МВР

ОД Силистра

 

Новини

Силистренски криминалисти задържаха 43-годишен мъж, участвал в извършване на телефонни измами

43-годишен силистренец е задържан при специализирана полицейска операция по противодействие на телефонните измами, проведена вчера от служители на сектор „Криминална полиция“ в областния град. В хода на текущи разследвания на този вид престъпления криминалистите се насочили към мъжа, който работи като таксиметров шофьор, и в късния следобед на вчерашния ден го задържали на обществено място в Силистра.

Към момента е изяснено, че възползвайки се от професията си, силистренецът участвал в качеството на куриер в извършване на телефонни измами. Съществуват данни, че той е съпричастен към 5 престъпления, някои от които извършени на територията на съседна област.

Мъжът, който има криминално минало, е задържан за срок до 24 часа. Продължава работата по разследването и по установяване и на други лица, свързани с престъпната дейност.

Само преди месец при друга акция на силистренските криминалисти бе задържан жител на силистренско село, участвал в извършване на 5 телефонни измами.

07 дек 2018

Стартира Коледното издание 2018 на Националната благотворителна кампания на МВР

Инициатива е знак за сплотеност, съпричастност и отговорност към децата на служителите, дали живота си за нашата сигурност

Успехът на всяка благородна инициатива са както вярата в нейния смисъл и значимост, така и незаменимите жестове на съпричастност. Благодарим на всички, които застават до нас и със своята безкористност превръщат добротата в действие и грижа към момчетата и момичетата на полицаите и пожарникарите, завещали ни пример за доблест.  

За реализирането на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, са подготвени видеоклип, радио спот, фотоколаж и банер.

Вярваме, че с помощта на всички медии  апелът ни ще докосне сърцата на повече хора .

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление

07 дек 2018

График за посещение на населени места без постоянно полицейско присъствие от мобилни екипи на ОДМВР-Силистра за месец декември 2018 г.

Съгласно график, утвърден от директора на ОДМВР-Силистра, през месец май 2018 г. мобилен екип, включващ служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Пътна полиция“, ще проведе срещи по въпроси на сигурността и реда с представители на местната власт и жители на следните населени места:

 

 

Община Силистра

Село Главан – 13.12.2018 г., 10.00 часа

Село Поп Кралево – 13.12.2018 г., 10.30 часа

Село Ветрен – 20.12.2018 г., 11.30 часа

Село Сребърна – 20.12.2018 г. , 12.00 часа

 

Община Алфатар

Село Васил Левски – 13.12.2018 г., 11.30 часа

Село Кутловица – 13.12.2018 г., 12.00 часа


 

Община Кайнарджа

Село Войново – 13.12.2018 г. , 11.00 часа

 

Община Ситово

Село Гарван – 20.12.2018 г., 10.00 часа

Село Попина – 20.12.2018 г. , 10.30 часа

Село Поляна – 20.12.2018 г., 11.00 часа

 

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, обслужващи съответния район. Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

30 ное 2018

Служители на ОДМВР-Силистра задържаха директора на ТП „Държавно горско стопанство“ за подкуп

Действията са осъществени под ръководството на Окръжната прокуратура

Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра е бил задържан вчера в служебния си кабинет, след като поискал и приел дар в размер на 4600 лева, които не му се следват, за да не извърши действия по служба като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Това съобщи днес Владимир Чавдаров, административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна, на брифинг, в който участваха директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов и окръжният прокурор Теодор Желев. Парите били поискани и приети като „такса спокойствие“.

Деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, като директорът на ТД „Държавно горско стопанство“ е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори, обясни още прокурор Чавдаров. Служители на ОДМВР-Силистра продължават активните действия по разследването в рамките на досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура. До задържането на длъжностното лице се е стигнало благодарение на съвместната работа и тясно взаимодействие между служителите на ОДМВР-Силистра и Окръжната прокуратура в града, бе оценката на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна.

Днес Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение на мъжа за престъпление по член 302, т.1 и 2 във връзка с член 301, ал.1 от Наказателния кодекс. 

29 ное 2018

В Дулово се състоя поредната инициатива в рамките на превантивната кампания на ОДМВР-Силистра срещу телефонните измами

Днес Община Дулово бе домакин на поредната инициатива в рамките на превантивната кампания срещу телефонните измами, която ОДМВР-Силистра провежда от пролетта на тази година.

В срещата участваха предимно хора от третата възраст, които най-често стават жертва на този вид престъпна дейност. Пред тях инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ представи най-популярните сюжети за извършване на измамите и механизма, по който извършителите постигат психологическо въздействие върху хората.

Той подробно се спря на най-актуалния напоследък сценарий – този за оказване на съдействие на полицията, и акцентира, че служителите на МВР не вземат пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Възрастните хора получиха указания как да действат при попадане в подобна ситуация и препоръки никога и по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Срещата се състоя с любезното съдействие на служители от общинската администрация. В нея участваха началниците на районното управление в града - главен инспектор Милен Радев, и на група „Охранителна полиция“ - старши инспектор Михаил Михайлов.

От началото на годината на територията на община Дулово няма регистрирани телефонни измами, а последните две, извършени в минал период, са разкрити.

21 ное 2018