МВР

ОД Враца

 

28 ноември 2019

Десет години сътрудничество между полицейските служби на окръг Долж-Румъния, окръг Зайчар-Сърбия и областите Враца и Видин

                        Десетгодишнината от трансграничното сътрудничество между полицейските  служби на трите държави беше отбелязана  в  гр.Крайова. На събитието присъстваха директорите на областните дирекции от Враца и Видин.

Вчера, пътни полицаи от Видин, Враца и Зайчар се включиха в контролните проверки на пътя Крайова – Калафат  и пътя Крайова – Бекет.  Смесените екипи контролираха скоростните режими, употребата на алкохол и техническото състояние на автомобилите. Инициативата е на Полицейския инспекторат на окръг Долж – Крайова, и се провежда в рамките на операция „Пътен трафик на синя граница“ („Trafic Rutier la Frontiera Albastră“).

На тържеството, организирано от Полицейския инспекторат на окръг Долж, за отбелязване на десетата годишнина от началото тристранната операция, директорът на ОД МВР Враца старши комисар Янко Янколов даде висока оценка за съвместната работа и постигнатите резултати.

Представителите и на трите държави бяха единодушни, че  и в бъдеще съвместните наряди ще продължават да реализират периодично проверки по безопасност на движението, съобразно интензивността на трафика през различните сезони.

 

Изображения

 19 декември 2019 | 15:47