МВР

ОД Видин

 

Информационен бюлетин

15 окт 2020


27-годишна столичанка, шофирала лек автомобил след употреба на наркотици, е била задържана тази нощ в полицейския арест за срок до 24 часа. Около 1.50 часа, в областния град, служители на реда спрели за проверка „Фолксваген Поло“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водачката реагирала положително на канабис и амфетамин. Тестът с дрегер не е отчел наличие на алкохол. Униформени придружили жената до ЦСМП. Там, тя отказала да даде проби за медицинско изследване. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

 

На 14 октомври служители на РУ-Белоградчик извършили проверка в землището на село Лагошевци и констатирали незаконна сеч на 18 кубика дърва – цер. Извършителите на сечта  не били установени на мястото. В хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия служителите на реда разкрили авторите на деянието – двама жители на Рабиша и жител на Димово. Горски служители съставили актове на тримата мъже. По случая в РУ-Белоградчик е образувана предварителна проверка.

 

За времето от 5 часа на 14 октомври до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 25 сигнала (четири от тях за нарушаване на нощната тишина), проверили 258 лица и 136 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили  20 акта и 52 фиша.

 15 октомври 2020 | 10:01