МВР

ОД Видин

 

14 март 2019

Пътните полицаи активизираха проверките за използването на обезопасителни колани от шофьорите и пътниците

258 души са санкционирани в област Видин през първите два месеца на годината

През текущата седмица е в ход специализирана полицейска операция за контрол на използването на обезапасителни средства от водачите на моторни превозни средства и пътниците в тях. Акцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, чийто член е и Република България.
В рамките на извършвания засилен контрол униформените следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети, и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.
По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент.
Надявам се засилените проверки да имат дисциплиниращ ефект, както за шофьорите, така и за пътниците. Правилата трябва да се спазват стриктно от всички, напомни главен инспектор Ивайло Обретенов от сектор Пътна полиция-Видин. Той уточни, че от началото на седмицата са санкционирани 23 водачи и 17 пътници. На контролните проверки днес присъстваха и журналисти. За пореден път видинските пътни полицаи апелират към всички участници в движението да бъдат дисциплинирани и отговорни.       

През месеците януари и февруари 2019 г. при проверки в област Видин пътните полицаи санкционирали 258 души за неизползване на обезопасителен колан/каска. Общият брой на санкционираните през 2018 г. са същото нарушение е 1323 души.

Изображения

 26 март 2019 | 17:33