МВР

ОД Видин

 

Информациоонен бюлетин

26 окт 2020


На 24 октомври, във времето от 17 до 19.30 часа, неизвестни лица извършили кражба на две акумулаторни батерии от верижен багер в землището на с. Дреновец. По случая работи РУ-Белоградчик, образувана е предварителна проверка.

 

За времето от 5 часа на 25 октомври до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 21 сигнала (три от тях за нарушаване на нощната тишина), проверили 97 лица и 61 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили  10 акта и 15 фиша.

 

Пожари

На 23 октомври, след получен сигнал в 17.08 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил пожар в лек автомобил на пътя между селата Капитановци и Неговановци. Причината – самозапалване. Пламъците унищожили колата, при пожара няма пострадали хора.

На 24 октомври, след получен сигнал в 10.49 часа, огнеборците гасили пожар в лозов масив в местността „Башовица“ в землището на с. Гара Орешец. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили 10 декара лозя, спасена била близката сграда. Около 13.15 часа екип на РСПБЗН-Белоградчик реагирал на сигнал за пожар на частен адрес в градчето. Пламъците тръгнали от дефектирала туристическа газова бутилка. Огънят унищожил бутилката и стелаж. Спасени били две сгради и лек автомобил. Същия ден, екипите реагирали и на два сигнала за пожари без материални щети. Огнеборците гасили запалени сухи треви в с. Дружба и запалени отпадъци в контейнер в Новоселци.

 

Пътнотранспортни произшествия

На 24 октомври, около 1.10 часа, лек автомобил „Мазда“, шофиран от 42-годишен видинчанин, движейки се по ул.“Митрополит Кирил“ в областния град се е блъснал в ламаринена ограда и стена на къща. При пътния инцидент били нанесени материални щети, няма пострадали хора. Тестът с дрегер отчел наличие на алкохол 1,98 промила, водачът отказал кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 25 октомври, около 10.15 часа, на ул.“Първа“ в с. Скомля е станала катастрофа. Лек автомобил „Мазда“ с пловдивска регистрация, управляван от 35-годишен водач, движейки се с несъобразена скорост в условията на остър десен завой навлиза в насрещната лента и се удря в задната лява част на полуремаркето на насрещно движещ се товарен автомобил с плевенска регистрация, управляван от 49-годишен водач. Шофьорът на леката кола и неговият 57-годишен спътник били приети във видинската болница без опасност за живота. Тестовете за наличие на алкохол на двамата водачи са отрицателни. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

 26 октомври 2020 | 10:59