МВР

ОД Видин

 

19 май 2020

Видински криминалисти установиха и задържаха извършителите на побой в града

Полицейските действия са осъществени под надзора на прокуратурата в рамките на образуваното по случая досъдебно производство

Информация за разследването и задържането на четиримата извършители на престъплението представиха на брифинг директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин,  заместник-апелативен прокурор на АП-София  Галя Маринова, окръжният прокурор Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова.

Полицейските действия започнали незабавно след получения сигнал на тел.112 в 11.20 часа на 16 май. Видинчанин съобщил за група лица, нанасящи побой на негов съсед до търговски обект на ул.“Цар Александър II“ в областния град. Пострадалият – 38-годишен мъж, бил транспортиран в ЦСМП и настанен за лечение във видинската МБАЛ „Св.Петка“. Часове по-късно криминалисти установили и задържали групата - трима мъже на 19, 23 и 36 години и 40-годишна жена.

Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.12 от НК и задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, съобщи окръжният прокурор Ваня Ненкова. Вчера, с определение на Районен съд–Видин на обвиняемите мъже е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на жената – „подписка“, допълни прокурор Ненкова.

Заместник-апелативният прокурор на АП-София Галя Маринова определи представената днес информация по случая като достатъчно изчерпателна на този етап от разследването на престъплението. Налага се извода, че благодарение на бързите и адекватни мерки взети от полицията и прокуратурата, в един изключително кратък срок, доведоха до разкриването на престъплението и задържането на извършителите, заяви прокурор Маринова.

Специализираните полицейски операции, насочени срещу битовата престъпност в област Видин продължават, съобщи старши комисар Петър Коцин. Той обяви, че на територията на видинския кв. „Нов път“ тази сутрин е стартирала спецакция, полицейски проверки и превантивните действия там продължават и към този час.

Изображения

 20 май 2020 | 09:49