МВР

ОД Видин

 

01 април 2019

Засилен контрол на скоростните режими ще осъществяват пътните полицаи през текущата седмица

Операция „24 часа скорост“ - от 6 часа на 2 април до 6 часа на 3 април

От днес до 7 април на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростта по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Аналогични действия ще има в цяла Европа. Целта на операцията е насочване на вниманието към превишената скорост - една от основните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия с най-много жертви и ранени.

От 6 часа на 2 април до 6 часа на 3 април пътните полицаи ще проведат   традиционната операция „24 часа скорост“  - в рамките на едно денонощие ще има изключително интензивни проверки.

Точките за контрол на скоростта на територията на област Видин ще бъдат съобразени по време и място с интензивността на движението - в участъците по пътищата, където има условия за управление на МПС с висока скорост. При проверките униформените ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростта.

145 нарушения бяха установили пътните полицаи при 24-часовата операция за контрол на скоростта, проведена през април м.г. в област Видин.

Изображения

 03 април 2019 | 10:02