МВР

ОД Враца

 

Възпитаници на Детско полицейско управление във Враца, заминаха за участие в национално състезание

Днес, в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Враца, тържествено бяха изпратени възпитаниците на Детското полицейско управление., които  в  дните от 25 до 27 април 2018г, в НСА –София ще участват в  национално състезание по  проект   „Детско полицейско управление“. 

На тържеството присъстваха полицейски служители  работещи  с децата от ДПУ, г-жа Габриела Велчева-педагог от училището, работеща  по проекта съвместно  със служители на МВР и децата от групата.

Директорът на ОД МВР Враца старши комисар Янко Янколов поздрави възпитаниците на Детското полицейско управление, като им пожела   хъс в състезанията и много победи в отделните дисциплини:  Полицейска лична защита; Безопасност по пътищата; Оказване на първа долекарска помощ

В надпреварата  в София ще участват  „полицаи“ от ДПУ при ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ –гр. Враца, в състав:

  • СтаниславСтоянов – 5 клас
  • Цветомир Евлогиев-4 клас
  • Мартин Венциславов -5 клас
  • Тодор Цонев- 5 клас

Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“.  В учебната програма са включени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие  в полицейски проверки. Целта е чрез  теоретични и практически занимания децата да получат знания  и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, вкъщи, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Проектът запознава учениците  с правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.

Детското полицейско управление в училище „Св.Св.Кирил и Методий-Враца, е създадено през 2016г.

25 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ВРАЦА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО