МВР

ОД Ямбол

 

12 юни 2009

“Пази и мен!” - кампания по безопастност на движението

    По повод 27 април – Европейски ден за пътна безопасност, ОД на МВР – Ямбол организира множество инициативи, насочени основно към опазване живота и здравето на децата. Мотото на кампанията беше “Пази и мен!”. Идеята беше в мероприятията да се включат гражданите на Ямбол, деца от всички учебни заведения в града, включително и от детските градини. Инициативата беше обезпечена финансово по проект на МВР «Мобилен обучителен център»  в рамките на стратегията «Полицията в близост до обществото».
    Участниците в мероприятията получиха тениски, светлоотразителни жилетки, светлоотразители и други награди. ОД на МВР – Ямбол отпечата и "Наръчник за безопасно движение", джобен формат, който пътните полицаи раздаваха безплатно. 
     В северната част на Безистена бяха разположени три шатри, в които деца и възрастни пробваха знанията си по безопасно движение /решаваха листовки/,  пътни полицаи информираха гражданите по проблеми, свързани със Закона за движение по пътищата, регистрацията на автомобили, с безопасността на движението и други. На млади шофьори бяха връчени свидетелствата за правоуправление, преди това обаче те изгледаха филма “Умирай лесно!” – 2 с автор Емилия Антова . Около Безистена беше подредена изложба с рисунки на тема “Пази и мен!”. В изложбата бяха включени най-добрите рисунки на деца от 8 до 18 години. Имаше и конкурс за рисунка на асфалт на тема “Пази и мен!”, в който участваха деца от детските градини и в предучилищна възраст. Интерес предизвика и състезанието по приложно колоездене.

Изображения

 23 май 2017 | 17:38