МВР

ОД Видин

 

20 фев 2020

Резултати от спецоперация, проведена в село Арчар: петима задържани; образувани пет досъдебни производства и пет преписки

Действията са осъществени от служители на РУ-Видин, участък „Арчар”, Пътна полиция–Видин и Зонално жандармерийско управление-Монтана, под надзора на Окръжна прокуратура-Видин

На 19 февруари, за времето от 9 до 18 часа, служителите на реда проведоха специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Арчар, общ. Димово. Полицейските действия бяха осъществени под надзора на видинската прокуратура.

Униформените провериха 193 души (от тях 20 лица от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставиха 22 акта и 14 фиша.

В хода на операцията са образувани пет досъдебни производства и пет преписки. Две от досъдебните производства са образувани по чл.278 от Наказателния кодекс (незаконно държане на културно-исторически ценности), а три – по чл. 234 от Наказателния кодекс (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Заведени са четири преписки по чл.235 (съхранение на незаконно добита дървесина) и една по чл.234 от Наказателния кодекс.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите иззеха част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход и нарязан тютюн без бандерол.

 

Работна среща с Боряна Георгиева – кмет на Арчар, проведоха комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Мирослав Милков – началник на РУ-Видин, главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и главен инспектор Деян Цолов – началник на полицейския участък в селото. Между полицията и кметството комуникацията е постоянна, подчерта Боряна Георгиева. Тя изрази готовност, в рамките на възможностите на местната власт, да съдейства на служителите на реда по въпросите, свързани с опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите на селото.

Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти

При спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата, на територията на гр.Димово е задържан местен жител, образувани са две досъдебни производства, заведена е една преписка

В хода на проведената вчера специализирана операция полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от РУ-Видин предприели действия на територията на Димово.

В условията на неотложност криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен местен жител. У него открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността „Барата“, в землището на градчето. Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама зелена суха тревиста маса, която при полевия наркотест също индикирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващия екип продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Малко по-късно, в условията на неотложност, криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там, открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, в ОДМВР-Видин е оразувано досъдебно производство по чл.278, ал.1 от Наказателния кодекс.

Още 0.780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на гр. Димово. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

19 фев 2020

Конкурс за две вакантни длъжности полицай – старши полицай в РУ-Белоградчик

Документи на кандидати ще се приемат до 27 февруари включително

Със заповед на министъра на вътрешните работи е обявен конкурс  за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Видин на вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва:
Районно управление - Белоградчик
- полицай – старши полицай – 2 (две) вакантни длъжности.

Кандидатите следва да подават документи за участие в конкурса до 27 февруари включително в сектор „Координация, административно и правно обслужване и човешки ресурси” към отдел „Административен” при Областна дирекция на МВР – Видин, адрес: гр. Видин, ул. “Цар Симеон Велики” № 87.

Съобщение за конкурса е публикувано във в-к Ние, бр.7/2020 г.

Телефон за контакт с „Човешки ресурси“- 094 694 368

Заповед №8121К-2328/11.02.2020 г.

ВАЖНО: Последващата информация, за хода на конкурса, ще бъде публикувана в електронната страница в интернет на Дирекция „Човешки ресурси” – МВР, в рубриката „Конкурси и обяви”, след заповедта, обявяваща конкурса за ОДМВР-Видин: Д"ЧР"-МВР

18 фев 2020

Актуална информация за улеснение на гражданите при издаване на български лични документи

Справка към 17 февруари за приетите заявления в звената „БДС“ при ОДМВР-Видин

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Видин предоставя актуална информация за броя на приетите заявления от граждани в делничните дни на изминалата седмица - от 10 до 14 февруари 2020 г.: 

сектор БДС Видин  10.02.   11.02.
  12.02.  
          
 13.02. 
 14.02.   общо: 391 
ОДМВР- Видин 90  47 48  52  36 273 
РУ - Белоградчик 4  1 4   5      2    16 
РУ - Кула
9   - 1  1     -    11 
сектор "Пътна полиция" 24  
      22    
 
 19   27    14   106 Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, имат възможност да подават и предсрочно заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ в областта:

  • гр. Видин – ОД МВР-Видин,  ул.“Цар Симеон Велики“ №87;
  • гр. Белоградчик – РУ-Белоградчик,   пл.”Възраждане” №3;
  • гр. Кула – РУ-Кула,   ул.”Възраждане” №36.

Мярката е с цел облекчаване на натовареността на служителите и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Повече информация може да намерите тук.

17 фев 2020

Голямо количество нелегален тютюн иззели служители на РУ-Видин при проверки, извършени в областния град

При полицейската операция е бил задържан местен жител, образувано е едно досъдебно производство, съставени са три акта по ЗАДС

Полицейските действия били предприети в хода на специализирана операция по линия „Акцизи“. В условията на неотложност криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 57-годишен мъж, във Видин. Там открили и иззели самоделно съоръжение, приспособено и ползвано за нарязване на листна маса, и 18.178 кг нарязан на ситно тютюн. В лек автомобил „Сузуки“, собственост на видинчанина, разследващите установили и иззели три бали тютюн с различни размери и общо тегло около 120 кг. Обитателят на имота е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Случаят е докладван в прокуратурата, образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Видин.

 

Същият ден, при проверки в района на общинския пазар и на ул.“Цар Симеон Велики“ служителите на реда  иззели още 4.991 кг тютюн без бандерол, пакетиран в 19 плика, а на трима видинчани съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове. По случаите в РУ-Видин са заведени преписки.

10 фев 2020

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО