МВР

ОД Кърджали

 

Новини

Задържан е водач за катастрофата със загинал велосипедист в района на село Загорско

31-годишен водач е задържан за катастрофата, при която загина велосипедист на главния път в района на село Загорско. След денонощна работа криминалисти от ГД „Национална полиция“ и ОД на МВР-Кърджали установиха водача и лек автомобил „Пежо“ от тежкото пътнотранспортно произшествие. В хода оперативно-издирвателните действия участваха всички Районни управления на МВР в областта и бяха прегледани камери по трасето за успешното разкриване на престъплението.
Тялото на 37-годишния велосипедист беше открито на 15 юни около 10,30 часа в канавка и транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство. Продължава работата по документирането на случая и извършването на процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура.

18 юни 2019

Засилен пътен контрол стартира в областта и на територията на цялата страна

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.
Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.
Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

 

18 юни 2019

40 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

Инициативата е съвместна на полицейското управление и общинската администрация

40 велосипедисти от 7 училища на територията на община Кирково показаха отлична теоретична подготовка и умения  по майсторско колоездене. РУ на МВР – Кирково съвместно с общинска администрация организираха днес на площада в село  Кирково петнадесетото по ред състезание. Първият етап от надпреварата включваше решаване на тест за проверка на знанията за правилата за движение по пътищата. Във втория етап от състезанието колоездачите демонстрираха майсторско колоездене при заобикаляне на 5 конуса в зиг-заг, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел, указване на извършвани маневри пред пешеходна пътека. 
Първо място отборното класиране заеха учениците от ОУ “Иван Вазов” в с. Чакаларово, на второ място е отборът на ОУ ,,Васил Левски“ в с. Тихомир, а на трето – СУ “Христо Ботев” в с. Чорбаджийско. 
При момичетата шампионка стана Антония Асенова от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово с най- добър резултат за всички участници, следвана от Ивет Димова от  ОУ,,Васил Левски“ в с. Тихомир, а на трето място  се нареди Валентина Башева от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово. При момчетата първенец стана Даниел Семерджиев от СУ “Отец Паисий” – Кирково, следван от Борис Асенов Палов от ОУ ,,Иван Вазов“  - Чакаларово. На трето място се класира  Йордан Атанасов от СУ “Отец Паисий” – Кирково. 
Наградите за отборите-първенци – купи, трофеи и медали, футболни топки за всички отбори и други предметни награда за победителите, бяха връчени от Валентина Димитрова -зам.- кмет на община Кирково и Веселин Каменов началник на група „Охранителна полиция“ в  РУ-Кирково. Всички участници в състезанието получиха специално изработени чаши с мотото ,,Заедно и безопасно на пътя“, подарени им от местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 
Днешното състезание е част от работната карта на Районното управление на МВР  и общината за превенция на противообществените прояви на подрастващите.

На снимките: Преди старта и след награждаването.

06 юни 2019