МВР

Дирекция "УССД"

 

Курортен комплекс „Тилия” – Варна

    
 Курортният комплекс „Тилия“- Варна е категоризиран с ** звезди. Разположен e на самия бряг на Черно море, на 8 км от гр. Варна, в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, известен като  място за отдих и лечение още през ХVIII век. От изключителна важност за развитието му са 7-те минерални извора, а температурата на водата е от 40 до 60 градуса.
 Комплексът е съставен от три корпуса с 11 апартамента, 86 стаи с 233 легла, кабелна телевизия, стол-ресторант, кафе-аперитив,  спортни площадки за тенис на корт, тенис на маса, баскетбол, волейбол и детска площадка. Той е изграден и е неделима част от великолепен парк, в който се отглеждат десетки растителни видове. Красотата и прохладата на градината правят почивката още по-приятна.
 Гостите на комплекс „Тилия“ могат да посетят забележителни обекти във Варна и околностите й. В Историческия музей на града е експонирано най-старото златно съкровище в света,  открито във Варненския некропол. Чудесна атракция за посетителите са Делфинариумът, скалният Аладжа манастир, природният парк „Златни пясъци“, Морската градина на Варна, разположена на площ от 850 дка.
 През неактивния курортен сезон комплексът предлага чудесни условия за провеждане на семинари, конференции, служебни мероприятия.