МВР

ГД ПБЗН

 

Новини

За поредна година домакин на церемонията по награждаването на победителите в конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата" бе Националният дворец на децата

Международният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ бе посветена на Международния ден на доброволеца – 5-и декември. Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи. До заключителния  национален етап достигнаха творбите на над 480 деца. С предметни награди и грамоти бяха наградени 35 млади творци от цялата страна. Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.

Гости на тържеството бяха зам. министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на ДАБ Лиляна Станкова – Пройчева, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов, зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и СДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.

Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Страхил Ненов от Националната художествена академия.

 

В прикачения файл може да видите имената на всички наградени деца.

05 дек 2017

XV-то състезание за купата на БФППС - Пловдив 2017

На 12.10.2017 г. /четвъртък/ от 9.00 часа и 13.10.2017 /петък/ от 09.30 часа, на лекоатлетически стадион ”Пловдив” се проведе 15-то състезание за купата на (БФППС) Българската федерация по пожароприложен спорт - Пловдив 2017

Организатори на събитието бяха: Българска федерация за пожароприложен спорт (БФППС) и Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. В състезанието имаха право да участват представителни отбори на РДПБЗН и клубовете по пожароприложен спорт в страната: (Бургас, Варна, Кърджали, Плевен, Пловдив, СДПБЗН, Стара Загора, факултет ПБЗН – МВР и един състезател от РДПБЗН София).

Те се състезаваха в дисциплините: “100-метрова пътека с препятствия”, “Изкачване с щурмова стълба” и “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия”

13 окт 2017

Приключи четвъртият международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "ОДЕСОС"

В състезанието взеха участие отбори от Чешка Република, Молдова и Република България.

 

Varna-Odesos-2017

От 18 до 21 септември 2017 г. във Варна се проведе четвъртият международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "ОДЕСОС".
Традиционно пред варненската публика стартираха и три женски отбора по пожароприложен спорт: тези на Чешка Република, факултет ПБЗН при академия на МВР и отбора на Варна.

Варна е от малкото градове, които имат своята постоянна тренировъчна база – пожарникарска тренировъчна кула, поставена на стадион „Локомотив“.

„СК по ППС – Варна“ представи и защити с постиженията си високото ниво на този спорт в България и заслужено за четвърти път стана домакин на международния турнир „Одесос“. 

Резултатите и крайното класиране по дисциплини може да видите в прикачените файлове. 

21 сеп 2017

Стартираха строително-инвестиционните дейности за обновяване сградата на пожарната служба в Червен бряг

Стартираха строително-инвестиционните дейности за обновяване сградата на пожарната служба в Червен бряг.

На събитието присъства директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Никола Николов. Той подчерта, че очаква проектът да повиши мотивацията на служителите. „Надявам се, че с приключването му ние ще сме направили една красива сграда – символ на Червен бряг, в която ще се подобри учебния процес и хората тук ще бъдат спокойни, че всяка минута вие сте готови да се притечете на помощ“. Директорът на ГДПБЗН благодари на местната власт за съдействието, което указва при модернизирането на пожарната служба в града. 
От своя страна председателят на Общински съвет – Червен бряг инж. Ивайло Иванов благодари за доброто сътрудничество с районната пожарна служба. По думите му този ремонт е заслужен, защото в РСПБЗН работят достойни служители и високи професионалисти, натоварени с нелеката задача да пазят спокойствието и собствеността на хората. „Знаем колко опасна и отговорна е вашата професия. Пожелавам Ви здраве и успех. Искам да създадем европейски продукт, с който да се гордеем“, каза още той.
Строително-инвестиционните дейности се финансират по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година и стойността им възлиза на над 290 хил. лева. Основна цел на проекта е да се подобри качеството и социалните услуги на публичната инфраструктура в града. Предвижда се да бъде извършена топлоизолация на сградата, подмяна на дограмата, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление. В планът е разписано да бъде подменена хидроизолацията и да се реконструира покривната конструкция, да бъде сменена вътрешната ВиК инсталация, както и да се изгради съоръжение за подобряване достъпа до пожарната служба на лица с увреждания. Очаква се обновяването на сградата на пожарната служба да приключи до 30 месеца.

21 сеп 2017

Реновираната сграда на пожарната служба в гр. Севлиево бе официално открита

Министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов присъстваха на официалната церемония по откриване на реновираната сграда на пожарната служба в Севлиево.

Сградата на РСПБЗН, която е построена през 1954 година, бе основно реновирана със средства по програма „Региони в растеж“ и с финансово участие на Община Севлиево, като стойността на извършените строително-ремонтни дейности възлиза на над 320 хил. лв. Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за пожарната безопасност в общината, като е постигнато намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики на сградата.

