МВР

ОД Варна

 

Новини

Засилени мерки по опазване на обществения ред се предприемат през предстоящите празнични и почивни дни

Ще се извършват засилени полицейски проверки по линия на пътния контрол


С цел опазване на обществения ред, ОДМВР - Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където се очаква струпване на хора – търговски центрове, гари, автогари, площади, паркове. Засилени обходи от полицейски служители ще има и в жилищните комплекси, край големи увеселителни заведения, както и в малките населени места. Взети са мерки за обезпечаване на обществения ред в курортните комплекси край Варна, където през празничните и почивни дни се очакват и много нови туристи.
Призоваваме гражданите, при забелязано от тях нарушение на обществения ред или друго противоправно деяние, своевременно и бързо да подават сигнал до най-близкото поделение на МВР или на тел. 112.
    Апелираме към всички, които ще отсъстват от домовете си през почивните дни, да бъдат отговорни към собствеността си, да не оставят отворени врати и прозорци в домовете си, по възможност да помолят близки или приятели периодично да наблюдават дома им. В автомобилите, дори и да ги напускат за кратко, да не оставят чанти с документи, пари и скъпа техника (смарт телефони, лаптопи и др), както и големи пакети, кашони или торби с лого на скъпи марки.

През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата и много характерно е, че всички бързат, за да стигнат до набелязаната цел, като понякога забравят, неглижират или игнорират правилата за безопасност на пътя.
ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък  (5 и 6 септември) и в неделя (8 септември) екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, както и по най-натоварените извънградски пътища: АМ „Хемус“, главните пътищата Варна – Бургас и Варна - Добрич. Спазването на правилата за движение по пътищата ще се контролира засилено и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта.
По линия на пътния контрол ще се извършват засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.
Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 септември (петък) от 16:00 до 20:00 часа и на 8 септември (неделя) от 14:00 до 20:00 часа по автомагистралите и по пътя Варна – Бургас в двете посоки. .

ОСНОВНИ препоръки за безопасно движение по пътищата

За предпазване от попадане в риск от пътно – транспортни произшествия ОД на МВР – Варна съветва:

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си! Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието! Не поставяйте предварително час за пристигане! Запознайте се с актуалната пътна обстановка.

3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества!

5) Шофирайте винаги със съобразена скорост! Бъдете концентрирани!

6) Винаги поставяйте предпазните колани!

7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач! На дълъг път зад волана винаги трябва да е най-опитният водач!

8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел – изгасете двигателя!

9) Проверете предварително за валидността на документите си, както и за незаплатени глоби по Закона за движение по пътищата.  

04 сеп 2019

Отборът по плажен волейбол на РД ПБЗН – Варна се представи отлично на международен турнир

Калоян Канев и Милен Стоянов завършиха на престижното второ място

Приключи 12-тият международен турнир по плажен волейбол за наградата на ректора на Софийският университет, който се проведе от 21-23.08.2019 г. на кортовете на комплекс „Аквалайф“ в Кранево.
След три победи в групата и успешно преминаване през осминафинали, четвърфинали и полуфинал, отборът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Варна завърши на престижното второ място. В конкуренцията на над 20, много силни отбори от страната и чужбина, служителите на РДПБЗН-Варна - Калоян Канев и Милен Стоянов показаха отлични умения и за поредна година се класират на призовите места в този турнир (2017-1 място, 2018-2 място). По-рано през това лято двойката спечели престижните първо и второ места на турнирите по плажен волейбол с международно участие, съответно в градовете Бяла и Варна.
Следващият турнир, в който ще участват Калоян и Милен е републиканското първенство по плажен волейбол което ще се проведе от 09-11.09.2019 г. на кортовете на хотел „София“ в курорта "Златни пясъци".  

27 авг 2019

ОДМВР-Варна издирва ИВАН ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ

Мъжът е в неизвестност от 25.08.2019 г.

ОДМВР-Варна издирва ИВАН ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ .

Иван Йорданов е на 28 години,  за последно е забелязан в гориста местност край с. Любен Каравелово, общ. Аксаково, където е бил на палатка с приятели. Съобщението за изчезването му е подадено в полицията на 25.08.2019 г. в 19,40 ч., а по данни на близки, е в неизвестност от около 04:00 ч. на 25.08.2019 г.

Описание: Иван Йорданов е около 180 см. със слабо телосложение, къса кестенява  коса и брада. Лицето му е продълговато, очите - кафяви.

Облекло: Бил е облечен със синя тениска и къси панталони, зелено горнище, обут с маратонки.

На 26.08.2019 г. служители на ОД МВР – Варна, с помощта на служебно куче, служители от РД ПБЗН и служители то горското стопанство в с. Любен Каравелово са претърсваха района, в който за последно е забелязано лицето. В момента, 27.08.2019 г., група от над 40 служители на ОДМВР, служители от горското стопанство и граждани отново извършват претърсване в района. До момента Иван Йорданов не е установен.

Апелираме към гражданите, които имат информация за местонахождението на ИВАН ЙОРДАНОВ Йорданов да позвънят на телефон 112 или да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР.

27 авг 2019

ОД на МВР – Варна се включва в инициативата „С 30 км/ч в града” по случай Празника на града

Демонстрационни интерактивни игри са предвидени за всички желаещи

Кампания „С 30 км/ч в града” се провежда във Варна по случай Празника на града. Целта й е да популяризира модели на безопасност на движението по пътищата, особено в централните части на Варна, където се наблюдава по-висока концентрация на ПТП между пешеходци и превозни средства.
Демонстрации, спортни дейности, забавни и образователни игри в рамките на кампания под надслова „С 30 км/ч в града” са предвидени през целия ден. Те се провеждат в „Таляна” – креативния квартал на Варна.
Организатори на събитието са Сдружение „Варна – Европейска младежка столица”, в партньорство с Община Варна и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Инициативата се организира под егидата на областния управител на Варна – г-н Стоян Пасев, със съдействието на ОД на МВР – Варна.
За провеждане на кампанията на 15 август се спира движението на автомобили по ул. „Преслав” – от пл. „Независимост” до ул. „Цариброд”, от 09.00 до 19.00 ч. 
Областна дирекция на МВР – Варна се включва в програмата с демонстрационна интерактивна игра за пътна безопасност, която служители на „Пътна полиция”  провеждат с всички желаещи.

 

15 авг 2019