МВР

ОД Силистра

 

Новини

Важно за гражданите с изтичащи лични документи

Информация към 04.03.2021 г.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Силистра, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта – в гр. Силистра, гр. Дулово и гр. Тутракан.    

Мярката е с цел облекчаване на по-натовареното звено БДС в гр. Силистра, както и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Силистра, както следва:


 

 

01.03.2021 г.

понеделник

02.03.2021 г.

вторник

03.03.2021 г.

сряда

04.03.2021 г.

четвъртък

05.03.2021 г.

петък

 

Сектор БДС

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

общо:

ОДМВР-Силистра

 79  73  -     152

РУ - Дулово

 29 25
 -

54

РУ - Тутракан

23
15
 -     38

 

Адреси на звената в сектор БДС:

гр. Силистра, бул. „Македония“ № 175

гр. Дулово, ул. „Васил Левски“ № 6

гр. Тутракан, ул. „Трансмариска“ № 2

Работно време

от понеделник до петък

от 8.30 ч.  до 17.30 ч.

Проветряване и дезинфекция
10:00 ч. - 10:20 ч.
15:00 ч. - 15:20 ч.


Повече информация може да намерите тук04 мар 2021

Мъж, шофирал под въздействие на дрога, и друг, държал наркотични вещества, са задържани в рамките на специализирана полицейска операция на територията на Алфатар

Полицейски служители са установили 23-годишен, шофирал под въздействие на дрога, и спътникът му – на 27 години, държал наркотични вещества, при специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на Алфатар за времето от 14:00 часа до 22:00 часа.

В хода на операцията на един от изградените КПП в периферията на града бил спрян лек автомобил „Сеат“, управляван от 23-годишен, и с пътник – мъж на 27 години. След проба с техническо средство било установено, че водачът е седнал зад волана след употреба на метамфетамин, а в чанта, притежание на пътника, били намерени 5.6 грама канабис. При последвали процесуално-следствени действия в дома на 27-годишния в Алфатар били намерени 1.8 грама метамфетамин. Срещу водача, който е отказал да даде кръвна проба, е започнато бързо производство, а срещу спътника му е образувано досъдебно производство.

В рамките на операцията са проверени 132 моторни превозни средства и 194 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 2 акта и 7 фиша, съставен е и 1 акт по Закона за българските лични документи.

Акцията се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра с цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и намаляване на пътнотранспортния травматизъм в региона.

11 фев 2021

24-годишен е задържан с наркотици при операция на силистренски криминалисти

24-годишен мъж е задържан с наркотици при специализирана полицейска операция, проведена на 9 февруари от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра.

В хода на полицейските действия около 17:30 часа в областния град криминалистите засекли мъжа и при извършения личен обиск намерили у него 4 грама суха листна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на 24-годишния в Силистра, където укрити на различни места, били намерени няколко пакета, съдържащи общо 82.6 грама канабис, а също 0.9 грама амфетамин, гриндер и електронна везна.

Мъжът, който е известен с подобни прояви, включително и осъждан за притежание на наркотични вещества, е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Силистра. Спрямо мъжа е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

11 фев 2021

Полицията в Силистра пак задържа мъжа, разбивал вендинг кафе-автомати

25-годишният силистренец, който разби и ограби няколко вендинг кафе-автомата в края на миналата година в областния град, отново е задържан за същото деяние от служители на РУ-Силистра. Действията по разследването на криминалистите стартирали преди дни, когато били получени сигнали за две посегателства върху един и същ кафе-автомат в рамките на седмица. В първия случай заедно с монетника била отнета сумата от 42 лв., а във втория била нанесена повреда върху механизъм на машината, без да бъде осъществена кражба.

В резултат на проведените оперативно – издирвателни мероприятия криминалистите установили, че автор на деянията е 25-годишният силистренец, който в края на изминалата година бе разкрит и уличен в извършване на шест аналогични престъпления.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Към момента той е с постановена от Районен съд – Силистра мярка за неотклонение „парична гаранция“ и е обвиняем по досъдебно производство за предходните му правонарушения.

10 фев 2021

Голямо количество незаконни цигари са иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Силистра

Голямо количество незаконни цигари са намерени и иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Силистра.

Полицейските действия, в които са участвали и служители на РУ-Дулово, са стартирали в сутрешните часове на 24 януари. Около 09:00 часа по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово бил спрян лек автомобил „Тойота“, шофиран от 53-годишен мъж.  При извършената проверка в колата били открити 60 000 къса цигари без акцизен бандерол.

Последвали процесуално-следствени действия на полицейските служители в областния град, в хода на които в лек автомобил „Ауди“ били намерени други 260 къса нелегални цигари. Като съпричастен по случая бил установен 36-годишен мъж, който е задържан за срок до 24 часа.

С прокурорско постановление от днес срокът на първоначалното задържане на 53-годишния мъж, който е известен на полицията, включително и осъждан за подобна дейност, е продължен до 72 часа. Предстои да бъдат внесени материали за искане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Под ръководството на Районна прокуратура – Силистра разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

25 яну 2021

Полицията ще се грижи за реда и сигурността по време на коледните и новогодишните празници

Пътна полиция с важни съвети за безопасно пътуване

В ОДМВР-Силистра е създадена организация за обезпечаването на обществения ред и сигурност, както и за осъществяване на контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки по време на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Проведени са срещи с органите на местната власт с оглед планиране на общи мерки за безпроблемно протичане на празниците, добър обществен ред и безопасно движение по уличната мрежа в населените места.

С административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства, са обсъдени допълнителни действия за сигурност, за да се предотвратят престъпни посегателства.

Проведени са разговори с ръководителите на частни охранителни фирми за подобряване на бдителността и пропускателните режими на обектите, своевременен обмен на информация и спазване на  изискванията за ограничаване разпространението на COVID-19.

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие на обществените места, районите на автогарите и жп гарите и големите търговски обекти.

Преди и по време на празниците е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушенията, опазване на обществения ред и спазване на противоепидемичните мерки.

Засилено ще бъде полицейското присъствие и по пътищата в областта. Полицейските служители подпомагат и регулират движението, но и ще следят за водачи с рисково поведение, неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Ще се контролират скоростните режими, управлението от неправоспособни и употребили алкохол или упойващи вещества водачи. Планирано е провеждането на специализирани полицейски операции, включително и в малките населени места.

 

Практически препоръки за пътна безопасност за Коледа и Нова година (2020 - 2021)

 

23 дек 2020