МВР

ОД Видин

 

14 сеп 2018

„Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“ – традиционната акция на полицията продължава до 31 октомври

Практически препоръки за ученици, родители и шофьори

През изминалите летни месеци във Видинска област е регистрирана само една катастрофа с пострадало дете– велосипедист, информират от сектор Пътна полиция в областната дирекция.

За ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с деца от 1 септември до 31 октомври 2018 г. се провежда традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!".

Дните от 24 до 30 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност, а датата 29 септември  е определена за Ден на превенцията.

Служители от Сектор „Пътна полиция“- Видин, съвместно с РУО-Видин, ще изготвят графици за провеждане на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от учебните заведения в региона.

На 17 септември униформени служители ще има в районите на всички училища и детски градини в област Видин, пътните полицаи ще осъществяват засилен контрол за осигуряване на безопасно движение. 


Практически препоръки за учебната 2018/2019 година


През последните седмици служители от отдел „Охранителна полиция“  в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула  проведоха работни срещи  с ръководствата на Регионалното управление на образованието-Видин и учебните заведения, с представители на местната власт и частните охранителни фирми. Съгласувани бяха механизмите за взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата през новата учебна година. В ход са регулярни проверки в питейни и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, както и продажба на алкохол и цигари на деца. Предприети са конкретни мерки- организационни и оперативни,  за противодействие на уличното наркоразпространение, полицейският контрол в районите на училищата ще бъде активизиран.

 

За поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death)  се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент. Информация за предстоящата операция съобщи на брифинг в областната дирекция главен инспектор Владимир Герасимов -  началник на сектор „Пътна полиция“.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. 

Мотото на операцията за  България е  „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е повече хора да се убедят във възможностите и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.

На специалната страница, посветена на EDWARD, активен брояч на деня отчита оставащото време до старта на операцията в  00.00 часа на 19 септември: EDWARD 2018

13 сеп 2018

Актуална информация за състоянието на престъпността, резултатите от работата на полицията, текущи и предстоящи инициативи по линия на пътната безопасност бяха представени на редовен брифинг в ОДМВР-Видин

Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ представиха днес пред журналисти актуална информация, свързана с работата на служителите на реда в региона.

От 1 януари до 31 август  т.г. в ОД МВР-Видин са регистрирани 775 криминални престъпления, като разкриваемостта възлиза на 58.19%. (за първите осем месеца на 2017 г. регистрираните криминални престъпления са били 789, а разкриваемостта 56.27%).

През месец август т.г. регистрираните  криминални престъпления са 76 при разкриваемост от 36.84%. Престъпленията против собствеността през миналия месец са били 31, разкрити от тях 13. Кражбите са били 24, като 12 от тях са разкрити. Регистрирани са две телефонни измами, разкрита е едната от тях. Образувани са три досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици. Задържани са трима души, иззети са 602 грама сух канабис и 3,5 грама амфетамин. И през предходния месец продължи активната работа на полицията, насочена към ограничаване на търговията на дребно с нередовна акцизна стока. При извършени проверки и специализирани операции в региона за един месец полицейските служители са иззели са 11 219 къса цигари, почти 30 кг нарязан тютюн и 943 литра алкохол без бандерол.

В хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и разследвания служителите на реда установили 49 души /девет жени и 40 мъже/ - извършители на 48 престъпления, в т.ч. и на престъпления от предишен период. Девет от установените извършители са малолетни и непълнолетни.

През месец август на териториите на трите районни управления – Видин, Белоградчик и Кула са били проведени проведени общо 26 специализирани полицейски операции. В част от тях са участвали и служители на Зоналното жандармерийско управление – Монтана. 16 малки населени места от четири общини са посетили мобилните екипи на ОДМВР-Видин, включващи служители от отделите „Охранителна полиция“ и „Криминална полиция“.

Във връзка с новата учебна година служители от отдел „Охранителна полиция“  в областната дирекция проведоха срещи  с представители на институциите – Регионално управление на образованието-Видин и училищата в областта, местната власт и частните охранителни фирми. Уточнени са механизмите на взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата. На среща с частни охранителни фирми, ангажирани със спазването на пропускателния режим и реда в учебните заведения, е обърнато внимание върху задачата да следи за съмнителни лица в районите на учебните заведения и своевременно да се сигнализира в полицията.

И през тази учебна година ще продължим активно да прилагаме предприетите мерки, в организационен и оперативен план, целящи пресичане на уличното наркоразпространение, подчерта старши комисар Петър Коцин. В рамките на програмата „Работата на полицията в училище“ ще се фокусираме върху превенцията. С децата трябва и ще се работи постоянно и целенасочено, в синхрон с всички заинтересовани страни – родители, учители, институции.  Засилено присъствие на униформени служители ще има в първия учебен ден в районите на учебните заведения в цялата област, съобщи на брифинга директорът на ОДМВР.

