МВР

ОД Видин

 

Информационен бюлетин

19 сеп 2019


На 18 септември, в хода на проведена специализирана операция по линия „Акцизи“ във Видин, служителите на реда иззели 1920 къса цигари и  0.940 кг нарязан тютюн, пакетиран в пликове за продажба на дребно. На четирима местни жители униформените съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите са заведени преписки.

 

На 18 септември в РУ-Видин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.5а от Наказателния кодекс. На 17 септември, около 2.00 часа в апартамент в ж.к.“Васил Левски“ и пред жилищния блок, 46-годишен е причинил телесна повреда на живущата с него на семейни начала 35-годишна жена в условията на домашно насилие. След нанесения й побой видинчанката била настанена в МБАЛ „Св.Петка“ в областния град. Медиците подали сигнал в полицията.  Случаят е докладван в Районна прокуратура–Видин, работата на разследващите продължава.

 

За времето от 5 часа на 18 септември до 5 часа тази сутрин полицейски служители реагирали на 21 сигнала (три от тях за нарушаване на нощната тишина), проверили 256 лица и 131 моторни превозни средства. За установените в региона нарушения униформените съставили 42 акта и 67 фиша.

 

На четири сигнала за пожари без материални щети и на три сигнала за необходимост от оказване на техническа помощ реагирали огнеборците през изминалото денонощие. Те гасили запалени сухи треви и храсти в гр.Димово и с.Ясен и в землищата на с.Иново и гр.Димово. Екипите отстранили  дърво, паднало на пътното платно между селата Капитановци и Неговановци; премахнали ламарина, надвиснала от покрив на сграда на ул.“Драган Цанков“ в областния град; премахнали гнездо на стършели от покрив на сграда в село Делейна.

 19 септември 2019 | 10:00