МВР

ОД Враца

 

07 август 2019

Засиленият контрол на пътното движение дава положителни резултати на територията на ОД МВР Враца

 

През месец  юли  не  е регистрирано тежко ПТП  по трасето на гл. път Е 79 на територията на област Враца, стана ясно на проведения днес брифинг в областната дирекция на МВР Враца. Основната  предпоставка  за  безопасността  на  движението  е засиления  контрол  от страна на  пътните полицаи  през натоварените  летни месеци, заяви  главен  инспектор Иван Коцев-началник на Пътна полиция Враца. През посочения период  са съставени 495 акта и  4 хиляди и 300 фиша по ЗДвП, като от тях 2632 са ел. фиша.

Директорът на ОД МВР Враца  старши комисар Янко Янколов отчете пред медиите положителни резултати  в работата  и на други сектори в дирекцията. С успех беше проведено разследването по убийство  в село Згориград, извършено в началото на месеца,  като резултатът е задържането на две лица  съпричастни към престъплението.  Установени  са  и извършителите на 3 грабежа, както и  49 лица, автори  на  различни по вид престъпления.

Анализ  за работата на инспекторите от Детска педагогическа стая при ОД МВР Враца  беше представен от инспектор Десислава Иванова, която изтъкна  предпоставките  за престъпления извършвани от малолетни и непълнолетни лица. По това направление се работи  в различни аспекти, като основната цел е намаляването на този вид престъпления.

 

Изображения

 05 септември 2019 | 15:26