МВР

ОД Враца

 

24 април 2019

МВР Враца огласи мерките за безопасност и защита на обществения ред в дните на Великденските празници

Служителите от „Пътна полиция“, Охранителна полиция“ и „Пожарна безопасност“   ще изпълняват конкретни задачи и мероприятия в дните на Великденските празници, с цел безопасност и спокойствие на гражданите по време на пътуване и на  обществени мероприятия.
       В празничните дни ще има  засилено полицейско присъствие, както по главните, така и по третокласните и общински пътища, и районите на питейни заведения  и местата за масови празнични  прояви. Ще бъдат провеждани специализирани полицейски операции по различни направления на дейност, при които ще се следи най-вече за водачи употребили алкохол или неправоспособни такива, както и използване на обезопасителни колани или каски и наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На 28 април е планирана и ще се проведе на територията на цялата страна специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ 
        Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни проверки на църквите и манастирите, в които ще се провеждат празнични богослужения. Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на църковните служители. В районите на манастирите и храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност на пътищата и подстъпите към тях.   

Изображения

 26 май 2019 | 10:41