МВР

ОД Видин

 

04 декември 2018

Шофирането с превишена скорост е най-честото нарушение, установено при проверките по пътищата в област Видин, в дните от 26 ноември до 2 декември

През миналата седмица пътните полицаи осъществяваха активен контрол и засилени проверки на водачите на автобуси, таксиметрови коли и товарни автомобили на територията на цялата страна.
В дните от 26 ноември до 2 декември по пътищата в област Видин униформените проверили 254 товарни автомобили, 32 автобуса и 46 таксиметрови коли.

Пътните полицаи засекли 52 водачи, нарушили скоростните режими. 13 души са били санкционирани за непоставен обезопасителен колан. Установени били и деветима шофьори, управлявали технически неизправни МПС, други 11 са санкционирани за неизправности по осветителната система на превозните средства.

Засечените водачи с нередовни документи били 16. Двама шофирали с временно отнети свидетелства за управление на МПС.

За неплатени глоби пътните полицаи отнели шофьорските книжки на 16 водачи. Трима са санкционираните за липса на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

Униформените връчили електронни фишове на 38 шофьори и на 18 пътници.

В хода на проверките полицаите засекли и двама водачи на леки коли, употребили алкохол, както и един, шофирал след употреба на наркотици. По трите случая са образувани досъдебни производства.

Изображения

 05 декември 2018 | 09:58