МВР

ОД Видин

 

22 юни 2020

Главен комисар Светлан Кичиков инспектира работата на граничните служители на ГКПП Дунав мост–2

Директорът на ГД “Гранична полиция“ проведе работна среща с представител на румънските гранични власти и разговаря с водачи на автомобили

Трафикът през граничния пункт се осъществява с характерната за летните месеци висока интензивност. Броят на преминаващите автомобили достига 1000 на денонощие. Около 15 минути отнема проверката на един товарен автомобил, този времеви интервал включва и проверките на другите контролни органи, освен граничната такава. Миналата година увеличихме трасетата – вече са пет на брой и статистиката сочи обработка на по около 150 товарни автомобила повече за денонощие, посочи директорът на ГДГП главен комисар Светлан Кичиков и уточни, че се работи на максимален капацитет. Той допълни, че румънските колеги препоръчват използването и на другите ГКПП-та, за да се избегне струпване на автомобили на Дунав мост-2.

След инспекцията главен комисар Светлан Кичиков проведе работна среща с представител на румънските гранични власти – директорът на граничния пункт при Гюргево кестор Йонел Търсъноагъ. В работния формат участваха още директорът на РДГП-Русе старши комисар Димитър Чорбаджиев и областният управител на област Видин Момчил Станков. Впечатленията за големите опашки и изчакването на  румънска територия се дължи на „накъсването“ на колоната – в населените места няма наредени автомобили, за да се избегне образуването на тапи в градовете и селата в посока ГКПП Дунав мост – 2, стана ясно след срещата. Светлан  Кичиков отбеляза, че през  пункта близо 150 товарни автомобили на ден преминават повече в сравнение със същия период на миналата година. Освен това голяма част от чакащите шофьори включват в престоя си на границата и задължителната им почивка от 9 часа.

Няма забавяне на пункта след въвеждането на допълнителните проверки на шофьорите за неплатени глоби, уточни още главен комисар Кичиков.

Изображения

 24 юни 2020 | 10:12