МВР

ОД Враца

 

04 януари 2019

Брифинг в сградата на ОД МВР ВРаца

Спад в броя на регистрираните престъпления беше отчетен на първия за тази година брифинг в ОД МВР Враца

През месец декември 2018г., служителите на ОД МВР Враца са установили 84 извършители на различни по вид престъпления.  Анализът  от работата пред последния месец на миналата година, показва спад с 13% на регистрираните престъпления. Не са допуснати  груби нарушения на обществения ред на територията на ОД МВР Враца, като една от основните  заслуги  е непрекъснатата превантивна работа и ежедневните специализирани полицейски операции на територията на цялата област, по време на които са извършени проверки на 679 лица и 401 МПС. При проверките са установени общо 151 различни по вид нарушения. Голяма част от операциите са проведени с участието на служители от  жандармерията, като акцент в работата е  засилено полицейско присъствие в малките населени места. Данните бяха огласени от комисар Атанас Петков – началник на отдел „Охранителна полиция“.

Служителите от сектор „Пътна полиция“, през цялата 2018г. са съставили повече от 38 хиляди акта по Закона за движение по пътищата в региона,  а катастрофите са намалели  в сравнения с 2017г. Всички  случаи на катастрофи  с ранени и загинали граждани, са  в резултат на несъобразяване с правилата за движение, заяви главен  инспектор Иван Коцев- началник на сектор „Пътна полиция“. През месец декември са били проведени 28 специализирани операции за контрол на пътното движение, като в празничните и почивни дни е бил ангажиран допълнително полицейско присъствие за контрол на автомобилния трафик.

Представителите на средствата за масово осведомяване бяха информирани и за ролята на МВР при проверките за наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Изображения

 04 януари 2019 | 15:49