МВР

СФС в МВР

 

Новини

Tиенс България направи дарение за членовете на СФСМВР от продукти - имуностимуланти!

Tиенс България направи дарение за членовете на СФСМВР от продукти - имуностимуланти, с предназначение здравна профилактика! Компанията отчете факта, че служителите на МВР са на първа линия при борбата с КОВИД-19!
Благодарим от сърце!

Tиенс България присъства на българския пазар почти 20 години,
Нейната внимателно подбрана гама здравословни продукти е отлична комбинация, вдъхновена от 5000-годишната китайска култура на здравеопазване и най-новите постижения в областта на биотехнологиите. Китайските познания за здравето успешно отговарят на въпроса как да останем здрави, а подкрепата им с авангардни изследвания дава възможност да се постигнат още по-добри резултати.
Всеки ден, в над 190 страни по целия свят, повече от 40 милиона домакинства се възползват от предимствата на натуралните и здравословни продукти, произведени от световноизвестната китайска компания TIENS.
Компанията е носител на множество награди и е призната в цял свят за своя принос за опазване на човешкото здраве. Разполага със собствен колеж, университет, здравно-индустриален парк, втората най-модерна болница в Китай за диагностика и опазване на здравето. Обявена е в топ 10 на най-добрите компании в Китай . Тиенс груп има производствени мощности в много европейски страни, като Испания, Англия, Италия , франция и др.

16 мар 2021

Синдикалната федерация на служителите в МВР с голямо недоумение посреща завеждането на дела срещу служители на Националния институт по криминалистика (НИК) при МВР от ръководството на ведомството.

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Синдикалната федерация на служителите в МВР с голямо недоумение посреща завеждането на дела срещу служители на Националния институт по криминалистика (НИК) при МВР от ръководството на ведомството.
Парадоксално е, че поводът да бъде унижавана по такъв начин голяма част от експертния състав на Института е изготвен от Дирекция „Инспекторат“ доклад за извършена (единствено в НИК) проверка в периода януари 2016 г. – юни 2017 г., относно правомерност на действията на служителите от НИК – МВР при прилагането на Наредба №2 от 29.06.2015г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, назначени по наказателни, граждански, административни и изпълнителни дела, който оспорва решения на стотици съдебни състави в цялата страна. СФСМВР се противопоставя срещу тези несправедливи действия на МВР спрямо собствените му служители. Действия, очевидно продиктувани от незачитане и неглижиране на решенията на българските съдии.
СФСМВР ще употреби всички разрешени от законите в Република България действия, за да защити правата на своите членове в НИК-МВР, защото смята, че всички ние живеем в правова държава, в която МВР е част от изпълнителната, а не от законодателната власт. Убедени в правотата си, подкрепени и от решенията на първоинстанционни български съдилища, постановили решения по казуса, с които исковете на МВР са отхвърлени като неоснователни, организираме протестното шествие на 27.02.2021 г. (събота) от 11:00 часа със сборен пункт пред централния вход на Министерството на вътрешните работи.

УС на СФСМВР

25 фев 2021

СФСМВР категорично не приема предопределянето, чрез медийни изявления или следствие на публикации, за налагане на дисциплинарни наказания „уволнение“ на служители от РУ МВР гр. Сандански

