МВР

АПН

 

Успешно приключи десетото юбилейно издание на международната научна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа”

26 сеп 2012

На 11 септември 2012г. се проведе  десетата юбилейна международна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа”. Тема на форума беше „Геополитическата динамика в Черноморския регион и сигурността в Югоизточна Европа“. Асоциация на полицейските началници беше сред основните организатори на събитието.

 

Инициативата беше открита от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. На официалното откриване присъстваха повече от 30 посланици, зам.-министри, представители на дипломатически мисии, на Европейската комисия в страната, военни и полицейски аташета. Форумът беше отразен от над 18 медии.


От името на вицепремиера, министър на вътрешните работи и председател на Организационния комитет г-н Цветан Цветанов гостите поздрави зам.-министър  Димитър Георгиев. Приветствие поднесоха посланикът на САЩ - г-н Джеймс Уорлик, както и г-жа Зинаида Златанова - ръководител на представителството на Европейската комисия в Р България, д-р Детлеф Пухл, старши съветник в сектор „Съществуващи предизвикателства пред сигурността“, НАТО, и председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” г-н Константин Казаков.

 

На форума в Интер Експо и Конгресен Център бяха представени близо 40 тематични доклада. Над 400 участници от България, страни от региона, международни структури по сигурността и дипломати обсъдиха актуални въпроси в три основни насоки: вътрешна сигурност и обществен ред; регионална сигурност и отбрана; енергийна сигурност и новата роля на Черноморския регион в енергийните доставки.

 23 май 2017 | 18:09