МВР

СФС в МВР

 

Новини

Благотворителна инициатива на варненски пожарникари по кампанията на СФСМВР "С обич за децата, в памет на бащите герои"

Традиционно варненските пожарникари подкрепят кампанията на СФСМВР "С обич за децата в памет на бащите герои". И тази година го правят, но по малко по-различен начин, а именно - подаряват календарите за 2021 г. с призив към всички да подкрепят кампанията и децата на загиналите и пострадали служители в МВР. Те биха били дълбоко признателни на всеки един от Вас, който дари сума по кампанията на СФСМВР "С обич за децата, в памет на бащите герои".
Даряването на средства по кампанията, може да стане на местата, където ще е наличен календара, а именно в Централен офис на СФСМВР на площад „Гарибалди“ в гр. София, в 01 Пожарна на гр. Варна, или по банкова сметка BG51UBBS80021014037340 в полза на СФСМВР за кампанията „ С обич за децата, в памет на бащите герои“.
За повече информация, желаещите могат да се свържат с нас на тел: 0895059373 за гр. София, 0877799434 за гр. Варна и 0894615555 за гр. Бургас

29 дек 2020

Служители на МВР, членове на СФСМВР, провеждоха втори национален протест пред сградата на Народното събрание на 29 ноември 2020 г.

Служители на МВР, членове на СФСМВР, провеждоха втори национален протест пред сградата на Народното събрание с искане за 30-процентно увеличение на заплатите им. Те защитават исканията си за 30% ръст на заплатите, както е и в други администрации с постановление на Министерски съвет. Служителите смятат, че управляващите не забелязват, че те също са на първа линия в борбата с коронавируса. Председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР, Валентин Попов заяви, че дадените до момента 15% увеличение могат да послужат като добра основа за преговори, но не и за нещо повече. От СФСМВР са категорични, че ще инициират и други, различни по форма и вид, протестни прояви, ако въпросът не бъде решен.

Видео от мероприятието може да се види
тук.

30 ное 2020

СФСМВР организира на 29.11.2020 г. (неделя) от 13:00 часа в гр. София, североизточната част на площад „Княз Александър I“ протест под формата на събрание на открито

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Във връзка с гласуването на второ четене на проекта за Закон за бюджета на Република България, при което исканията на СФСМВР за увеличение на основните възнаграждения на служителите в МВР с повече от 15% не получиха задоволителен отговор УС на СФСМВР
Р Е Ш И:
1. Организира на 29.11.2020 г. (неделя) от 13:00 часа в гр. София, североизточната част на площад „Княз Александър I“ (между паркинга на Народното събрание и Националната художествена галерия) протест под формата на събрание на открито.
2. Във връзка с усложнената епидемична обстановка и разпространението на COVID-19 сред служителите на МВР да призове членовете и симпатизантите на Федерацията:
• да ограничат до минимум физическото си присъствие по време на протеста
• присъстващите да спазват стриктно противоепидемичните мерки
• пътуващите за участие в протеста по възможност да пътуват по един в превозно средство
• да подкрепят протеста по места – както го направиха и по време на протеста на 8 ноември – като включат когато и където това е възможно за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация на служебните автомобили в събота и неделя, 28 и 29 ноември.
3. В случай, че противоепидемичните мерки, наложени от правителството, включат забрана на събранията на открито, протестът да се проведе без физическо участие на членове и симпатизанти на Федерацията, като на мястото му в определеното време бъдат поставени материали, символизиращи протестните действия на СФСМВР.

25 ное 2020