В словото си по повод  откриването на обновената сграда, министър Радев заяви, че амбициите на министерството са в рамките на програмата да бъдат реновирани общо 22 сгради. Тези дейности не са и не могат да бъдат самоцел, допълни гл. комисар Николов. Те са важната стъпка за подобряване на условията на труд, за да изпълняват служителите от пожарните служби своите служебни задължения още по-отговорно и качествено.

Министър Радев и гл. комисар Николов благодариха на кмета на Севлиево Иван Иванов за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината.

Преди церемонията, те се запознаха с работата на новооткрития Общински координационен център, който в случаи на необходимост, при възникване на критични ситуации от различен характер, осигурява отлична възможност за бързо взаимодействие между община, полиция и пожарна служба.

20 сеп 2017

Започва строителството на новата сграда на Шеста РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. София

Започва строителството на новата сграда на Шеста РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в София

Предвижда се проектът да се реализира в рамките на 481 календарни дни

Стартът на строителството на новата сграда на Шеста РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ бе даден в навечерието на 140-та годишнина от създаването на Столичната пожарна. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев благодари на кмета на София за отделения терен за строеж. Освен на пожарникарите за всеотдайността им, благодаря и на администрацията в главната дирекция и в министерството за отличната работата при подготовката на проектите, в резултат на която наскоро открихме нова сграда на пожарната в Благоевград. Днес правим първа копка на нов строеж, а скоро предстои откриване на обект и в Севлиево. Отправените упреци за условията на труд приемаме като предизвикателство и продължаваме да работим усилено в отговор на високите изисквания, но нека погледнем свършеното през годините назад и да оценим постигнатото, подчерта министър Радев.

На тържествената първа копка присъстваха заместник- министър Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов; Емил Шушков, директор на Дирекция “Управление на собствеността и социални дейности“, областният управител Николай Пехливанов, пожарникари, представители на общината.

Повече от 200 хиляди столичани разчитат на вас, колеги. Гответе се добре, работете с дръзновение. Ние оценяваме вашите усилия. Пожелавам ви да бъдете здрави, за да можем следващата година да се нанесем в нова, модерна сграда, с тези думи към пожарникарите се обърна гл.комисар Николай Николов. Той уточни, че в новата сграда на Шеста столична служба ще работят 70 мъже и жени, готови във всеки един момент да се притекат на помощ на гражданите на София. Повече от 200 хил. столичани разчитат на вас, колеги. Гответе се добре, работете с дръзновение. По думите му, ситуацията в българската пожарна служба не е толкова зле, както някои се опитват да представят. За последните 10 години са инвестирани 350 млн. лева в модерна техника и 9600 предпазни средства. Вярно е, че експлоатирайки защитните облекла, те се износват и се налага доставка на нови. До края на следващата година, при добро изпълнение на обществените поръчки, ще разрешим и този въпрос 100%. До момента открихме 3 нови сгради на пожарни служби – в София, в Перник и в Казанлък. В строеж е тази, в процедура на обществена поръчка е строежът на новата сграда на пожарната в Карнобат, продължават дейностите за осъществяване на нови пожарни служби във Варна и Левски. За последните 2 години сме назначили 947 нови пожарникари, като използваме максимално възможностите на АМВР. В момента подготвяме нов конкурс за 131 пожарникари, поясни Николай Николов.

Начинанието бе осветено от представителя на Светата българска православна църква Н. Пр. епископ Герасим. Предвижда се проектът, чиято стойност е 2,5 млн. лв. да се реализира в рамките на 481 календарни дни.

Служителите на Шеста районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” осъществяват пожарогасителна и спасителна дейност, държавен противопожарен и превантивна дейност и контрол по Закона за защита при бедствия на територията на три столични района – Овча купел, Витоша и Красно село, с обща площ от 172 000 декара и население повече от 210 000 души.

Територията се характеризира с огромно многообразие на обекти – производствени и складови бази, търговски центрове, административни сгради, болнични обекти и учебни заведения, високи жилищни и обществени сгради. Екипите на Шеста пожарна служба обслужват и горския фонд на Природен парк „Витоша” и част от Люлин планина.

Към настоящия момент Шеста районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” се помещава на ул. „Борован” 20, в отдадена под наем реституирана стара сграда, непригодена към спецификата на професионалната дейност.

С решение на МС на МВР за управление е предоставен безвъзмездно терен – публична държавна собственост, с административен адрес ул. „Монтевидео” № 21. Строителството на новата сграда се финансира от Министерството на вътрешните работи и предстои да бъде изпълнено от „Строително предприемачески холдинг” ЕООД с управител г-н Георги Георгиев

18 сеп 2017