МВР

ОД Видин

 

Актуална информация за улеснение на гражданите при издаване на български лични документи

Справка към 27 януари за приетите заявления в звената „БДС“ при ОДМВР-Видин

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Видин предоставя актуална информация за броя на приетите заявления от граждани в дните от 20 до 24 януари 2020 г.: 

сектор БДС Видин  
 20.01.  

 21.01. 

 
 22.01.  
          
 
 
 23.01.  24.01. 
   

общо: 425
ОДМВР- Видин 77  54 36  44  57 268 
РУ - Белоградчик 2   7 12   4      5    30 
РУ - Кула
2   3  2   2    3    12 
сектор "Пътна полиция" 31  
 1
 
 19   19    25   115 Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, имат възможност да подават и предсрочно заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ в областта:

  • гр. Видин – ОД МВР-Видин,  ул.“Цар Симеон Велики“ №87;
  • гр. Белоградчик – РУ-Белоградчик,   пл.”Възраждане” №3;
  • гр. Кула – РУ-Кула,   ул.”Възраждане” №36.

Мярката е с цел облекчаване на натовареността на служителите и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Повече информация може да намерите тук.

27 яну 2020

48-годишен видинчанин е задържан за извършено тежко криминално престъпление

Окръжният прокурор Ваня Ненкова и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин оповестиха информация за разследвано убийство

На 19 януари, рано сутринта, на тел.112 постъпил сигнал за ранен мъж, открит в заведение в областния град. Пострадалият, 31-годишен местен жител, починал в линейката на път за болницата. Към мястото своевременно били насочени екипи на полицията, дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.

Под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Видин разследващите провели множество оперативно–издирвателни и процесуално следствени действия. В хода им изяснили, че мъжът бил в заведението в компанията на още трима видинчани. Там възникнал спор, 48-годишният с газов пистолет прострелял във врата 31-годишния и избягал. Същият ден бил обявен за издирване. Вчера, придружен от адвокат, той се е явил доброволно в полицията, но отказал да даде обяснения. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Информацията пред журналисти представи директорът на ОДМВР-Видин. Работи се по всички версии, в рамките на всеобхватно разследване, за да бъде изяснена обективната истина по случая, категоричен бе старши комисар Петър Коцин.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.115 от Наказателния кодекс. Мотивите за престъплението се изясняват, посочи окръжният прокурор Ваня Ненкова и уточни, че с прокурорско постановление 48-годишният ще бъде задържан за срок до 72 часа. В този срок ще бъде направено искане до Окръжен съд – Видин за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Ваня Ненкова благодари за усилената съвместна работа на полицията и наблюдаващия прокурор по случая. 

Работата на разследващия екип продължава.

21 яну 2020

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака

Към потребителите - Не отваряйте съобщенията, директно ги изтривайте! Целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака спрямо гражданите, а целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Както и при предишни подобни атаки, се използва името на държавна институция  - в случая Министерството на вътрешните работи.  Съобщенията се изпращат от маскиран и нереален пощенски адрес: [email protected], наименован „Пътна полиция МВР“, и съдържат прикачен файл, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за извършено друго нарушение по Закона за движение по пътищата. Уточняваме, че в МВР не съществува електронна поща с такъв адрес.

МВР напомня, че такава практика не съществува и всяко едно електронно съобщение следва да бъде разглеждано от получателите му като измамно. Затова – не го отваряйте и директно го изтрийте.

От специализиран отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП посочват, че в днешни дни СПАМ кампаниите излизат от обичайната си цел: разпращане на непоискани търговски съобщения с рекламна цел и придобиват вид на кибератаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет потребители. Сигнализират още и за други СПАМ атаки, при които получателите вече биват изнудвани да заплащат определени суми пари в крипто валута. Откупът се изисква, за да не бъдат разпространени нецензурирани снимки на получилите на съобщението.

Ежемесечно се извършват съвместни действия с големите интернет доставчици в страната за филтрация на подобни атаки, но при смяна на източника на атаката има период, в който тя е активна и достига до интернет потребителите, до които е била адресирана.

15 яну 2020

Директорът на ГДПБЗН-МВР посети Видин и проведе работна среща с огнеборците

Главен комисар Николай Николов прочете пред състава министерската заповед за временното преназначаване на  комисар Стилиян Пешев на длъжността директор на РДПБЗН-Видин. Той припомни, че постигнатите до момента високи резултати на видинската регионална дирекция са своеобразно предизвикателство към комисар Пешев, чиято задача е не само да запази, но и надгради постигнатото. Новоназначеният директор на РДПБЗН-Видин благодари за оказаното му доверие и увери, че ще работи в екип с добре подготвени, компетентни и мотивирани служители.

Срещата продължи в дискусионен формат. Директорът на ГДПБЗН-МВР и видинските огнеборци обсъдиха оперативната обстановка в региона по линия пожарна безопасност и защита на населението. Служителите на РДПБЗН-Видин получиха висока оценка за работата си.

Продължавайте да надграждате добрите практики, да отстранявате пропуските своевременно и да работите професионално и всеотдайно, пожела на старта на 2020-та година главен комисар Николов.

08 яну 2020

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО