МВР

ОД Враца

 

08 януари 2020

Без сериозни инциденти и произшествия са преминали почивните и празничните дни в област Враца

 

 В спокойна обстановка, без  сериозни  инциденти  или  катастрофи по пътищата са преминали  почивните и празнични дни  в областта, това обявиха от  ръководството на ОД МВР  по време на проведения днес  брифинг. Служителите  от Охранителна полиция  и  колегите  им  от сектор Пътен контрол са провели  няколко специализирани операции  с цел осигуряване  на добър обществен  ред  в населените места, и сигурност  за пътуващите  на територията на областта и  по гл.път Е79.
 Ежедневните  операции   от  страна „Пътна полиция“   носят положителни  резултати, а доказателство  е факта, че  рязко е намалял  броя на тежките  катастрофи, заяви  главен инспектор  Иван Коцев - началник на „Пътна полиция“. Въпреки непрекъснатите превантивни мерки, не са малко водачите на МПС, които шофират със скорост над разрешената или не спазват други задължителни разпоредби за безопасно шофиране.  През последния  месец, за различни нарушения на Закона  за движение по пътищата са  съставени  626 акта  и  4343 фиша.
 Директорът на ОД МВР Враца  старши комисар Янко Янколов  отчете, че през месец декември 2019г. е работено по 253  заявителски материала, а регистрираните престъпления са били 158. Задържани са 13 лица за  притежание на наркотични вещества.
 Инспектор Десислава Иванова   направи  анализ за работата на служителите от  „Детска педагогическа стая“. 106 непълнолетни и 61 малолетни лица  в област Враца са извършили  общо 154 кражби  през цялата 2019г. Основен  проблем в работата на полицейските служители  в този сектор е, че не получават  необходимата  подкрепа  от семействата  в която живеят децата. 

Изображения

 08 януари 2020 | 17:16