МВР

ОД Ямбол

 

Информационен бюлетин 31.10.2019 г.

31 окт 2019

Кражба на велосипед, въдици и акумулатори, разкриха служители от РУ-Ямбол. В края на м.септември 2019 г. жител на областния град е съобщил в полицията, че от гаража му е извършена кражба на  кражба на велосипед МВТ, 2 въдици и 2 акумулатора. От проведените  полицейски действия в хода на разследване на случая е установена съпричастността към деянието на 62-годишен местен жител. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

Тунджански полицаи установиха 44-годишна жена, изтеглила неправомерно пари от чужда дебитна карта. Разследването  започнало на 4 октомври по сигнал, че в село Симеоново е извършена кражба на дебитна карта с пин код, собственост 69 годишна жена.  В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена съпричастността към деянието на 44-годишна жена, която е изтеглила и 240 лева от картата. Част от сумата е възстановена и върната на собственичката. Работата по случая продължава.

 

Служители от РУ-Ямбол установиха 36-годишен, извършил кражба на мобилен телефон от питейно заведение в областния град. Посегателството е осъществено на 22 октомври. При проведените полицейски дейности е установено, че деянието е дело на 36-годишен местен жител. Инкриминираната вещ ще бъде върната на собственика. Работата по случая продължава.

 

На 30 октомври в хода на полицейска операция в Стралджа е  извършена проверка на 31-годишен местен жител, при която е установено, че той държи в себе си около 2 гр. суха тревиста маса, която при направеният полеви наркотест  реагира положително на марихуана. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Стралджа.

 

31-годишен Стралджа и извършил кражба на пари от търговски обект, разкриха служители от местното полицейско управление. Деянието е осъществено на 30 октомври. При полицейските действия мъжът е установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство в РУ Стралджа.

 

Започнати са две бързи производства срещу водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. На 29 октомври в село Гълъбинци е извършена проверка на лек автомобил „Опел-Вектра“ управляван от 38-годишен мъж от село Питово. При проверката на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело стойност над 1,2 промила. На 31 октомври в 00:10 часа на ул.“Гр.Игнатиев“ в Ямбол, служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол са установили, че 39-годишен жител на града управлява лек автомобил „Мазда“ след употреба на алкохол, като отчетената стойност също е над 1.2 промила. Работата по случаите продължава.

     

Елховски полицаи установиха нерегистриран мотопед, управляван от непълнолетен. На 30 октомври около 09:15ч. в село Бояново е извършена проверка на  мотопед „Ямаха“ без регистрационни табели. В хода на проверката е установено, че двуколесното МПС е управлявано от неправоспособен непълнолетен местен жител. По случая е образувано бързо производство.  

 31 октомври 2019 | 10:48