МВР

ОД Видин

 

05 декември 2018

Немаркирана дървесина била иззета вчера при проверки, извършени от служители на РУ - Видин и горското стопанство

Продължават специализираните операции за противодействие на незаконната сеч на територията на региона

Близо 20 кубика незаконно добита дървесина установили вчера служителите на реда в хода на проведена специализирана полицейска операция.
На ул.“Трета“ в село Слана бара униформените засекли две тракторни ремаркета. В едното, с видинска регистрация, имало натоварени 8 кубика дърва. В другото – нерегистрирано, още 8 кубика. Дървесината била без контролна горска марка и документи, доказващи законен произход. По случая горски служители съставили два акта по Закона за горите на 36-годишен, дървата били иззети.
Непълнолетен видинчанин с конска каруца, натоварена с един кубик немаркирана акациева дървесина, засекли вчера полицаи в село Бела Рада. На младежа е съставен акт по Закона за горите. Каруца, натоварена с 0.5 кубика немаркиран дъб била засечена и на ул.“Малина“ в областния град. Дървата са иззети, а на 27-годишния нарушител горските служители съставили акт. В багажника на лек автомобил „Фолксваген“ с водач 42-годишен видинчанин, спрян за проверка на ул.“Цар Иван Асен II“, били установени 0,1 кубика акация без контролна горска марка. На мъжа е съставен акт по Закона за горите.
В частен имот в село Арчар полицейски и горски служители установили 2 кубика ясен без контролна горска марка и документи. На стопанката е съставен акт по Закона за горите.
По случаите в РУ-Видин  са заведени преписки.

Изображения

 05 декември 2018 | 16:38