МВР

Дирекция "УССД"

 

База за отдих „Изгрев” – Созопол


 Базата за отдих „Изгрев“ – Созопол, категоризирана с ** звезди, се намира в южната част на Новия град, на 35 км от гр. Бургас, на 10 км от Черноморец и на около 25 км от Приморско. Той е и един от най-старите градове в България. Над Созопол се извисява вр. Бакърлък, а близо до града е прочутият Змийски остров. На 20 км в южна посока е приказно красивото устие на река Ропотамо.
 Почивният дом е разположен на около 800 метра  от плажната ивица. Петте му хотелски корпуса с 12 апартамента, 143 стаи  с 413 легла са оборудвани с кабелна телевизия. Удобство и комфорт предлагат стол-ресторантът, кафе – аперитивът и детската площадка, които са разположени сред красива и прохладна градина.
 През 610 година пр.н.е на мястото на днешния Созопол е основана елинската колония / „полис“ / на милетски гърци под името Аполония Понтика. Името на града идва от бог Аполон, смятан за закрилник на колониите. Историята на Созопол датира от IV – III хилядолетие преди Христа. Тук са открити и се съхраняват мощите св. Йоан Предтеча. Уникалната архитектура от различни епохи, както и Стария град, превърнал се в най-голямата  забележителност на Созопол, са изключително привлекателни места за разходка и отмора. Всяка година в началото на септември градът става най– голямото културно средище  чрез Празниците на изкуствата „Аполония“.