МВР

ОД Силистра

 

Новини

Важно за гражданите с изтичащи лични документи през 2020 г.

Информация към 28.02.2020 г.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Силистра, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта – в гр. Силистра, гр. Дулово и гр. Тутракан.    

Мярката е с цел облекчаване на по-натовареното звено БДС в гр. Силистра, както и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Силистра, както следва:

 

 

24.02.2020 г.

понеделник

25.02.2020 г.

вторник

26.02.2020 г.

сряда

27.02.2020 г.

четвъртък

28.02.2020 г.

петък

 

Сектор БДС

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

общо:

ОДМВР-Силистра

86

88 86

42РУ - Дулово

24

24

18

26

 

РУ – Тутракан

15
              20  

11

               7   

         

 

Адреси на звената сектор БДС:

гр. Силистра, бул. „Македония“ № 175

гр. Дулово, ул. „Васил Левски“ № 6

гр. Тутракан, ул. „Трансмариска“ № 2

Работно време

от понеделник до петък

от 8.30 ч.  до 17.30 ч.


Повече информация може да намерите тук

28 фев 2020

Мобилен екип на сектор „Български документи за самоличност“ прие заявленията за нови лични документи на работници от ТПК „Добруджанка“

След депозирана заявка от ръководството на ТПК „Добруджанка“ днес мобилен екип на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Силистра прие на място заявленията за нови лични документи на близо 70 работници и служители на кооперацията.

Създадената отлична организация и пълно съдействие от страна на фирмата улесни процеса на административното обслужване. След подаден списък на желаещите да се възползват от услугата, служители на Паспортна служба извършиха необходимата проверка и отпечатаха предварително заявленията на гражданите. На място с мобилна техника стана снемането на биометричните данни – фотографиране, подпис и пръстов отпечатък. Осигурено бе ПОС терминално устройство, с което заплащането на необходимите такси също се извърши веднага. Така приемането на заявленията премина с бързи темпове, без да се налага работниците да напускат работните си места.

До края на месец март административните ръководители на институции и фирми и кметовете на общини и малки населени места могат да се възползват от възможността за организиран прием на заявления за подмяна на лични документи чрез мобилна станция, припомнят от сектор „Български документи за самоличност“. За целта е нужно да депозират писмена заявка в деловодството на ОДМВР-Силистра или на електронен адрес [email protected] За повече информация – телефони 086 886201 и 086 886229.

28 фев 2020

Мащабна полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се проведе в община Дулово

Мащабна специализирана полицейска операция се проведе вчера на територията община Дулово под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра. Полицейските действия, в които участваха служители на Районно управление - Дулово, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР - Силистра и Зонално жандармерийско управление – Варна, имаха за цел противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона.

В хода на операцията са проверени 192 моторни превозни средства и 225 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 6 акта и са наложени 22 глоби по фиш. Връчени са 65 електронни фиша и са отнети 2 свидетелства за управление на МПС.

Други 11 акта за установени административни нарушения са съставени по Закона за българските лични документи, Закона за горите, Закона за храните и по Наредбата на община Дулово.

Мобилни полицейски екипи са извършили проверки в търговски обекти, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, автокъщи и автоморги. Проконтролирани са лица от активния криминален контингент, установен е мъж, обявен за издирване.

27 фев 2020

Стартира специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност в община Дулово

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на община Дулово. Действията стартираха в 11:00 часа с участието на служители на Районно управление - Дулово, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР -Силистра и Зонално жандармерийско управление – Варна.

Целта е противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона.

Изградени са контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на няколко селища в общината. Осъществява се контрол върху спазването на Закона за движение по пътищата, следи се за неправоспособни или употребили алкохол или наркотични вещества водачи на моторни превозни средства. Мобилни полицейски екипи извършват проверки в търговски обекти, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, автокъщи и автоморги.

Операцията се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра.

26 фев 2020

Добри резултати от специализираната полицейска операция в село Айдемир

Като добри определи резултатите от проведената специализирана полицейска операция в село Айдемир заместник-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов на брифинг днес в Силистра, в който участва и директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов. Операцията, която се проведе от от 11:00 часа до 19:00 часа на 21 февруари, имаше за цел противодействие на битовата престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Според данните, представени от зам.-окръжния прокурор, в хода на операцията са проверени 277 моторни превозни средства и 451 лица. Съставени са 10 акта и 26 фиша по ЗДвП. Връчени са 33 електронни фиша. Срещу 60-годишен, установен да шофира с алкохолна концентрация 1.39 промила, е започнато бързо производство.

За държане на наркотични вещества досъдебни производства са образувани срещу други двама – на 19 г. и на 15 г., у които при полицейска проверка са намерени по 0.7 грама канабис.

Проверки са извършени на 23 лица от криминалния контингент, установен е мъж, обявен за издирване.

Контрол е осъществен върху дейността на 3 автоморги и 2 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, като нарушения не са констатирани.

Извършени са проверки на 20 търговски обекта, като в един от тях е констатирано наличие на стоки с изтекъл срок на годност. Уведомена е Областната дирекция по безопасност на храните, чиито служители са съставили констативен протокол и са иззели 10.7 кг пилешко месо, 4.3 кг наденица от свинско месо и значително количество захарни изделия.

Полицейските операции по този ред ще продължават, заяви Ивелин Чафаланов и уточни, че те се провеждат в съответствие с указанията на главния прокурор за противодействие на битовата престъпност. Същевременно стремежът е към осигуряване на достатъчно прозрачност с оглед постигане на добра информираност на обществото за действията на полицията и прокуратурата.

От своя страна директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов  подчерта превантивния ефект от полицейските действия и посочи, че всички селища в областта ще бъдат включени в подобен род проверки да края на годината, като вниманието е насочено приоритетно към малките и отдалечените населени места.

24 фев 2020