МВР

ОД Ямбол

 

Информационен бюлетин 07.11.2019 г.

07 ное 2019

Служители от РУ Ямбол са разкрили два случая на неправомерно теглене на пари. Мъж от Ямбол потърсил помощ в полицията, след като на 16 октомври установил липсата на двете си дебитни карти заедно с пин кодовете, както и че от същите е изтеглена сума от 1000 лева. В хода на полицейските действия е изяснена съпричастността към посегателството на 35- годишен местен жител. Преди няколко дни жителка на областния град съобщила в  полицията, че е изгубила дебитната си карта, от която в последствие са извършени множество транзакции на обща стойност около 542 лв. В резултат на проведените оперативно издирвателни действия е установена съпричастността към деянието на 38-годишен мъж и 54- годишна жена. Работата по случаите продължава.

 

Кражба от лек автомобил разследват ямболски полицаи. Вчера към 20,40 ч., е получен сигнал, че в близост до учебно заведение в областния град е било взломено  стъклото на лек автомобил, собственост на 50-годишна жена и извършена кражба на 100 лева и флашка 32 GB.  На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 6 октомври към 17,40 ч. от тел. 112 е получен сигнал за  настъпило пътнотранспортно произшествие с пострадал пешеходец в района на кръстовището на ул. „Преслав“ с ул. „Драва“, в Ямбол. Пристигналите на място полицейски екипи са запазили местопроизшествието. Инцидента е настъпил при движение, в посока центъра на града, на лек автомобил „Мазда-121“, управляван от 32-годишен мъж и излязло на пътното платно 12-годишно момиче. В следствие на удара детето е настанено в болнично заведение със съмнение за комоцио, счупен преден зъб, без опасност за живота.  Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

 07 ноември 2019 | 09:56