МВР

ОД Ямбол

 

18 юли 2017

729 лица и 452 превозни средства са проверени от служители на ОДМВР – Ямбол и РДГП -Елхово в хода на съвместна специализирана операция

 

Акцията за противодействие на незаконната миграция, контрол и превенция по линия безопасност на движението, предотвратяване и разкриване на престъпна дейност на територията на област Ямбол е проведена за времето от 08:00 ч. на 14 юли до 03:00 часа на 15 юли. Извършени са проверки на 33 места за подслон /хотели, хижи, къщи за гости/. В рамките на операцията са разкрити 4 престъпления,  задържани са 4 лица,  установено е едно лице обявено за общодържавно издирване,  с влязла в сила присъда. Констатирани са 4 случая на притежание на безакцизни стоки. Установени са общо 102 нарушения, за които са съставени 30 акта за установени административни нарушения и са наложени 72 глоби по фиш. В операцията са участвали 103 служители на двете дирекции, разпределени в 12 контролни места.

Планирането и провеждането на специализирани полицейски операции на територията на областта по различни направления на дейност ще продължи.

 

 

В навечерието на 138-годишнината от създаването на МВР млади доброволци служиха рамо до рамо с полицаите от ОДМВР – Ямбол

Десет ямболски полицаи и един огнеборец с награди от министъра на вътрешните работи

 

            В 08:30 часа днес, в Районно управление - Ямбол започна работният ден за доброволците от Детско полицейско управление  в ОУ „Л. Каравелов“  и клуб „Сладурите“. Младежите бяха временно назначени на длъжност „полицейски инспектор“ в  сектор „138“ при ОДМВР – Ямбол.  За деня временно изпълняващ  длъжността началник на РУ- Ямбол беше Георги Чернев, член на Детско полицейско управление - Ямбол. Под зоркото наблюдение  и със съдействието на  гл. инспектор Танчев – началник РУ - Ямбол, след сутрешния доклад той постави на служителите от охранителна полиция задачите  за деня. Младият ръководител  обяви стартирането на информационна инициатива под надслов „Как да защитим собствеността си“, насочена към възрастните и самотноживеещи  хора.  Целта на кампанията беше да се повиши  бдителността и да се насочи вниманието на гражданите към предприемане на мерки за предпазване от измами, кражби и грабежи. Младите „полицейски инспектори“ и колегите им от РУ – Ямбол се разпределиха в два основни екипа : централна градска част и квартал „Аврен”. За един час съвместните екипи проведоха над  430 срещи.  При беседите младите „полицейски инспектори даваха указания на гражданите, как да се предпазят от посегателства, спрямо собствеността им у дома, на улицата, при почивка в градинката или в парка, при пазаруване и разбира се при телефонни обаждания с искане на пари. За извършеното от тях докладваха своевременно на определения за ръководител на дежурните части в ОДМВР – Ямбол „полицейски инспектор“ Димитър Димитров.  Съвместната инициатива  на младите хора и полицията предизвика вълнение и одобрение сред гражданите, а част от възрастните хора припознаха в доброволците своите внуци. В 10:00 часа пред сградата на ОДМВР Ямбол  младите „полицейски инспектори“ посрещнаха и жители и гости на областта, желаещи лично да благодарят на полицейски служител или огнеборец, да  научат повече за работата на служителите,  да получат информация по различни въпроси и да разгледат различни специализирани автомобили.  Изключително интересни бяха срещите с най- малките приятели на служителите от МВР от детските градини „Свобода“ и Пламъче“.  Децата се качиха и разгледаха всички специализирани автомобили и мотори и се снимаха със служебното куче „Инор“. На тръгване получиха подарък - рисунка за оцветяване, а от своя страна пожелаха: „Честит празник на полицаите и пожарникарите“.  Директорът на ОДМВР Ямбол най-сърдечно благодари за активната позиция на младите „полицейски инспектори“, за отличната работа, макар и за ден рамо до рамо с полицаите.  Всеки доброволец беше награден с „Похвална грамота“. 

            От 11.00 часа се проведе тържествено събрание на служителите от Областната дирекция и Регионална дирекция ПБЗН, където бяха наградени служители, постигнали високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, опазване на обществения ред, превенция и пожарогасителна дейност или са помогнали в подобряването на административното обслужване на гражданите. Директорът на ОДМВР Ямбол старши комисар Генчо Иванов поздрави служителите от дирекцията по повод  5 юли - професионалния празник на служителите от МВР и отправи своята благодарност към всички, които с ежедневния си труд, постоянство и всеотдайност допринасят за постигането на положителни резултати в борбата с престъпността, защита правата и свободите на гражданите и опазването на техния живот и имущество. Той изрази увереност, че и занапред служителите от ОДМВР Ямбол с достойнство ще продължат да посрещат многообразните предизвикателства в стремежа си да отговорят на очакванията на българските граждани. За проявена инициативност, постигнати високи и трайни резултати при изпълнение служебните задачи, със заповеди от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, с отличие “Почетен знак – III ст.” са наградени 2 служители: гл.инспектор М. Величков и гл. инспектор Ф. Томов. С отличие “Почетен медал” са наградени: гл. инспектор  Д. Димов и ст. инспектор П. Бакалов, които ще получат наградите си на 5 юли в София. С “Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са отличени 6 служители от ОДМВР - Ямбол и един служител от РДПБЗН - Ямбол.  Със заповед на директора на Главна дирекция „ПБЗН“ гл. комисар Николов с „Писмена похвала” е отличен един служител от РДПБЗН - Ямбол. За съществен принос при изпълнението на професионални задачи, със заповеди на директора на ОДМВР - Ямбол, с "Писмена похвала" са наградени са 66 служители, а 11 служители са повишени в длъжност. 16 са отличените служители със заповеди за писмена похвала от началници на РУ при ОДМВР- Ямбол.

