

 

Организиране на срещи с представители на СМИ и отразяване дейността на органите за ПБЗН, мерките за недопускане на пожари и ограничаване последствията от тях, както и популяризиране на кампанията с подходящи материали за обществените ползи от доброволчеството и повишаване нивото на знания по пожарна безопасност на населението.

РСПБЗН гр. В. Търново, ул. „Никола Габровски“ № 27

09-13.09.2019 г.

 

Организиране на приемна за граждани и откриване на отворена телефонна линия за връзка със служител на РСПБЗН по въпроси, свързани с пожарната безопасност.

РСПБЗН гр. В. Търново, ул. „Никола Габровски“ № 27, ет. 1, стая № 1-ДПК, тел.: 062662 137

09-13.09.2019 г.

 

Провеждане на Ден на отворените врати – осигуряване на възможност за посещение на сградата на РСПБЗН гр. В. Търново от граждани и показване на нова пожарна техника, пожаро технически съоръжения и организацията на работа при излизане на пожар.

РСПБЗН гр. В. Търново, ул. „Никола Габровски“ № 27

12.09.2019 г.

 

Провеждане на състезание и ролеви игри между децата от малките населени места на площадка за пожарна безопасност с. Балван.

с. Балван

11.09.2019 г.

 

Демонстрация с противопожарна техника на РСПБЗН В. Търново пред групи деца от детски заведения и граждани.

Парк Дружба,

13.09.2019 г., 10,00 ч.

 

Организиране на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН гр. В. Търново, ул. „Никола Габровски“ № 27

30.08.2019 г.

 

 

РСПБЗН Горна Оряховица

 

 

 

Организиране на приемна за граждани и откриване на отворена телефонна линия за връзка със служител на РСПБЗН по въпроси, свързани с пожарната безопасност.

РСПБЗН гр. Горна Оряховица, ул. Стоил Войвода № 3,

тел.: 0618 6 00 64.

 

09 и 10.09.2019 г. от 09,30 до 12,00 ч.

 

Подготвяне на информационен материал с мероприятията, които ще бъдат организирани в Седмицата на пожарната безопасност, предназначен за медиите в двете общини и изпращане за публикуване в общинските информационни сайтове. В информацията ще се акцентира на мерките за недопускане на горски пожари и подготовката за предстоящия есенно-зимен сезон.

 

Общини Г. Оряховица и Лясковец

05 и 09.09.2019 г.

 

Обявяване на Ден на отворените врати в РСПБЗН гр. Горна Оряховица с провеждане на демонстрации на възможностите за извършване на оперативни действия и разясняване на мерките за ПБЗН.

РСПБЗН гр. Горна Оряховица, ул. Стоил Войвода № 3

 

11.09.2019 г.

 

Провеждане на демонстрационно занятие съвместно със сектор СОД при РДПБЗН В. Търново в предприятие за съхранение на технически газове на „Розахим“ АД гр. Горна Оряховица.

„Розахим“ АД гр. Горна Оряховица.

11.09.2019 г., 10,00 ч.

 

 

Организиране и провеждане на работни срещи с кметовете на двете общини за обсъждане взаимодействието, включително по ЗИД на ЗЗБ, обучението и съвместната работа с доброволните формирования за овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Общини Г. Оряховица и Лясковец

12.09.2019 г.

 

 

Организиране и провеждане на мероприятия с децата от ДГ „Здравец“ гр. Горна Оряховица с включени демонстрация на пожарна техника и занятие по учебна евакуация.

Детска градина „Здравец“ гр. Горна Оряховица

12.09.2019 г.,10 ч.

 

 

Откриване на изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата” в залата на РСПБЗН Горна Оряховица.

РСПБЗН гр. Горна Оряховица, ул. Стоил Войвода № 3

 

10.09.2019 г. от 10:00 ч.

 

Провеждане на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН гр. Горна Оряховица, ул. Стоил Войвода № 3

 

30.08.2019 г.

 

Организиране на среща с доброволци от доброволните формирования в общините Г. Оряховица и Лясковец, ветерани, бивши и настоящи служители от РСПБЗН и организиран поход до хижа „Божур“.

Хижа „Божур“

 

13.09.2019 г.

 

Участие в национална кампания „Да изчистим България заедно“ с доброволци от доброволни формирования в двете общини.

Екопътека до хижа „Божур“

13.09.2019 г.

 

Отслужване на тържествен водосвет от свещенослужител от църква „Св. Георги Победоносец” гр. Горна Оряховица.

 

РСПБЗН гр. Горна Оряховица, ул. Стоил Войвода № 3

 

14.09.2019 г.

 

 

РСПБЗН Свищов

 

 

 

Откриване на „ Седмица на пожарната безопас-ност“ – провеждане на църковна служба в параклис „Свети Пророк Илия“ в двора на РСПБЗН, демонстрация на пожарна и спасителна техника, провеждане на среща с ръководството на община Свищов.

Двора на РСПБЗН

Свищов,

параклис „Свети Пророк Илия“

09.09.2019 г. от 10:00 ч. до 12:00 ч.

 

Откриване на отворени телефонни линии.

Сградата на РСПБЗН Свищов на телефон 0631/60160 и GSM 0888975487

09.09.2019 г.-13.09.2019 г. от 10,00 до 12,00 ч.

 

Брифинг с журналисти от местни медии за осигуряване широка гласност на предвидените мероприятия от “Седмица на пожарната безопасност”.

