МВР

ОД Ямбол

 

23 окт 2020

Голямо количество безакцизен тютюн е иззет при полицейска операция в Ямбол

Специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки е проведена на 22 октомври от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Ямбол. В хода на полицейските действия, в офис на куриерска фирма е установена 40-годишна местна жителка да изпращаща множество пратки с безакцизен тютюн. На място са иззети общо 30 килограма от акцизната стока, подготвени за доставка до множество различни адреси. Изяснена е схемата за поръчка, доставка и заплащане. При последвалите оперативни и процесуално-следствени действия, жената предала по надлежен ред още 19 килограма от акцизната стока. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Резултати от проведена специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Ямбол

61 фирмени и частни обекти и 272 лица, са проверени  в хода на специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, незаконна сеч на дърва, незаконна миграция и трафика на хора. Операцията е проведена на 9 и 10 октомври на територията на община Ямбол. В акцията участваха полицейски сили от РУ-Ямбол и от Зонално жандармерийско управление – Бургас.

При обходи в комплекс „Райна княгиня“ са установени двама граждани, изнесли озвучителни системи на улиците. Съставени са актове за установените административни нарушения, а уредбите са иззети от служители на община Ямбол.

Установена е незаконна сеч в местността „Ормана“. При проведените бързи издирвателни действия е установен и задържан за срок до 24 часа един от нарушителите. По случая е образувано досъдебно производство.  За случая е уведомена РДГ-Сливен.

В рамките на операцията от контролните органи са проверени 161 МПС. За констатираните нарушения са съставени 19 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР,  40 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 23 глоби по фиш. Връчени са 36 ел.фиша и наказателни постановления. Извършени са и 13 проверки по Закона за частната охранителна дейност. 

Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.

12 окт 2020

Служители на ОДМВР - Ямбол иззеха голямо количество безакцизни цигари

 
Специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки е проведена на 29 септември от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, колегите им от РУ-Тунджа и отдел „Разследване“ при ОДМВР - Ямбол. В хода на полицейските действия, в близост до кооперативния пазар в областния град е установено, че 53-годишен жител на село Кабиле предлага за продажба 35 кутии цигари без акцизен бандерол. При последвалите процесуално-следствените действия в имот, ползван от мъжа са  намерени и иззети 1000 кутии цигари не облепени с акцизен бандерол (20 000 къса) от марката „President slims“. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

30 сеп 2020

Сектор „БДС“ при ОДМВР-Ямбол ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в частични избори за кмет, насрочени за 27 септември 2020 г.

Служителите ще работят на 26 септември от 08.30 до 17.00 часа и на 27 септември 2020 г. от 08.30 до 19.00 часа

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас, като:

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 септември 2020 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

 

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР-Ямбол за дните от 23 септември 2020 г. до 26 септември 2020 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 27 септември 2020 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в частичните избори за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 27 септември 2020 г.

При произвеждане на втори тур на избори за кметове (04.10.2020 г.) ще се издават нови удостоверения от 29.09.2020 г. до 04.10.2020 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.


24 сеп 2020

Старши комисар Иван Русев е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР-Ямбол

Със заповед на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски старши комисар Иван Русев, който досега заемаше поста на зам.-директор, е временно преназначен за директор на областната дирекция.
Старши комисар Русев  е започнал работа в системата на МВР през септември 1998 г. В кариерното си израстване е заемал длъжности от разузнавач “Икономическа полиция”,  началник сектор  “Противодействие на икономическата престъпност”, заместник-директор, той и началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР-Сливен, а от м.октомври 2019 г. е преназначен на длъжността зам.-директор на ОДМВР –Ямбол. За добрата си работа е награждаван неколкократно от министъра на вътрешните работи и директора на Главна дирекция "Национална полиция". Завършил е  "Икономика" в ИУ - Варна и "Право" във Великотърновски Университет.

 Досегашният директор Калоян Милтенов е преназначен на друга ръководна позиция в системата на МВР.    

16 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР ЯМБОЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО