МВР

ОД Враца

 

04 декември 2019

Повече от 4 хиляди водачи на МПС са санкционирани по Закона за движение по пътищата през месец ноември 2019г.

На брифинг в  ОД МВР Враца, директорът  старши комисар Янко Янколов  и старши инспектор Янко Харалампиев от „Пътна полиция“  изнесоха информация  за резултатите  от  работата  на полицейските служители  в  цялата област.

 В рамките на Акция „Зима“, както и по  време на специализирани операции  през  месец ноември, служителите на Пътна полиция-Враца са установили  и санкционирали  4175 водачи на МПС нарушили Закона  за движение по пътищата. Най-често срещаното нарушение  е шофирането  с превишена скорост. В 19 случаи  е установено  шофиране  след употреба  на алкохол  над  1,2 промила,  9 водачи  са управлявали  след  употреба на наркотични вещества.

В дните около студентския празник  Пътна полиция ще проведе множество проверки  и операции  с  комплексна насоченост,  като ще бъде използвана цялата  налична  техника  за контрол на скоростта. 

Директорът  ст.комисар Янко Янколов  отчете, че в работата с конвенционалната  престъпност,  през месец ноември  е отбелязан  спад с 20%  на общия брои  сигнали за престъпления спрямо предходния месец. Разкрити са извършителите на всичките 6 сигнали  за грабежи, установени са 51 лица извършили различни по вид престъпления. През месец ноември на са регистрирани случаи на измами.

Изображения

 04 декември 2019 | 16:09