МВР

ОД Видин

 

11 октомври 2021

Поредна операция на полицията срещу наркопрестъпността в област Видин

Разследващите иззели почти 40 кг свежа листна маса канабис и 75 растения от същата култура

Действията били предприети в хода на специализирана операция за  противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона.
В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, общ. Димово, служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия. Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест. В района, в близост до реката, криминалисти установили конопени насаждения - 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса индикирала на канабис. Двамата видинчани били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на РУ-Белоградчик досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс. 

През последните седмици, на територията на област Видин (Протопопинци, Делейна и Шишенци), служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина. Продължават активните действия на видинската  полиция по линия "наркотици".

Изображения

 11 октомври 2021 | 10:33