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

СФСМВР категорично не приема предопределянето, чрез медийни изявления или следствие на публикации, за налагане на дисциплинарни наказания „уволнение“ на служители от ОДМВР гр. Сандански, без събиране и установяване на доказателства за вина съгласно съответните нормативни разпоредби, както и това да се случи преди приключване на административно производство, с което компетентните за това органи да установят по категоричен начин наличие на нарушение и нарушители и наложат съответното административно наказание.
Безспорно е, че при установяване от компетентните органи на нарушение на заповед на министъра на Зравеопазването свързана с проотивоепидемиологични мерки от служителите на МВР, то следва те да понесат и съответната административна санкции. Но много спорен остава въпроса за дисциплинарната отговорност, вида дисциплинарно наказание и най-вече спазване на нормативни разпоредби в този процес.
Считаме, че в случая е налице предубеденост и предрешеност като се акцентира на служебно положение и професия. Доказателство за това е налично в публикация от 19.02.2021г. на сайта на МВР публикувана от Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ в раздел „новини“, в която се съдържа следния текст “В хода на дисциплинарните производства ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение“. Видно е, че по категоричен начин се посочват целта - да се докаже дисциплинарно нарушение и то за което се налага дисциплинарно наказание „уволнение“ - но къде тогава остават разпоредбите на:
- т.100 от Етичен кодекс за поведение на държавните служители в МВР: „Държавният служител има право на пълно, обективно и всестранно разследване в рамките на дисциплинарно производство и проверка“.
- чл. 203, ал. 3 от ЗМВР: „Дисциплинарно разследващият орган е длъжен да извърши всички процедурни действия за пълно, обективно и всестранно разследване. При осъществяване на функциите си по дисциплинарното производство дисциплинарно разследващите органи са независими и се подчиняват само на закона.“
От всичко това се създава впечатление за самоцелно възмездие, което не води до благоприятни последствия нито за извършилите нарушението, нито за обществото, нито към останалите служители на МВР, нито за МВР като институция призвана да защитава закона.
Припомняме, че подобни нарушения от страна и на представители на други професии, свързани с овладяване на пандемията, станаха достояние на широката общественост, без да се стига до крайни за ситуацията решения, каквото би било дисциплинарно наказание „уволнение“ на нарушилите правила служители на МВР.
Предизборната обстановка не би трябвало да е причина за силно емоционална и доста прибързана реакция, преди да е приключило съответното дисциплинарно производство и то проведено при спазване на съответните разпоредби.
Не бихме искали да мислим, че случаят е и удобен повод за изместване центъра на общественото внимание от други, доста по сериозни за МВР и държавата, проблеми.

УС на СФСМВР

23 фев 2021

Честит рожден ден, СФСМВР!

Измина още една ... не беше лесна, пълна с предизвикателства и емоции!
Отново трябваше да се борим за условията, в които работим, за заплащането, което ни се полага, за отношението, което заслужаваме!
Показахме, че сме пораснали, че мислим, че можем! Показахме, че предизвикателствата на времето, в което живеем, не ни плашат, че сме отговорни и можем да се справим с тях!
И се справихме, въпреки всичко!
И през тази година не забравихме, тези, за които света е абсолютно променен - децата на нашите загинали колеги!
Помогнахме и на лекари, които също като нас, бяха изправени пред абсолютно непознатата ситуация КОВИД-19!
Честит 12-ти рожден ден, приятели!
Нека си пожелаем здраве, търпение и силна воля, за да продължим това, което няколко ентусиаста започнаха преди 12 години!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

15 фев 2021

Благотворителна инициатива на варненски пожарникари по кампанията на СФСМВР "С обич за децата, в памет на бащите герои"

Традиционно варненските пожарникари подкрепят кампанията на СФСМВР "С обич за децата в памет на бащите герои". И тази година го правят, но по малко по-различен начин, а именно - подаряват календарите за 2021 г. с призив към всички да подкрепят кампанията и децата на загиналите и пострадали служители в МВР. Те биха били дълбоко признателни на всеки един от Вас, който дари сума по кампанията на СФСМВР "С обич за децата, в памет на бащите герои".
Даряването на средства по кампанията, може да стане на местата, където ще е наличен календара, а именно в Централен офис на СФСМВР на площад „Гарибалди“ в гр. София, в 01 Пожарна на гр. Варна, или по банкова сметка BG51UBBS80021014037340 в полза на СФСМВР за кампанията „ С обич за децата, в памет на бащите герои“.
За повече информация, желаещите могат да се свържат с нас на тел: 0895059373 за гр. София, 0877799434 за гр. Варна и 0894615555 за гр. Бургас

29 дек 2020