МВР

ОД Видин

 

26 апр 2018

Гражданите могат да проверяват и погасяват он-лайн задължения за нарушения по Закона за движение по пътищата, напомнят от ОДМВР-Видин

145 нарушения установили пътните полицаи в област Видин при 24-часовата операция за контрол на скоростта

От 6.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин на територията на област Видин бе проведена операция «24 часа контрол на скоростта».

В проверките участваха девет пътни полицаи, точките за контрол в региона бяха 18, съобразени по време и място с интензивността на движението.

С технически средства униформените установиха 145 нарушения на скоростта – 136 от тях през светлата част на денонощитето, а девет през нощта.

В хода на операцията има засечени 42 случая на превишаване на скоростта в населени места.

При проверките, контролиращите установили и други 16 нарушения на различни разпоредби на Закона за движение по пътищата, по които е взето административно отношение.

Операцията за контрол на скорстните режими, организирана по линия на TISPOL, целеше намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. През последното денонощие на територията на Видинска област няма регистрирани тежки пътни произшествия.

 

От сектор «Пътна полиция» - Видин отново напомнят: Шофирайте внимателно, бъдете дисциплинирани и стриктно спазвайте правилата и разпоредите на закона.

Бзопасността по пътищата зависи от поведението на всички участници в двежението!

19 апр 2018

График за срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Видин през месец април 2018 г.

Във връзка с утвърден график от директора на ОД МВР-Видин през месец април 2018 г. мобилен екип, включващ служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посети малки населени места и проведе срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

18.04.2018 г. - община Ружинци: 10.00 часа – село Динково; 11.00 часа – село Тополовец.

18.04.2018 г.община Белоградчик: 12.00 часа – село Боровица; 14.00 часа – село Праужда; 15.00 часа – село Крачимир; 16.00 часа – село Стакевци.

25.04.2018 г. община Макреш:  10.00 часа – село Вълчек; 11.00 часа – село Толовица; 12.00 часа – село Раковица; 13.00 часа – село Подгоре.

25.04.2018 г. община Кула:  15.00 часа – село Извор махала; 16.00 часа – село Полетковци.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. На  тези ежемесечни срещи на гражданите и представителите на местната власт се дава възможност да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

18 апр 2018

24 часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе на територията на цялата страна от 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април

Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта". Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за нарушения на скоростните режими.

Точките за контрол на скоростта на територията на област Видин ще бъдат съобразени по време и място с интензивността на движението - в участъците по пътищата, където има условия за управление на МПС с висока скорост, в районите около училища и детски градини. При проверките пътните полицаи ще използват наличните технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

 

***

При проведената през месец април 2017 г.  24 часова операция за контрол на скоростта по пътищата в област Видин участваха осем пътни полицаи, а местата за контрол бяха 19. С мобилни технически средства униформените за едно денонощие засякоха 72 нарушения на скоростта – 63 от тях през светлата част на денонощитето, а 9 през нощта.

Превишената и несъобразена с пътните условия скорост остава най-честото нарушение, извършвано от водачи на моторни превозни средства в област Видин. През януари, февруари и март 2018 г. регистрираните случаи на превишена скорост са 2501, за които пътните полицаи съставили пет акта и 2496 електронни фиша.

17 апр 2018

Видинските полицаи с призови места на Републиканския преглед по стрелкова подготовка за служители на МВР – зона Враца

Първите места в крайното отборно класиране на надпреварата спечелиха отбор – жени и отбор – мъже на ОД МВР- Видин.

При индивидуалните участия видинските стрелци грабнаха един сребърен и два бронзови медала. Разследващ полицай Соня Стефанова спечели второто място, а младши инспектор Светослава Йонова се нареди трета в индивидуалното класиране при жените. Точният мерник на главен инспектор Тихомир Георгиев от Участък Полиция - Брегово го нареди на трето място при мъжете.

Републиканският преглед по стрелкова подготовка за служители, организиран от Спортната асоциация на МВР, бе проведен на 13 април във Враца. Участваха 12 отбора от териториални структури на вътрешното министерство в Северозападна България – Враца, Монтана и Видин.

16 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО