МВР

ОД Велико Търново

 

27 ноември 2019

С пъстър концерт приключи кампанията „Пази децата на пътя“

Инициативата е на ОДМВР – В. Търново, Община В. Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България. Тя стартира в края на май и продължи през всички летни месеци. Малчуганите от община В. Търново съвместно със служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново си припомняха, учиха нови моменти за пътната безопасност и  апелираха към водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да пазят останалите участници в движението.
Инициативата имаше за цел да формира трайни знания и умения за безопасно предвиждане по пътищата, управление на велосипед и запознаване на местата за безопасно игра от най-ранна детска възраст.
В заключителния концерт, който се проведе на 26 ноември в голямата зала на Община В. Търново се включиха деца от детските градини „Соня“, „Слънчев дом“, „Пламъче“ (Дебелец) и „Мечо пух“ (Беляковец) и ученици от с. Самоводене.  За проявеното усърдие всички те получиха грамоти от директора на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов. Той поздрави децата, техните ръководители и родители и от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.
Гости на концерта бяха още ръководители и служители на сектор „Пътна полиция“ , РУ – В. Търново, РУ – Елена, РД „ПБЗН“ – В. Търново, Община В. Търново, СБА, Областно пътно управление, Община – Елена, Съюза на пивоварите в България, родители и граждани.
DSC_0001 DSC_0011    DSC_0038 DSC_0036    DSC_0027 DSC_0030  DSC_0055 DSC_0069   DSC_0041 DSC_0072   DSC_0045

Изображения

 27 ноември 2019 | 11:15