МВР

ОД Враца

 

10 май 2019

Повече от 10 хиляди ел. фиша за нарушение на ЗДвП са съставили служители на „Пътна полиция“- Враца.


Намаление  с  19% спрямо миналия  месец  на заявителските  материали  за извършени престъпления,  отчете  на брифинг днес  ОД МВР Враца. Основната  предпоставка за положителната  разликата е намаляване  броя на случаите  на посегателства срещу собствеността на гражданите, заяви комисар Атанас Петков- началник на отдел „Охранителна полиция“.   Принос в превенцията на престъпленията  е  и  продължаващата практика, полицейски служители от различни  сектори да посещават по график малките населени места, където провеждат срещи  с представители на местната власт и гражданите.  По линия на криминалната престъпност , от началото на годината са установени  403 лица извършили различни  по вид престъпления.
Комисар А. Петков  запозната  медиите  с мерките предприети от ОД МВР Враца  за опазване на обществения ред и сигурността преди и по време на предстоящите избори.
Началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Иван Коцев  съобщи, че от началото на годината  са съставени 10 600 ел.фиша за нарушение на ЗДвП. Основна предпоставка за катастрофите са превишена скорост и неспазване на предимство, показва анализа на „Пътна полиция“. Непрекъснатите  специализирани  операции  за контрол на пътното движение  дават положителен резултат,  като за пример беше посочен месец  април, през  който няма загинали в резултата на ПТП.

Изображения

 26 май 2019 | 10:29