МВР

ОД Враца

 

29 април 2021

ОД МВР ВРАЦА С ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ОХРАНАТА НА ПРАЗНИЦИТЕ

 

 В ОДМВР Враца е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и защитата на населението по време на Великден и Гергьовден и свързаните с тях почивни дни.

 В празничните дни на обществените места около храмовете и манастирите при провеждане на богослуженията ще бъде осигурено полицейско присъствие. Ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки.
За повишаване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия, дежурни полицейски екипи ще участват в контрола и регулиране на пътното движение в началото и края на празничните и почивните дни. Екипите ще бъдат разположени на пътищата от първи клас и в районите на участъци с концентрация на ПТП. При контрола на пътя ще бъдат използвани наличните автоматизирани технически средства за контрол на скоростта.
 По време на празничните дни  ще бъдат провеждани специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, като е планирано полицейски екипи да има и на териториите на малките населени места и пътищата между тях.


Изображения

 29 април 2021 | 10:49