МВР

ОД Видин

 

Информационен бюлетин

12 сеп 2019Продължават полицейските проверки и специализираните операции за противодействие на незаконната сеч в региона. На 11 септември, около 06.50 часа, в землището на гр.Грамада служители на РУ-Кула предприели действия за проверка на два леки автомобила, движещи се по черен път. Шофьорите направили опит да осуетят проверката, навлизайки в близката земеделска нива. След кратко преследване униформените настигнали колите. Пътуващите в тях опитали да избягат, двама успели, но малко по-късно били задържани. Установена е самоличността на четиримата – 34-годишен от Грамада, 25-годишен от Тошевци и двама непълнолетни. В превозните средства - „ВАЗ“ без поставени регистрационни табели, имало три моторни триона и общо 2,2 кубика дърва без контролна горска марка, превозен билет и документи за произход. Двамата пълнолетни – неправоспособни водачи на автомобилите, били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследващите иззели по надлежния ред колите, резачките и дървесината. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Същият ден, към 14 часа, при извършена проверка в частен имот в с.Буковец служителите на РУ-Видин установили 12 кубика дърва (дъб и габър) без контролна горска марка и документи, доказващи законен произход. На стопанина бил съставен акт по Закона за горите, по случая е заведена преписка.


За времето от 5 часа на 11 септември до 5 часа тази сутрин полицейски служители реагирали на 24 сигнала (три от тях за нарушаване на нощната тишина), проверили 228 лица и 116 моторни превозни средства. За установените в региона нарушения униформените съставили 34 акта и 39 фиша.

 

През изминалото денонощие огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Градец и Роглец и в района на видинската гребна база. Към 14 часа, след получен сигнал от граждани за необходимост от оказване на техническа помощ, огнеборците свалили котка от високо дърво в района на колодрума в областния град.

 12 септември 2019 | 10:01