Началникът на „Пътна полиция“ представи пред журналистите подробна информация за текущите и предстоящите инициативи по линия на пътната безопасност: Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) – 19 септември и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“.

13 сеп 2018

Служители на РДПБЗН–Видин с награди по случай професионалния празник, отбелязван на 14 септември

Главен комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН – МВР награди с „Писмена похвала“ седем служители от видинската дирекция.
Комисар Станислав Генчев връчи отличията на тържествена церемония в първия ден от Седмицата на пожарната безопасност.

За конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи – 14 септември с „Писмена похвала“ са наградени:

1. инспектор ВЛАДИМИР  ИВАНОВ - група ,,Превантивен контрол и превантивна дейност” към сектор ,,Превантивна и контролна дейност” в РДПБЗН-Видин;

2. младши експерт ВЕНЦEСЛАВ  ВАСИЛЕВ - командир на екип в Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението” – Белоградчик;

3. младши експерт АНАТОЛИ КРЪСТЕВ - командир на екип в Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението” – Белоградчик;

4. младши инспектор ЛЮБОМИР МАРИНОВ - водач на специален автомобил - I степен, той и пожарникар в Участък ,,Пожарна безопасност и защита на населението” - Орешец към Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението” – Белоградчик;

5. младши инспектор ТИХОМИР ГРИГОРОВ - водач на специален автомобил - II степен, той и пожарникар в Участък ,,Пожарна безопасност и защита на населението” - Орешец към Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението” – Белоградчик;

6. младши експерт ИВАЙЛО СТОЯНОВ - командир на екип в Районна служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението” – Кула;

7. младши инспектор ВЕНЦИСЛАВ ПЕТРОВ - водач на специален автомобил - II степен, той и пожарникар в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Кула.

11 сеп 2018

Седмица на пожарната безопасност в дните от 10 до 16 септември

14 септември – професионален празник на огнеборците

Професионалният празник на служителите от структурите за пожарна безопасност и защита на населението при Министерството на вътрешните работи, отбелязван на 14 септември, е повод РД ПБЗН – Видин да организира традиционната Седмица на пожарната безопасност в дните от 10 до 16 септември 2018 г.

П Р О Г Р А М А

10 септември
    
09.30 часа - Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг мл. лейт. Огнян Борисов Иванов (пред сградата на РСПБЗН – Видин).
10.00 часа - Тържествено награждаване на служители от РДПБЗН – Видин, по случай професионалния празник, в салона на РСПБЗН – Видин.
11.00 часа - Брифинг за медиите – резултати от работата и актуални въпроси от дейността на РД ПБЗН–Видин (в сградата на сектор Пътна полиция, Южна промишлена зона).


11 септември

10.00 часа - Провеждане на срещи-беседи с ветерани от органите за пожарна безопасност и защита на населението и членове на семействата на служители в сградата на РС ПБЗН-Видин.
14.00 часа - Провеждане на срещи-беседи с ветерани от органите за пожарна безопасност и защита на населението и членове на семействата на служители в сградата на РСПБЗН – Белоградчик.


12 септември

10.00 - 16.00 часа
- Ден на отворените врати в РС ПБЗН-Белоградчик.
10.30 часа - Провеждане на конкурс за детска рисунка в ДГ №16„Русалка” - гр. Видин.
15.00 часа - Провеждане на срещи-беседи с ветерани от органите за пожарна безопасност и защита на населението и членове на семействата на служители в сградата на РСПБЗН – Кула.


13 септември

10.00 часа - Конкурс за детска рисунка в ДГ„Слънце” - гр. Димово.
10.00 часа - Демонстрация на новата противопожарна техника в РС ПБЗН-Белоградчик.
10.30 часа - Конкурс за детска рисунка в ДГ„Синчец” - гр.Видин.
10.00-15.00 часа - Ден на отворените врати в РС ПБЗН-Кула.

14 септември

15.00 часа - Среща с членовете на доброволното формирование в община Грамада.


1
0 - 14 септември

09.30-12.00 часа - Приемни за граждани и открити телефони линии за контакти в РД ПБЗН-Видин: 094/694-220, РС ПБЗН-Видин: 094/600-016, РС ПБЗН-Белоградчик: 0936/53164.
10.00-16.00 часа - Ден на отворените врати в РС ПБЗН-Видин.


1
1 - 13 септември

09.30-12.00 часа - Приемна за граждани и открита телефонна линии за контакти в РС ПБЗН-Кула - 0938/33111.

05 сеп 2018

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО