МВР

ОД Ямбол

 

13 септември 2021

На 14 септември българските пожарникари честват професионалния си празник

20 огнеборци от РДПБЗН - Ямбол са наградени по повод празника

 

В дните от 13 до 19 септември ще се проведе и традиционната "Седмица на пожарната безопасност". С провеждането на планираните мероприятия  се цели популяризиране на дейностите на служителите от структурите за “Пожарна безопасност и защита на населението” в Министерството на вътрешните работи. През седмицата ще има - дни на отворените врати, приемни за граждани и открити телефонни линии, изложба на детски рисунки, демонстрация на противопожарна техника и пожаро-тактическо учение. Инициативите на ямболските огнеборци ще се проведат на територията на цялата област.

За проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и по повод празника с „Почетен знак на МВР“ – III степен със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков е награден мл.експерт Станислав Михов - началник на Участък “ПБЗН“ – Болярово. Със заповед на главния секретар на МВР, главен комисар Петър Тодоров за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „Писмена похвала“ е награден един служител на РДПБЗН. Седем служители са отличени с „Писмена похвала“ от директора на ГДПБЗН, главен комисар Николай Николов, а 11 огнеборци са наградени с „Писмена похвала“ от директора на РДПБЗН, комисар Кольо Гяуров.

На 14.09.2021 г. – Кръстовден, се навършват 116 години от Първия пожарникарски събор в София. На този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещето изграждане и развитие на пожарното и спасителното  дело в страната. Във връзка с това историческо събитие през 1995г. с решение на Министерски съвет датата 14 септември е обявена за професионален празник на специализираните органи за пожарна безопасност и защита на населението в Република България.


Прикачени документи Седмица на пожарната безопасност 2021 г. - ПРОГРАМА   (docx - 21,00KB) - 14 сеп 2021 09:09
Изображения

 14 септември 2021 | 09:23