04 юли 2017

47 нарушения са установени от контролните органи в област Ямбол, в нощните часове на изминалите почивните дни

    Специализираната полицейска операция за осъществяване  контрол и превантивна дейност по безопасността на движение и противодействие на  битовата   престъпност, разпоредена от директора на Областната дирекция е реализирана по способа „Размяна на територия“. В хода й са проверени 214 лица и 189 моторни превозни средства. От полицейските служители са констатирани общо 47 нарушения. Съставени са 16 акта за установени административни нарушения, от тях 2 за шофиране след употреба на алкохол и са наложени 28 глоби по фиш. Образувани са три бързи производства срещу водачи, седнали зад волана с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Разкрито престъпление, по което документирането продължава. В операцията са участвали служители на сектор “Пътна полиция“ и четирите районните управления  - Ямбол, Елхово, Тунджа и Стралджа.

    Планирането и провеждането на специализирани полицейски операции на територията на областта по различни направления на дейност ще продължи. От 23 юни до 15 септември по график служители от пътна полиция ще осъществяват дежурство в участъка от АМ „Тракия“, обслужван от ОДМВР-Ямбол. Целта е подобряване безопасността на движението и намаляване предпоставките за настъпване на тежки произшествия при  увеличения пътникопоток през сезона.

26 юни 2017

Детско полицейско управление при ОУ „Л.Каравелов” - Ямбол проведе занятие в Питомника за обучение на служебни кучета при ОДМВР

 

 

На 4 май, младите доброволци изненадаха приятно полицейските служители, привлякоха вниманието на служебните кучета и спечелиха радостта на най-малкото обучаемо куче, с гостуването си в Питомника при ОДМВР-Ямбол. Младши полицейски инспектори Иван Иванов и Георги Михайлов представиха пред петокласниците различни пособия, ползвани за обучението, поддържане на формата и при работата на служебните кучета. Учениците се запознаха с качествата на полицейските кучета, начините за дресирането им, процеса за придобиване на умения, както и че се обучават за различни специфични дейности, което ги определя по вид - постови, следови, за откриване на наркотици, за откриване на взривове и други. С голям интерес петокласниците наблюдаваха демонстративното изпълнение на младши полицейски инспектор Живко Василев и служебно куче Демо, които показаха: послушание, преминаване на препятствия, елементи от обща дресировка, задържане на нарушител. Демонстративното задържане на нарушител от полицейски служители със специализиран автомобил и служебно куче впечатли много децата. Те от своя страна показаха пред служителите и полицейските кучета своето желание да бъдат близки приятели. Направиха се много снимки. В края на занятието доброволците дадоха обещание на 7-месечният Нико, че ще проследят неговото обучение и бъдещата му работата.

 

 

 

 

05 май 2017

През изминалата седмица в област Ямбол са установени 8 водачи седнали зад волана след употреба на алкохол


 
В периода  от 29 май до 4 юни  от контролните органи са установени общо 313 нарушения на пътя.  Издадени са 227 фиша и са съставени 86 акта за установени административни нарушения.  Седем са установените неправоспособни водачи. Моторно превозно средство след употреба на алкохол са управлявали 8 души, от тях 4 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. В периода е настъпило едно тежко пътнотранспортно произшествие, при което са загинали 3 души и 4 са пострадали. На основание чл. 171, 2а от ЗДвП са прекратени общо 6 регистрации, от тях за: неправоспособност - 1, употреба на алкохол – 4, наркотични вещества и аналози - 1.
От 5 до 11 юни на територията на цялата страна се провежда специализирана полицейска операция по линия на TISPOL. В хода й от контролните органи ще  се извършват масови проверки на водачите за шофиране под въздействие на алкохол и/или упойващи средства. Целта е да се подобри безопасността на движението и да намаляват предпоставките за настъпване на тежки произшествия. Ще се проверява и дали водачите ползват обезопасителни колани и обезопасителни системи за деца, правоспособни ли са и дали имат застраховка „Гражданска отговорност“.

 

06 юни 2017

ЗА ОД НА МВР ЯМБОЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача