МВР

ОД Видин

 

05 март 2019

Полицейски служители предотвратиха умишлен палеж в ГПУ-Видин

Задържани са двама мъже, образувано е досъдебно производство

Подробностите по случая оповестиха директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин, зам.-окръжният прокурор Владислав Влашев и административният ръководител на Районна прокуратура – Видин Ваня Ненкова.

На 26 февруари в областната дирекция по оперативен път постъпила информация за готвен палеж в града. Криминалисти анализирали данните и предприели  светкавични действия. Няколко часа по-късно, призори на 27 февруари, секретен пост на входа на областния град засича съмнителен бус. Превозното средство продължило да се движи в града и спряло на частен адрес. Там, водачът и пътникът разтоварили багажа си. По–късно двамата напуснали жилището с раници на гърба и голям сак. Насочили се към ГПУ-Видин. Единият прескочил оградата и приближил 10-тонна цистерна с дизелово гориво в двора. Другият, вероятно забелязвайки полицаите, дал знак и двамата бързо се оттеглили. Задържани са от служителите на реда с бутилки бензин и пликчета с химическо вещество.

Имущество на стойност  за 4,5 млн. лева има на територията на ГПУ-Видин, поясни старши комисар Петър Коцин. Само на 50 метра през улицата се намира бензиностанция, а в близост до мястото жилищни блокове, посочи прокурор Влашев.

Двамата задържани мъже, родом от Ломско, живеят в столицата. Нямат криминални регистрации, не са осъждани. Повдигнати са им обвинения за приготовление за палеж, взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража“ с решение на Видинския районен съд. Предстои преценка на събраните доказателства и от Окръжен съд – Видин.

Районна прокуратура – Видин наблюдава образуваното по случая досъдебно производство, уточни прокурор Ваня Ненкова и благодари на служителите на МВР  за бързите и професионални действия.

Работата на разследващите полицаи и прокурорите продължава. 

Изображения

 06 март 2019 | 10:18