МВР

ОД Враца

 

06 юни 2019

Засилено полицейско присъствие в малките населени места по време на ваканцията


Областната  дирекция на МВР Враца ще  ангажира  максимален ресурс от хора и техника  в малките населени места, с  цел контрол на движението и  опазване  на здравето и живота на децата през ваканцията, заяви  на брифинг  днес старши комисар Янко Янколов-директор на ОД МВР Враца. 


На брифинга бяха изнесени данни за работата на дирекцията  през месец май. Разкрити  и заловени са две лица  извършители телефонни измами, а взетите  по незаконен начин  пари са върнати на пострадалите. Заявителските материали  за различни по вид престъпления  през месец май са 162, което е  с 15% по-малко в сравнение  с предходния месец. По линия „Наркотици“ са установени  8 лица  притежаващи  наркотични  вещества. По време на изборите не са допуснати нарушения на обществения ред, а изборният процес е преминал при спокойна обстановка. В гр. Бяла Слатина е образувано  едно досъдебно производство по сигнал за купувана на гласове, като  материалите са предадени  в прокуратурата. Без произшествия са преминали  Ботевите празници, както и абитуриентските балове.


Началникът на  сектор „Пътна полиция“  Иван Коцев  изнесе данни за  пътно-транспортия  травматизъм  през месец май, от които става ясно, че настъпилите  ПТП с материални щети са по-малко в сравнение  с предходния месец, като причината за това е увеличения брой екипи и техника, които  контролират автомобилния трафик в областта. Най-често катастрофи стават в светлата част на денонощието, а най-рисков ден е петък, когато значително се увеличава междуселищният  трафик. И през настоящия месец екипи на „Пътна полиция“ ще работят с максимално натоварване  в населените места, където са най-честите случаи на ПТП.

Изображения

 06 юни 2019 | 14:46