Сграда на РСПБЗН Свищов

11.09.2019 г., 10.00 ч.

 

Провеждане на ден на отворени врати в РСПБЗН Свищов

Сграда на РСПБЗН Свищов

12.09.2019 г. от 10:00 до 12:00 ч.

 

Организиране на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН Свищов

30.08.2019 г.

 

 

РСПБЗН Павликени

 

 

 

Провеждане на Дни на отворените врати. Разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.

РСПБЗН гр. Павликени, ул. „Ф. Тотю” № 4

09.09.2019 г. – 13.09.2019 г., от 09:30 ч. до 11:30 ч.

 

Демонстрация пред обществото на тактико – технически възможности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

РСПБЗН гр. Павликени, ул. „Ф. Тотю” № 4

13.09.2019 г.

От 10:00 ч.

 

 

Публикация във връзка с професионалния празник и поздравление от началника на службата.

вестник „Павликенски глас“

Броя излизащ на 17.09.2019 г.

 

Организиране на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН гр. Павликени, ул. „Ф. Тотю” № 4

30.08.2019 г.

 

 

РСПБЗН Полски Тръмбеш

 

 

 

Организиране на отворени телефонни линии на РСПБЗН П. Тръмбеш.

 

РСПБЗН П. Тръмбеш,

ул.”Ал. Стамболийски” №15

06141/6848 – началник РСПБЗН

06141/5045 – дежурен РСПБЗН

09.09.2019 г.-11.09.2019 г. от 09,00 ч. до 12,00ч.

 

Провеждане на среща с кмета и представители на Община П. Тръмбеш във връзка с празника на служителите от ГДПБЗН-МВР.

Община П. Тръмбеш

11.09.2019 г.

 

 

Провеждане на ден на отворените врати в РСПБЗН П. Тръмбеш, извършване на демонстрации с пожарна техника, учебна евакуация и запознаване по теми, свързани с ПБЗН на деца от ДГ “Детски свят” гр. П. Тръмбеш.

ДГ “Детски свят” гр. П. Тръмбеш.

12.09.2019 г.

от 10.00 ч

 

Организиране на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН П. Тръмбеш

30.08.2019 г.

 

Провеждане на среща с настоящи и бивши служители от РСПБЗН П. Тръмбеш

РСПБЗН П. Тръмбеш

13.00 ч – 15.00 ч. на 13.09.2019 г.

 

 

РСПБЗН Елена

 

 

 

Организиране на приемна с открити телефонни линии за граждани.

 

 

РСПБЗН гр. Елена, 5070, ул. “Кокиче” № 1

тел.: 06151/6421

Gsm 0887000642

 

10,00-12,00 ч. на 9, 10, 11, 12 и 13 септември 2019 г.

 

Провеждане на ден на отворените врати.

РСПБЗН гр. Елена, 5070, ул. “Кокиче” № 1

от 09,30-12,00 ч. на 14.09.2019 г.

 

Демонстративно провеждане на обучение и евакуация.

ЦДГ “Радост” гр. Елена ул. “Ив. Момчилов” № 94

10.00 ч. на 10.09.2019 г.

 

Демонстративно представяне на оперативно-тактическите възможности на обновените по линия на европейските програми ПА.

ЦДГ “Радост” гр. Елена ул. “Ив. Момчилов” № 94

10.30 ч. на 10.09.2019 г.

 

Водосвет за здраве на всички служители на ГДПБЗН и на техните семейства.

РСПБЗН гр. Елена, 5070, ул. “Кокиче” № 1

Ориентировъчен час 12.00 ч. на 14.09.2019 г.

 

Популяризиране на доброволчеството.

Споделяне на страници и секции в сайтове и в социалните мрежи

Месец септември

 

Популяризиране на постоянно действащото подпомагане на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР чрез благотворителност.

Споделяне на страници и секции в сайтове и в социалните мрежи

Месец септември

 

Популяризиране на свободно разпространяваното в интернет електронно издание на списанието „SOS 112”

Споделяне на страници и секции в сайтове и в социалните мрежи

Месец септември

 

Организиране на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН Елена

30.08.2019 г.

 

 

РСПБЗН Стражица

 

 

 

Дни на отворени врати и приемни за граждани.

РСПБЗН гр. Стражица

от 9-ти до 13-ти септември 2019 година.

 

Демонстрация на пожарна техника.

ЦДГ „Ангел Каралийчев“ гр. Стражица;

ЦДГ „Сава Цонев“ гр.Стражица

12-ти и 13-ти септември 2019 г.

 

Популяризиране на страницата на ГДПБЗН в сайта на МВР (http://www.mvr.bg/gdpbzn), информационния сайт (pojarna.com), фен-страницата на ГДПБЗН – МВР във facebook „Пожарна безопасност и защита на населението“, страници и секции в сайта на МВР, сайта на РДПБЗН Велико Търново (pojarna.vt.eu).

Сайт на Община Стражица

от 9-ти до 13-ти септември 2019 година.

 

Тържествен водосвет на техниката и служителите от РСПБЗН Стражица.

РСПБЗН гр. Стражица

10.09.2019 г.

 

Изготвяне на информационен материал за създаването и историята на РСПБЗН Стражица и предоставяне на обществеността.

Сайт на Община Стражица

от 9-ти до 13-ти септември 2019 г.

 

Организиране на дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на ГДПБЗН.

РСПБЗН Стражица

30.08.2019 г.

 

 

 

 

 

 

04 сеп 2019